اسماعیل احمدی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: واحدهای آلاینده ای از جمله صنایع تغلیظ قیر و ایزوگام، ذوب و ریخته گری فلزات و همچنین تصفیه روغن از مدت ها قبل در شهرك صنعتی سلفچگان ایجاد شده اند و حجم زیادی از ضایعات و پسماند های خود را وارد محیط زیست منطقه می كنند.
وی افزود: بیشتر كسانی كه نزدیك غروب وارد شهرك صنعتی سلفچگان می شوند به دلیل شدت آلودگی هوا در چشم و گلوی خود احساس سوزش می كنند و این مساله موجب آسیب رسیدن به سلامت مردم منطقه می شود.
وی ادامه داد: همچنین یك لیتر روغن رها شده در طبیعت اگر به منابع آبی وارد شود می تواند یك میلیون لیتر آب را آلوده كند، بنابراین ممكن است آلودگی واحدهای صنعتی منطقه به چاه های آب كشاورزان وارد شود و یك بحران زیست محیطی ایجاد كند.
احمدی زاده گفت: در سال های گذشته صنایع آلاینده و با تكنولوژی پایین در منطقه سلفچگان ایجاد شده اند كه آثار مخرب آن سلامت مردم و محیط زیست را در معرض تهدید جدی قرار داده است؛ باید از ابتدا از احداث این كارخانه ها جلوگیری می شد چرا كه هزینه اصلاح وضعیت آلایندگی این واحدهای صنعتی به اندازه ای سنگین است كه كمتر تولید كننده ای توان انجام را دارد.
وی بیان كرد: اداره كل حفاظت محیط زیست قم با استفاده از روش های قانونی همچون صدور اخطار تعطیلی و پلمپ واحدهای آلاینده، تلاش می كند از آسیب دیدن بیشتر محیط زیست منطقه جلوگیری كند اما این اقدام ها نتایج موقتی دارد و برای رسیدن به وضعیت پایدار در رفع آلودگی ها، باید واحدهای صنعتی آلاینده به سیستم های نوین كنترل میزان آلودگی مجهز شوند.
وی ادامه داد: شماری ازواحدهای صنعتی در روزهای نخست فعالیت خود و در مرحله بهره برداری، استانداردهای زیست محیطی را رعایت می كنند اما متاسفانه پس از گرفتن مجوزهای لازم، هر گونه ضایعاتی را در كوره های خود می سوزانند و محیط زیست را آلوده می كنند كه برای این گروه از واحدهای متخلف نیز مجازات های قانونی از جمله پرداخت خسارت های سنگین پیش بینی و در مواردی اعمال شده است.
معاون نظارت و پایش اداره كل محیط زیست قم، گفت: بهترین راهكار برای بهبود وضعیت منطقه جلوگیری از احداث واحدهای آلاینده جدید و اصلاح وضعیت واحدهای صنعتی موجود است و در این راستا باید از ابزارهای حمایتی و قانونی استفاده كرد.
وی بیان كرد: باید قبل از ورود آلودگی به محیط زیست جلوی انتشار آن را گرفت، چرا كه مهار آلاینده هایی كه وارد هوا، زمین و سایر عناصر محیط شده اند كار بسیار دشوار و پرهزینه ای است.
وی ادامه داد: باید ظرفیت منطقه سلفچگان برای پذیرش صنایع مختلف درقالب طرحی جامع مشخص شود و سپس از ورود صنایع آلاینده به این منطقه كه در وضعیت محیط زیستی حساسی به سر می برد، جلوگیری شود؛ اگر هم قرار است واحدهای صنعتی جدید در منطقه مستقر شوند باید این واحدها به تكنولوژی های روز دنیا كه میزان آلایندگی بسیار كمی دارد، مجهز باشند.
احمدی زاده با اشاره به انجام گشت های شبانه در كنار بازدیدهای روزانه برای بررسی فعالیت واحدهای آلاینده، گفت: اداره كل حفاظت محیط زیست استان قم برای كنترل میزان آلایندگی واحدهای صنعتی در منطقه سلفچگان در 6 ماهه نخست سال جاری بیش از 120 مورد پایش انجام داد و اقدام های قانونی لازم از جمله صدور اخطار های قانونی و پلمپ واحدهای آلاینده بیش از حد مجاز را اعمال كرد.
وی بیان كرد: نخستین گروهی كه در اثر این آلودگی ها آسیب می بینند، كاركنان و كارگران فعال در این واحدهای آلاینده هستند؛ بنابراین لازم است سایر دستگاه های نظارتی همچون متولیان امر بهداشت و سلامت نیز برای مقابله با این آلودگی ها اقدام كنند.
وی ادامه داد: مسئولان شركت شهرك های صنعتی استان نیز باید برای مدیریت پسماند واحدهای صنعتی و تجهیز آنان به فناوری های نوین تلاش كنند تا آلودگی كمتری وارد محیط زیست شود.
معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست استان قم، گفت: در منطقه سلفچگان یك زمینی به مساحت 18 هكتار برای تجمیع پسماند واحدهای صنعتی و مدیریت آن درنظر گرفته شده است تا با استفاده از برخی روش های علمی از انتشار آلودگی ها به سایر مناطق جلوگیری شود.
سلفچگان یكی از بخش های پنج گانه استان قم است كه حدود 50 كیلومتر با شهر قم فاصله دارد و 13 هزار جمعیت را در خود جای داده است.
استان قم دارای هفت شهرك صنعتی شكوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
7405/ 6133/ خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
معاون نظارت و پایش اداره كل محیط زیست:
سلفچگان كانون استقرار صنایع آلوده استان قم/ پلمپ راهكار موقتی
۷ دی ۱۳۹۶، ۸:۳۳
کد خبر:
82778093
قم- ایرنا- معاون نظارت و پایش اداره كل محیط زیست قم،گفت: بسیاری ازصنایع آلوده قم در شهرك صنعتی سلفچگان قم مستقر و هم اكنون این منطقه به كانون واحدهای آلاینده استان تبدیل شده است.