به گزارش روز پنجشنبه پايگاه خبري ' آپسني ' گرجستان ، « زوراب آباشيدزه » در مصاحبه با روزنامه ' ايزوستيا' روسيه افزود : كشورما از نظر اقتصادي براي از سرگيري روابط بازرگاني و فعال شدن زير ساخت هاي حمل و نقل ميان دوكشور گام هاي مهمي برداشته است .
وي افزود: تعداد سفرهاي گردشگري از روسيه به گرجستان بيش از پيش افزايش يافته است و در سال جاري ميلادي بيش از يك ميليون شهروند روسي بدون ويزا به گرجستان سفر كرده اند .
وي ابراز اميدواري كرد ، در سال آينده ميلادي پيشرفتي در روابط سياسي گرجستان و روسيه ايجاد شود.
به گزارش ايرنا، روابط تفليس و مسكو در پي انقلاب مخملي سال 2003 ميلادي كه بر اثر آن ادوارد شواردنادزه رييس جمهوري وقت گرجستان و از سياستمداران كهنه كار شوروي سابق بركنار و ميخاييل ساآكاشويلي سياستمدار غربگرا در اين كشور به قدرت رسيد ، رو به وخامت گذاشت ..
بيانيه هاي شديد الحن ساآكاشويلي عليه روسيه و اتهامات وارده در باره حمايت مسكو از مناطق جدايي طلب آبخازي و اوستياي جنوبي در گرجستان و نيز علاقمندي وي براي استقرار نيروهاي ناتو در گرجستان به تنش در روابط دو كشور دامن زد .
دولت تفليس در زمستان سال 2005 ميلادي خوستار خروج بلافاصله نيروهاي نظامي روسيه مستقر در زمان دولت شواردنادزه در مناطق آخالكالاكي و باتومي گرجستان شد و همزمان ساآكاشويلي قصد دولت گرجستان براي عضويت در ناتو را اعلام كرد و پارلمان اين كشور در سال 2006 ميلادي مصوبه اي در اين زمينه نيز صادر كرد .
گرجستان در ماه ژانويه سال 2008 ميلادي همزمان با انتخابات رياست جمهوري همه پرسي درباره موضع شهروندان گرجي نسبت به عضويت اين كشور در ناتو را برگزار كرد كه در آن 77 درصد از شهروندان گرجستاني به عضويت گرجستان در سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ( ناتو ) راي مثبت دادند .
مسكو هر گونه تحركات ناتو در نزديكي مرزهاي خود را تهديد براي منافع راهبردي روسيه در منطقه اعلام كرد .
تنش در روابط تفليس و مسكو در ماه اوت سال 2008 ميلادي به در گيري هاي نظامي گرجستان از يك طرف و نيروهاي روسيه و مناطق تجزيه طلب آبخازي و اوستياي جنوبي از طرف ديگر منجر شد و نظاميان روسيه در جريان اين درگيري ها تا 30 كيلومتري تفليس پايتخت گرجستان رسيدند .
در پي اين درگيري هاي پنج روزه روسيه بطور رسمي استقلال اوستياي جنوبي و آبخازي را به رسميت شناخت و گرجستان نيز روابط ديپلماتيك با روسيه را قطع كرد و به عضويت در جامعه كشورهاي مستقل مشترك المنافع پايان داد .
پايان قدرت دولت ساآكاشويلي در سال 2013 ميلادي و با پيروزي حزب ' روياي گرچستان ' در انتخابات پارلماني و رياست جمهوري ، دولت جديد تفليس هرچند گرايش سياسي اين كشور را عضويت در اتحاديه اروپا و ناتو اعلام كرده ولي سعي دارد به روابط عادي با روسيه نيز نايل شود كه فعلا در رابطه با واكنش هاي تند مسكو نسبت به تحركات غرب و ناتو در گرجستان پيشرفتي در اين زمينه وجود ندارد .
آساق ** 337** 1579** انتشار : مرضيه فاتحي
نماينده ويژه نخست وزيرگرجستان:
روابط سياسي گرجستان و روسيه همچنان در وضعيت بن بست است
۷ دی ۱۳۹۶، ۲۰:۰۰
کد خبر:
82778831
باكو – ايرنا – نماينده ويژه نخست وزير گرحستان در امورروسيه گفت: متاسفانه روابط سياسي تفليس ومسكوهمچنان در وضعيت بن بست قرار دارد،با اين حال ما علاقمند به خروج از وضعيت موجود و پيدا كردن راهي براي برقراري ارتباط هستيم.