۲۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۰
کد خبر: 82769080
T T
۰ نفر
آمریكا برای حمایت از رژیم صهیونیستی شورای امنیت را به گروگان گرفته است

تهران – ایرنا – شورای امنیت به عنوان ركن اصلی سازمان ملل متحدمهمترین وظیفه اش حفظ صلح وامنیت جهانی است،شرایط كنونی امروز جهان و بحران متعدد در اقصی نقاط آن به ویژه در خاورمیانه این سوال راایجاد می كندكه چرا شورای امنیت نمی تواند به وظیفه ذاتی خود بر اساس منشور ملل متحد عمل كند.

به گزارش ایرنا، بررسی بحران های كنونی در كشورهای عراق، سوریه، فلسطین ، لبنان، یمن، لیبی و مصر نشان می دهد كه این شورا نه تنها به وظایف خود عمل نكرده بلكه در بسیاری مواقع دخالت برخی اعضای دائم شورای امنیت به ویژه آمریكا در بحث حمایت از رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی ها و گسترش درگیریها در این مناطق شده است.
روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل تشكیل جلسه داد و در حالی كه 14 عضو این شورا با صدور قطعنامه ای مخالفت خود را با تصمیم ترامپ برای اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام كردند، نیكی هیلی سفیر آمریكا، آن را وتو كرد تا بار دیگر ناتوانی این شورا برای حفظ صلح و امنیت جهانی به اثبات برسد.
دونالد ترامپ هفته گذشته در یك تصمیم جنجالی اعلام كرد كه سفارت آمریكا را به قدس منتقل خواهد كرد، این تصمیم رییس جمهوری آمریكا بر خلاف قطعنامه های پیشین سازمان ملل است كه بر پایتختی فلسطین بر بیت المقدس شرقی تاكید می كند.
سخنان نیكی هیلی در وتوی قطعنامه پیشنهادی دولت مصر قابل تحمل است، او گفت : آمریكا نزدیك به شش سال است كه از امتیاز وتوی خود استفاده نكرده است، فراموش نكردیم كه در طول شش سال گذشته آمریكا همواره تلاش می كرد تا با اعمال فشار و نفوذ، قطعنامه هایی را علیه سوریه به تصویب برساند و هر بار كه روسیه در مقابل زیاده خواهی های آمریكا می ایستاد، بشدت از وتوی روسیه انتقاد می كرد، اما امروز در توجیه اقدام خود می گوید ما شش سال است كه از امتیاز وتو استفاده نكرده ایم.
هیلی در ادامه می گوید این وتو را در راستای 'دفاع از حاكمیت امریكا' و 'امنیت خاورمیانه' استفاده كردیم.
معلوم نیست كه آمریكایی ها تا چه زمانی در موضوعات و منازعات بین المللی از استانداردهای دوگانه استفاده خواهند كرد و بر نعل وارونه می كوبند.
هر چند فاتحان جنگ جهانی دوم برای خود امتیاز وتو قائل شدند اما بر اساس منشور ملل متحد وتوی قطعنامه های پیشنهادی توسط یك یا چند عضو دائم شورای امنیت باید بر پایه حفظ صلح و ثبات جهانی باشند. در حالی كه هیلی می گوید بر اساس منافع آمریكا، یعنی پذیرش ضمنی این واقعیت كه آمریكا به عنوان كشور میزبان سازمان ملل با استفاده از نفوذ خود سازمان ملل را به گروگان گرفته است.
در روزی كه تصمیم جنجالی ترامپ كه با مخالفت اكثریت مطلق كشورهای جهان مواجه شده و هر روز شاهد تظاهرات های گسترده در اقصی نقاط جهان هستیم و 14 عضو از 15عضو شورای امنیت تصمیم رییس جمهوری آمریكا برای انتقال سفارت این كشور به بیت المقدس شرقی را غیر قانونی می دانند و با آن مخالفت می كنند، آمریكا به تنهایی مانع از تصویب چنین قطعنامه ای می شود.
هیلی در ادامه می گوید این تصمیم ترامپ به نفع 'امنیت خاورمیانه' است، البته پرواضح است كه منظورش امنیت رژیم صهیونیستی است، هیات حاكمه آمریكا بیش از 60 سال است كه امنیت این رژیم را معادل امینت كل خاورمیانه می دانند و لابی های اسراییل در آمریكا نقش تعیین كننده ای در تنظیم و تدوین سیاست خارجی ایالات متحده در خاورمیانه دارند.
آنچه مهم است، آمریكا اركان مختلف سازمان ملل به ویژه شورای امنیت و حقوق بشر را در راستای تامین منافع رژیم اسراییل و تضییع حقوق ملت های منطقه به ویژه مردم مظلوم فلسطین به گروگان گرفته و تا زمانی كه ساختار شورای امنیت اصلاح نشود، این شورا همچنان ناكارآمد و در برخی مواقع نه تنها باعث صلح و امنیت جهانی نمی شود بلكه باعث ایجاد آشوب و جنگ در نقاط مختلف دنیا خواهد شد.
خانم هیلی در عین حال گفته ایالات متحده اجازه نمی‌‌دهد، دیگران بگویند سفارت‌خانه‌اش باید در كدام شهر قرار گیرد. این سخن یك مغلطه كاری محض است،چون ترامپ تصمیم گرفته برخلاف قطعنامه های پیشین شورای امنیت سازمان ملل،سفارت كشورش را به منطقه ای كه بیش از شش دهه مورد مناقشه است، به نفع رژیم اسراییل منتقل كند واین موضوع بسیار متفاوت است با تصمیم یك كشور برای افتتاح و یا انتقال سفارتخانه اش در سایر كشورها.
تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت این كشور به بیت المقدس كه موجب خشم و نفرت جهانیان شده و همچنین انتفاضه سوم در سرزمین های اشغالی را شكل داده است، نمونه ای عینی برای اثبات این واقعیت كه فعلا شورای امنیت در گروگان آمریكایی ها است كه گاه به تنهایی و گاه با استفاده از ابزار اردوگاه غربی به این كار اقدام می كند.
اروپام 1908**1590
گزارش از: افشار دارابی - انتشاردهنده: محمد حسن دوستارگان