به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بهادر شمس در همایش «بایدها و نبایدهای معاملات الگوریتم در بورس» كه در دانشكده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، بر اهمیت ورود فناوری در معاملات بازار سرمایه تاكید كرد و بیان داشت: فناوری میتواند به كمك افراد در بازار سرمایه آمده و در پردازش اطلاعات و تصمیم گیری بهتر كمك كند.
وی با بیان اینكه امروزه در معاملات بازار سرمایه ایران در صندوقهای بازارگردانی از معاملات الگوریتمی استفاده میشود، افزود: از طریق فناوری معاملات الگاریتمی، فرآیند بازارگردانی سهام به صورت برنامهریزی شده انجام می شود و خطاهای انسانی كاهش می یابد.
این كارشناس بازار سرمایه با یادآوری اینكه فناوری های جدید، روند معاملات بازار سرمایه را ایمن می كند، ادامه داد: اكنون رقم دقیقی از حجم معاملات الگاریتمی وجود ندارد، اما حجم آن در حال افزایش است.
شمس درباره مزایای معاملات الگوریتمی گفت: اگرچه اكنون معاملات به صورت آنلاین انجام می شود، اما در صورت دسترسی نداشتن به اینترنت و موارد دیگر، شاید نتوان معاملاتی را انجام داد، اما در صورت استفاده از معاملات الگاریتمی، می توان استراتژی های خرید و فروش را از پیش، مشخص كرد.
این كارشناس بازار سرمایه اضافه كرد: به عنوان مثال، نرمافزار «متاویو» كه در معاملات الگاریتمی كاربرد دارد، به گونه ای طراحی شده كه به فعالان بازار سرمایه كمك میكند كه با استفاده از آن می توان استراتژی های معاملات را تعیین كرد.
شمس درباره مدت زمان لازم برای استقرار معاملات الگاریتمی در بورس، اضافه كرد: نظر سازمان بورس نسبت به این مساله، مثبت بوده و زیرساختها نیز در حال آماده سازی است.
وی درباره وضعیت بازار سرمایه نیز گفت: در سال جاری، قیمت مواد پایه و معدنی (كامودیتیها) در بازار جهانی افزایش یافت كه سبب شد صنایعی مانند فولاد و روی از اوایل امسال شروع به رشد كنند.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان این كه سپس تغییراتی در قیمت صنایع پالایشی و پتروشیمی رخ داد، اضافه كرد: این تحولات باعث استقبال از گروه های مرتبط در بورس شده است.
شمس نقش سود سپردههای بانكی در رشد بورس را خاطر نشان كرد و ادامه داد: كاهش سود بانكی سبب شد كه بخشی از نقدینگی از سیستم بانكی خارج شود و به معاملات مسكن وارد شود و بر این اساس، قیمت مسكن در برخی مناطق رشد داشت.
وی با بیان اینكه شاخص بورس از مرز 100 هزار واحد نیز عبور خواهد كرد، افزود: روند رشد بورس ادامه خواهد داشت و سایر صنایع نیز مورد توجه قرار خواهند گرفت.
این كارشناس بازار سرمایه توصیه كرد: سهامداران با عجله اقدام به خرید نكنند و در صورت نداشتن، شناخت و اطلاعات كامل از بورس، از طریق صندوق ها اقدام به خرید و فروش سهام كنند.
به گزارش ایرنا، معاملات الگوریتمی در بورس و بازارهای مالی الكترونیكی كاربرد دارد كه به معنای استفاده از برنامههای كامپیوتری برای ورود سفارشهای معاملاتی است.
بر این اساس، در بسیاری از معاملات، ورود و انجام سفارشها بدون دخالت انسان انجام می شود. این شیوه معاملاتی، استفاده گستردهای در بانكهای سرمایهگذاری، صندوقهای بازنشستگی و صندوقهای سرمایهگذاری مشترك دارد.
شاخص بورس در هفته های اخیر رشد قابل توجهی داشته به طوری كه امروز نیز با یك ركورد شكنی جدید به كانال 93 هزار واحدی وارد شود.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام 2022**2025
خبرنگار: میثم طاهری* ناشر: لیلا جودی
پیش بینی یك كارشناس بازار سرمایه از عبور شاخص بورس از ركورد 100 هزار واحدی
۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۰
کد خبر:
82762139
تهران- ایرنا- كارشناس بازار سرمایه با پیش بینی اینكه شاخص بورس از مرز 100 هزار واحد نیز عبور خواهد كرد، گفت: استفاده از فناوری جدید و الگاریتمی در بورس باعث می شود كه معاملات ایمن تر و با دقت بیشتر انجام شود.