به گزارش ايرنا وزارت دفاع چين بدون ذكر زمان دقيق برگزاري اين رزمايش خاطر نشان كرد كشتي ها و ناوهاي اين كشور به همراه جنگنده ها و بمب افكن ها، اين رزمايش را برگزار كرده اند.
همزمان تارنماي چاينا ارگ گزارش كرده است رزمايش مذكور در آبهاي غرب اقيانوس آرام صورت گرفته و سپس كشتي هاي نيروي دريايي به ناوگان اين كشور در خليج عدن ملحق شده اند.
تصاويري كه اين رسانه چيني به نقل از وزارت دفاع منتشر كرده است نشان مي دهد نيروي هوايي اين كشور در اين رزمايش از جنگنده هاي 'جي 11 ' و بمب افكن هاي 'اچ 6 ' و هواپيماهاي داراي رادارهاي هشدار دهنده 'كي جي ـ 200' و 'كي جي ـ 500' بهره گرفته است.
وزارت دفاع چين در بيانيه خود آورده است رزمايش مذكور بخشي از تمرينات سالانه اين كشور در درياي جنوبي محسوب مي شود كه عليه هيچ كشوري نيست و طبق مقررات بين المللي انجام شده است.
درياي جنوبي چين دريايي حاشيهاي است كه بخشي از اقيانوس آرام به شمار ميآيد و ناحيهاي در حدود 3 و نيم ميليون كيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر ميگيرد.
پس از پنج اقيانوس جهان اين دريا بزرگترين ناحيه دريايي جهان است.
جزيرههاي واقع بر درياي جنوبي چين كه با هم يك مجمعالجزاير را تشكيل ميدهند افزون بر صدها عدد هستند اين جزيرهها كه خالي از سكنه هستند و همچنين خود دريا، مورد جدال كشورهاي مختلف بودهاند به همين علت حتي نامهاي متفاوتي براي اشاره به اين دريا به كار ميرود كه البته «درياي جنوبي چين» نام پذيرفته شده بينالمللي، حداقل در انگليسي و زبانهاي اروپايي است.
جمهوري خلق چين تقريبا بر كل دريا و كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريك بر بخشهايي از آن ادعاي مالكيت دارند، همچنين اين كشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.
ايالات متحده اين دريا را از آبهاي بينالمللي ميداند و بر حق قانوني كشتيها و زير دريايي هايش در رفت و آمد در اين دريا تاكيد ميورزد.
اين بيانيه تاكيد مي كند اين رزمايش، آزادي كشتيراني را تحت تاثير قرار نداده و يك رزمايش براي بالا بردن توان رزمي نيروي دريايي و هوايي براي حراست از حق حاكميت چين است.
تنها دو هفته قبل بود كه نيروي دريايي چين اعلام كرد با بسيج 40 فروند از كشتي ها و ناوهاي خود، رزمايش بزرگي را در درياي شرقي انجام داده است.
درياي چين شرقي بخشي از آبهاي غربي اقيانوس آرام است كه در حدود يك ميليون و 243 هزار كيلومتر مربع مساحت دارد و در بين كشورهاي چين در غرب، تايوان در جنوب و جزاير ريوكو و كيوشو در شرق واقع شده است.
درياي چين شرقي از نظر ذخاير ماهيگيري بسيار غني است، همچنين در نيمه شرقي آن منابع نفت و گاز يافت ميشود كه همين موضوع سبب بروز مناقشه بر سر كنترل منطقهاي نيمه شرقي درياي چين شرقي بين چين و ژاپن شده است.
وزارت دفاع چين در بيانيه خود مي افزايد اين كشور درصدد گسترش برنامه هاي رزمي خود است و براي نخستين بار در سال هاي اخير، در آبها و حريم هوايي دور افتاده تر، رزمايش هايي برگزار كرده است.
آساق**231**1904**
پكن - ايرنا - وزارت دفاع چين امروز شنبه با انتشار بيانيه اي از برگزاري رزمايش دريايي و هوايي اين كشور در آبهاي غرب اقيانوس آرام و پرواز جنگنده ها و بمب افكن ها در اين منطقه خبر داد.