۶ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۰۴
کد خبر: 82777421
T T
۰ نفر
واردات رسمی گوشی تلفن همراه 400 درصد رشد كرد

تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار عكسی از آمار واردات گوشی های تلفن همراه در یكی از شبكه های اجتماعی نوشت: واردات گوشی تلفن همراه از مبادی رسمی400 درصد رشد كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه در صفحه اینستاگرام خود با ارایه آماری از تاثیرهای اجرای طرح ثبت گوشی تلفن همراه نوشت: واردات انواع گوشی از مبادی مجاز رشد 400 درصدی و گوشی های ساخت شركت اپل به صورت خاص رشد هزار درصدی را نشان می‌دهد.
آذری جهرمی به نمایندگی از همه دست اندركاران اجرای طرح رجیستری در دولت به ویژه وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، اطلاعات و ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، از همه مردم در همراهی برای مقابله با پدیده ناپسند و خسارت آور قاچاق، تشكر كرد.
به گزارش ایرنا، طرح كددار كردن گوشی های تلفن همراه یا رجیستری گوشی تلفن های همراه طرحی است كه در آن گوشی های تلفن همراه كاربران بر اساس شماره سریال گوشی و شماره سریال سیمكارت در سامانه ای كه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای این منظور طراحی و پیاده سازی كرده است، ثبت می‌شوند كه به هنگام روشن شدن در شبكه تلفن همراه كشور، این شماره سریال‌ها با زیرساخت های شبكه مخابراتی كشور مطابقت داده می‌شوند و اگر از مبادی رسمی وارد نشده باشند، امكان فعالیت در شبكه تلفن همراه كشور را نخواهند داشت.
طرح رجیستری كه یكبار در سال 1385 به مرحله اجرا درآمد و به دلیل های مختلف شكست خورد در دولت یازدهم و با هدف كنترل بازار از گوشی های قاچاق مطرح و پیگیری شد كه در فرصت این دولت و به دلیل آنكه طرحی باشد كه امكان شكست در آن به شدت كاهش یابد امكان اجرایی شدن نیافت .
پس از روی كارآمدن دولت دوازدهم و انتخاب محمدجواد آذری جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات این دولت طرح رجیستری مجدد در دستور كار قرار گرفت و مطالعات كارشناسانه آن ادامه یافت تا آنكه روز جمعه بیست و هشتم مهرماه امسال طبق گزارش ها و وعده های قبلی داده شده طرح كدداركردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) وارد مرحله نخست خود كه مرحله پایش بازار بود، شد.
مرحله پایش بازار به گفته محمدجواد آذری جهرمی تنها تلاش داشت با رصد بازار تلفن همراه كشور آمار دقیقی از انواع گوشی های تلفن همراهی كه وارد كشور می شوند چه از راه قانونی و چه از راه های غیر قانونی به دست آورد و علاوه بر آن همه گوشی های فعال در شبكه تلفن همراه كشور را رجیستر كند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفتم آبان ماه به مرحله نخست اجرای طرح كددار كردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) اشاره كرد و گفت: تاكنون 60 درصد گوشی های فعال شبكه تلفن همراه كشور رجیستر شده اند.
آذری جهرمی این وعده را داد كه مرحله پایش بازار تا آخر هفته دوم آبان به پایان می رسد و از ابتدای هفته سوم آبان وارد مرحله عملیاتی می شود.
وی ادامه داد: با پایان یافتن مرحله نخست وارد فاز عملیاتی و اجرایی ثبت و شناسه دار كردن گوشی های موبایل در شبكه ارتباطی كشور می شویم تا ساماندهی بازار از گوشی های قاچاق اجرایی شود.
گوشی تلفن همراه یكی از كالاهای اصلی قاچاق به كشور است كه به گفته سید محمود سفار رئیس انجمن واردكنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی گفت: قاچاقچیان گوشی های تلفن همراه سالیانه بیش از 20 هزار میلیارد ریال از واردات غیرقانونی خود سود می برند.
تقاضای سالیانه تلفن همراه در كشور بالغ بر 9 میلیون دستگاه برآورد می شود كه تنها 2 میلیون دستگاه آن از طریق واردات رسمی و 2 میلیون و 300 هزار دستگاه نیز از سایر روش های وارداتی نظیر ورود همراه مسافر تامین می شود.
به گفته رئیس انجمن واردكنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی، 95 درصد تلفن های همراه موجود در بازار قاچاق است.
تازه ترین آمار گمرك از واردات تلفن همراه به كشور تا نیمه آذرماه نشان می دهد كه واردات انواع گوشی های تلفن همراه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2 برابر شده است.
از زمان آغاز اجرای طرح رجیستری، تعداد 380 هزار دستگاه انواع گوشی تلفن همراه با ثبت IMEI در سامانه جامع گمركی و پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرك وارد كشور شده است كه ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی 50 میلیون دلار برآورد می شود.
مرحله سوم اجرای این طرح از ساعت 24 روز جمعه هشتم دی ماه آغاز می شود.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2078* خبرنگار:محمد مهدی بهرامی *ناشر
۰ نفر