۲۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۸:۵۴
کد خبر: 82769278
T T
۰ نفر
ارز ديجيتالي يعني خروج از سيطره دلار

تهران- ايرنا- رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي تعريف و ايجاد ارز ديجيتالي با برخي كشورها را با هدف خارج شدن از سيطره دلار در معاملات تجاري خواستار شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «محمدرضا پورابراهيمي» عصر سه شنبه در هفتاد و دومين نشست شوراي گفت وگوي دولت و بخش خصوصي در اتاق ايران افزود: ارز ديجيتالي موضوعي است كه مي تواند در اين مقطع كمك بزرگي براي رفع مشكلات بانكي باشد، موضوعي كه آمريكا به منظور تداوم سيطره دلار بر فعاليت‌هاي اقتصادي جهاني به آن ورود كرده و نسبت به تعريف ابزارهاي مشتقه براي آن اقدام كرده است.
پورابراهيمي يكي از موانع موجود در فعاليت تجاري بازرگانان ايراني در خارج از كشور را مسائل بانكي و نقل و انتقال پول دانست.
وي ادامه داد: در قانون برنامه ششم مقوله پيمان پولي نگارش شده است. امروز بانك مركزي بايد توضيح بدهد در راستاي پيمان چه اقداماتي داشته است؛ در حالي كه كشورهاي نظير چين و روسيه به اين موضوع ورود كرده و پيمان هاي متعدد دوجانبه و چندجانبه منعقد كرده اند.
رييس كميسيون اقتصادي مجلس اضافه كرد: چند سالي است مشوق هاي صادراتي بخوبي به صادركنندگان پرداخت نمي‌شود.
پورابراهيمي تهاتر جوايز صادراتي با بدهي هاي اقتصادي بازرگانان و فعالان اقتصادي و صادركنندگان را خواستار شد تا فعالان اقتصادي و صادرات كنندگان بتوانند از مقوله جوايز صادراتي حداقل انتفاع را داشته باشد.

** لزوم راه اندازي شركت‌هاي مديريت صادرات
رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي ادامه دارد: بين فعالان اقتصادي در خارج از كشور انسجام وجود ندارد كه اين موضوع مي‌تواند در قالب شركت‌هاي مديريت صادرات مديريت شود.
وي بيان داشت: امروز رقابت دروني بازرگانان ايراني در روسيه كمتر از رقابت با خارجي ها در بازار نيست و سازمان توسعه تجارت بايد راهبرد خود را براي حمايت از فعالان اقتصادي ارائه كند.
پور ابراهيمي از اشراف كم رايزنان بازرگاني كشور به مسائل اقتصادي انتقاد كرد و گفت: فقط تسلط به زبان آن كشور كفايت نمي‌كند.
وي ادامه داد: امروز خلاء جدي در ديپلماسي اقتصادي در فعاليت‌هاي برون‌مرزي به طور كامل مشهود است.
اين مسوول دعوت از وزير امور خارجه به شوراي گفت وگوي دولت و بخش خصوصي را خواستار شد تا راهبرد خود را در زمينه فعاليت اقتصادي تشريح كند.
اين نماينده مجلس همچنين از بالا بودن نرخ تامين مالي صادركنندگان انتقاد و يادآوري كرد: متوسط نرخ تامين مالي در اقتصاد ايران چهار تا پنج برابر كشورهاي اطراف است.
وي اضافه كرد: رفتار نرخ ارز معكوس آن چيزي است كه در مقوله صادرات شاهديم.
وي با اشاره به تراز منفي بازرگاني ايران در هشت ماهه امسال كه منفي چهار ميليارد دلار بود، پيش‌بيني كرد تراز تجاري كشور تا پايان سال به منفي 6 ميليارد دلار افزايش يابد.
پورابراهيمي همچنين با اشاره به لزوم اصلاح هدفمندي يارانه‌ها كه اتاق‌هاي بازرگاني مي‌توانند در اين راستا بسيار راهگشا باشند، يادآور شد: هدف از قانون هدفمندي يارانه ها حمايت از توليد و اشتغال بود اما سنگ بناي آن در دولت هاي نهم و دهم كج ريخته شد.
وي همچنين بر اصلاح عوارض خروج از خروج از كشور تاكيد كرد و گفت: بسياري از افراد براي درمان، مسابقات ورزشي، تحصيل و فعاليت اقتصادي از كشور خارج مي‌شوند.
پورابراهيمي همچنين به منفي بودن تراز بازرگاني حوزه گردشگري اشاره كرد و گفت: پارسال 11 ميليارد دلار ارز در بخش گردشگري از كشور خارج شد و در مقابل هفت ميليارد دلار ارز وارد كشور شد.

اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065*1961*
خبرنگار: محمد ملك دار*ناشر: مريم مسعود