۵ دی ۱۳۹۶، ۱۹:۰۲
کد خبر: 82776610
T T
۰ نفر
ايمن سازي ساختمان هاي درحال ساخت دربرابر زلزله بدون هزينه است

اهواز – ايرنا – دبير انجمن علمي پدافند غيرعامل خوزستان گفت: ايمن سازي ساختمان ها در برابر زلزله در زمان ساخت و ساز هزينه اي در بر ندارد و تنها بايد در نحوه طراحي ساختمان بر اساس قوانيني كه وجود دارد تغييراتي ايجاد كرد.

حسين سميع سه شنبه در حاشيه سمينار مشترك مديريت بحران شهري به مناسبت گراميداشت پنجم دي سالروز وقوع زلزله در بم و روز ملي ايمني در برابر زلزله در دانشگاه جامع علمي كاربردي شهرداري اهواز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: اين در حالي است كه بعد ازپايان عمليات ساخت، براي ايمن سازي ساختمان در برابر زلزله بايد تقريبا يك سوم هزينه ساخت را پرداخت كرد.
وي گفت: بعد از حادثه زلزله بم به صورت خيلي جدي تر بحث طراحي سازه ها در برابر زلزله در كشور مطرح و به آيين نامه تبديل شد در اين آيين نامه به نحوه طراحي سازه هاي ساختماني براي مقابله با زلزله توجه شده است.
سميع عنوان كرد: همچنين بر اساس مبحث 21 پدافند غير عامل مشخص شده كه در ساخت و سازهاي ساختمان بايد مقاومت ساختمان هاي جديد در برابر مواردي مثل انفجار و يا اثرات تركش هاي ساختمان هاي ديگر لحاظ شود.
دبير انجمن علمي پدافند غيرعامل خوزستان در ادامه افزود: بر اساس اين مبحث نوع بلوك بندي شهري به گونه اي بايد باشد كه در صورت اتفاق بتوان مديريت بحران كرد، اگر اين موارد را بخواهيم براي ساختمان هايي كه در گذشته ساخته شده است انجام دهيم هزينه زيادي را به همراه خواهد داشت.
سميع افزود: امروز بايد به فكر اجراي اين قوانين در ساخت و سازها براي افزايش ضريب اطمينان در ساختمان ها بود.
وي با اشاره به اينكه ابلاغيه مبحث 21 صادر شده است بيان كرد: عملياتي شدن اين مبحث رو به بهبود است و در شهرك هاي جديدي كه در حال ساخت است چندان دقت نمي شود.
دبير انجمن علمي پدافند غيرعامل خوزستان با اشاره به حادثه انفجار گاز روز يكشنبه هفته جاري در دزفول عنوان كرد: درفاصله كمي از محل رخداد اين حادثه محلي بود كه پذيراي جلسات روزانه ومعمول زنان بود و در صورتي كه اين حادثه همزمان با يكي از اين جلسات اتفاق مي افتاد تلفات زيادي را برجاي مي گذاشت.
وي گفت: تعداد زيادي خانه در اين منطقه خسارت ديدند و اين كاملا مخالف تعريف هاي پدافند غير عامل است، مراكز پر خطر نبايد در كنار شهر يا با مناطق مسكوني همجوار ساخته شوند.
سميع اظهار كرد: اين شركت در كنار شركت خمير مايه كه با تغذيه مردم در ارتباط است فعاليت داشت ،در هر تاسيساتي بايد شعاع تاثير و نزديكي آن با محل زندگي در نظر گرفته شود.
وي با بيان اينكه در پهنه بندي خطر لرزه اي، خوزستان با خطرپذيري متوسط رو به زياد است افزود: در بحث مدرسه سازي رعايت نكات ايمني در خصوص ساخت مدرسه جدي تر گرفته شده است.
در 2 هفته گذشته چندين زمين لرزه در برخي شهرهاي استان رخ داد است كه بيشترين تعداد رخداد زمين لرزه در شهر گوريه شوشتر بوده و بيشترين ميزان شدت زمين لرزه در گوريه 3.9 ريشتر بوده است. اين شهر امروز هم چهار بار لرزيد.
/6002/7158
خبرنگار: زينب فرحاني**انتشار :كبري آقازري