به گزارش ايرنا، محمدرضا رضايي روز سه شنبه در نخستين «همايش ملي اخلاق مهندسي در صنعت ساختمان» در قم، افزود: 18 هزار واحد مسكوني در كشور نياز به مقاوم سازي و بازسازي دارد و در حال حاضر به 2 ميليون واحد مسكوني ديگر نياز داريم.
وي گفت: با توجه به ركودي كه چند سال در بخش مسكن حاكم است، ظرفيت توليد مسكن به كمتر از 600 تا 700 هزار واحد در سال رسيده است.
وي ادامه داد: در لايجه بودجه سال 97، يك ميليون و 270 هزار ميليارد ريال بودجه عمراني براي كشور تعريف شده است كه 580 هزار ميليارد ريال به صورت نقدي و بقيه از منابعي از جمله اسناد خزانه و صندوق توسعه ملي تامين مي شود.
رضايي در ادامه با بيان اين كه مهندسان در عرصه سازندگي در كشور خدمات ارزشمندي ارائه داده اند، گفت: با وجود تمام محدوديت ها در منابع مالي همواره همراه و پشتيبان نظام و مايه افتخار بوده اند و به ازاي هر 10 هزار تن، 50 مهندس در كشور فعاليت مي كند.
وي افزود: در چند سال گذشته 400 هزار مهندس از بهترين نيروهاي كشور آموزش ديده اند و همين مهندسان امروز براي حداقل هزينه هاي زندگي دچار مشكل هستند.
وي با اشاره به اين كه با وجود داشتن علم و توان در كشور هنوز شهري نداريم كه با آرامش در آن زندگي كنيم، ادامه داد: بايد بررسي كنيم ايراد ساختماني كه هنوز استفاده نشده، بيمارستاني كه تازه ساخته شده و مسكن مهري كه فرومي ريزد، كجاست و همه تقصيرها را متوجه مهندسان نكينم، زيرا افراد زيادي در ساخت و سازها دخيل هستيم.
رئيس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: پس از زلزله كرمانشاه هجمه سنگيني عليه مهندسان در كشور شروع شده، گويا همه مشكلات به مهندسان برمي گردد، در صورتي كه اين طرز تفكر بي انصافي است.
زمين لرزه شديدي ساعت 21:48 شامگاه يكشنبه 21 آبان 96 با قدرت 7.3 درجه در مقياس دروني زمين (ريشتر) استان هاي كرمانشاه، ايلام و كردستان و بخش هاي گسترده اي از غرب و شمال غرب كشور را لرزاند.
در جريان اين زلزله 12 هزار واحد مسكوني در استان كرمانشاه به كلي تخريب شد و بيش از 15هزار واحد ديگر نيز آسيب ديده است.
وي اضافه كرد: اگر انتظار داريم ساختمان هاي خوب در كشور ساخته شود بايد به مهندسان اختيار دهيم و از آن ها مسئوليت بخواهيم؛ ولي در حال حاضر سازمان هاي زيادي از جمله وزارت راه و شهرسازي، شهرداري و نظام مهندسي در ساخت و سازها نقش دارند و به دليل اختياري كه به مهندسان داده نشده نمي توان انتظار پاسخ از آن ها داشت.
** سازمان نظام مهندسي تاوان نبود برنامه ريزي آموزشي در دانشگاه ها را مي دهد
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور نيز در اين همايش گفت: سازمان نظام مهندسي چرا بايد تاوان نبود برنامه ريزي آموزشي در دانشگاه ها را بدهد كه امروز از هر كوچه و پس كوچه اي مهندسان بي صلاحيت وارد اين حرفه شوند.
فرج الله رجبي با بيان اين كه پروانه اشتغال به 200 هزار مهندس اعطا شده است، افزود: حتي برخي مهندسان نمي دانند آزمايشگاه مكانيك خاك يعني چه؟ در حالي كه پروانه اشتغال گرفته اند و طلبكار نيز هستند.
وي تصريح كرد: اين مسائل بايد حل شود و نبايد راه رفته را برگرديم؛ چرا زماني كه 200 هزار مهندس در كشور داريم، باز هم پروانه اشتغال واگذار مي كنيم، بايد در اين زمينه با دولت مذاكره شود؛ مهندسي حساب و كتاب دارد.
وي با بيان اين كه آماده ايم با واقع بيني در اين مساله ورود پيدا كنيم، ادامه داد: در زلزله كرمانشاه سازمان نظام مهندسي ساختمان مسئول است و بايد پاسخگو باشد، اگر نظارت كنوني كافي نيست بايد نظارت مقيم تعريف كنيم و در اين راستا از تجربيات 20 سال گذشته استفاده كنيم تا اوضاع سامان يابد.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين كه قصدمان خدمت است، بيان كرد: اگر كسي فكر كند به تنهايي مي تواند بار را به مقصد برساند در وضعيت فعلي جز با تعامل و هم افزايي امكان ندارد.
رجبي با اشاره به هزينه هاي ميلياردي براي آموزش مهندسان، گفت: اين اقدام ها كافي نيست، بلكه بايد راهكار ارائه دهيد و در اين راستا آيين نامه ها، شيوه نامه و رفتارهاي مهندسي اصلاح شود.
وي ادامه داد: چرا توليد مسكن پس از 20 سال از نظارت سازمان نظام مهندسي همچنان معيوب است؟ كار با تقابل بين نظام مهندسي و وزارت راه و شهرسازي پيش نمي رود، بلكه با تعامل و هم افزايي انجام مي شود.
وي تاكيد كرد: نخستين شاخص مهندسي اخلاق حرفه اي تعهد است و مهندسان بايد متخلق به اخلاق حرفه اي باشند.
نخستين همايش ملي «اخلاق مهندسي در صنعت ساختمان» با حضور عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي، سيد مهدي صادقي استاندار و جمعي از مسئولان استان قم و همچنين مهندسان بومي و غيربومي با هدف آشنايي هر چه بيشتر جامعه مهندسان با اخلاق مهندسي و بومي سازي منابع متناسب با فرهنگ مهندسي در سالن اجتماعات مركز فقهي ائمه اطهار(ع) قم آغاز شد و فردا به كار خود پايان مي دهد.
/2085/ 1175 خبرنگار: سميه حيدري ** انتشار: رضا عليمحمدي
رئيس كميسيون عمران مجلس:
19 ميليون تن در كشور در بافت هاي فرسوده و آسيب پذير زندگي مي كنند
۲۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۶:۴۱
کد خبر:
82769131
قم- ايرنا- رئيس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت: 140 هزار هكتار بافت فرسوده در كشور وجود دارد و 19 ميليون تن در بافت هاي فرسوده و آسيب پذير زندگي مي كنند.