به گزارش ايرنا جعفر سرقيني شبانگاه پنجشنبه در بازديد از طرحهاي توسعه گل گهر سيرجان و در نشست شوراي عالي معادن كشور كه در اين منطقه برگزار شد افزود: از 180 ميليون تن رنجيره فولاد كشور 25 درصد در سيرجان ايجاد شده و عمليات از معدن تا فولاد در اين منطقه وجود دارد.
وي از جلوگيري خروج مواد خام معدني از كشور خبر داد و اظهار كرد: در آينده اي نزديك هيچگونه ماده معدني خامي از منطقه و كشور صادر نخواهد شد بلكه مواد خام تبديل به ماده با ارزش و سپس صادر مي شود.
وي از اختصاص اكتشافات معدني منطقه به گل گهر نيز خبر داد و گفت: با توافقات انجام شده اين اكتشافات و حفاريها به معدن گل گهر واگذار مي شود تا طرحهاي توسعه سرعت بيشتري داشته باشد.
سرقيني افزود: در آينده اي نزديك در گل گهر ذوب آهن و ورق خواهيم داشت و توليدات از اين منطقه صادر مي شود و ارزش افزوده در اين منطقه بيشتر مي شود.
مديرعامل سنگ آهن گل گهر نيز از انجام 20 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري در طرحهاي توسعه اين منطقه خبر داد و گفت: ذوب شماره يك جهان فولاد، خطوط پنج و 6 و هفت گندله آهن اسفنجي و خط توليد گندله گهر زمين از جمله اين طرحها است.
ناصر تقي زاده افزود: توليد سنگ آهن از 13 هزار تن به 24 ميليون تن افزايش داشته و افزايش توليد و سرمايه موجب گشايش سرمايه گذاري 910 ميليون يورويي طرح كارخانه سه ميليون تني فولاد شده است.
وي ادامه داد: طرح سه ميليون تني ورق را با اعتبار پنج هزار ميليارد تومان در دست داريم.
وي از اشتغال 11 هزار نفري در معادن و شركت هاي منطقه سيرجان خبر داد و گفت: اين اشتغال مستقيم است كه 30 هزار نفر هم به صورت غير مستقيم با استفاده از ظرفيت ها و امكانات اين معدن مشغول به كار هستند و شركت هاي وابسته به ما در منطقه نيز در طرح توسعه قرار دارند و ما در راور كرمان هم آهن اسفنجي را توليد مي كنيم.
اسماعيلي رئيس سازمان نظام مهندسي معدن ايران نيز از جلوگيري از خام فروشي خبرداد و گفت: اين طرح طي چهار سال گذشته مطرح شد و امروز همه با اين يقين رسيدند كه از صادرات مواد معدني خام جلوگيري كنند و توسعه معادن و صنايع معدني استان كرمان در كشور بي نظير است.
نماينده مردم سيرجان و بردسير در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: گل گهر سيرجان بزرگترين توليد كننده كنتسانتره و گندله در كشور است و طرحهاي توسعه كه اجرا شده گسترده است اما با همه اشتغالزايي هنوز خيلي از جوانان اين شهرستان نيازمند اشتغال هستند كه بايد دولت به فكر اشتغال و معيشت آنان باشد.
شهباز حسن پور افزود: خوب است مديران كل و مسئولان كشوري و استاني حضورشان در شهرستانها بيشتر باشد و جلسات استاني و كشوري در اين مناطق برگزار شود تا از نزديك با مشكلات مردم آشنا شوند و راهكار لازم را ارئه دهند.
شركت معدني و صنعتي گل گهر با داشتن معادن غني از سنگ آهن به عنوان يكي از مطرح ترين قطبهاي فعال معدني، صنعتي در خاورميانه است كه داراي قابليتهاي بسياري براي تبديل شدن به يك شركت بزرگ و رقابتي در سطح ايران و حتي جهان است.
با اجراي پروژه ها در آينده نزديك مجموعه توليدات سالانه اين شركت به مرز 12 ميليون تن خواهد رسيد، اين رقم 30 درصد از نياز فولادسازيهاي كشور را تامين مي كند.
وجود اين شركت در شهرستان سيرجان موجب رونق اقتصادي و افزايش سطح اشتغال زايي شهرستان سيرجان شده كه با اجراي پروژه ها شاهد رشد چشمگيري در اين زمينه خواهيم بود.
اين شركت با كمك به شهرستان سيرجان موجبات ارتقا فرهنگي و اجتماعي منطقه را فراهم كرده است.
خبرنگار: محمد ايران نژاد ** انتشار دهنده: نجمه حسني*
7435/3029
كرمان - ايرنا - معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنعت و معدن و تجارت گفت: گل گهر سيرجان از معادن بزرگ كشور است كه زنجيره فولاد در آن ايجاد شده است.