۷ دی ۱۳۹۶، ۲۰:۱۶
کد خبر: 82778839
T T
۰ نفر
درمان مكمل نقش مهمي در بهبود و كيفيت زندگي بيماران سرطاني دارد

تهران-ايرنا- متخصص طب تسكيني در ايران گفت: اولين و مهمترين مرحله بعد از تشخيص سرطان درمان هاي رواني و تغذيه اي است كه در بهبود و افزايش طول عمر بيماران نقش بسزايي دارد و در درمان سرطان بايد در اولويت مراحل درماني پزشكان قرار گيرد.

به گزارش ايرنا از سمپوزيوم درمان يكپارچه در سرطان (Integrative Therapy In Oncology) با هدف ارائه رويكردهاي جامع در درمان بيماري سرطان، امروز پنجشنبه درتهران برگزار شد كه در آن دكتر مامك طهماسبي متخصص طب تسكيني در ايران گفت: آنچه كه بهداشت جهاني بر آن تاكيد دارد ارتقا و آموزش بيماران و خانواده هاي بيماران سرطاني براي كاهش درد و اندوه ايام بيماري است.
وي افزود: به عبارتي هدف از مكمل هاي درماني سرطان افزايش كيفيت زندگي بيماران مبتلا به سرطان است تا مبتلايان به فاز نهايي اين بيماري روزهاي باقيمانده عمر خود را به دور از درد و رنج و استرس همراه نزديكان خود طي كند.
وي با تاكيد بر اينكه مراقبت تسكيني وظيفه هر پزشكي است و آموزش به متخصصان اين حوزه بايد افزايش يابد، گفت : سياستگزاري نظام سلامت كشور بايد به سمت آموزش رود ، در كشور ما مهمترين موانع براي بيماران نبود آموزش ، نداشتن دانش و نگرش درست نسبت به بيماري خود است.
طهماسبي با اشاره به اينكه بيشتر مشكل ما درگيري با خانواده هاي بيماران است ، افزود: ما بايستي به خانواده هاي بيماران آموزش دهيم تا به گونه اي با فرد برخورد كنند تا با درد و رنج كمتري به زندگي خود ادامه دهند.
دكتر يعقوبي جويباري راديو تراپ و آنكولوژيست درخصوص نبود مهارت لازم در طب مكمل درمان سرطان گفت : يك متخصص آنكولوژيست بايستي در درمان بيمار به درمان مكمل اعتقاد داشته باشد به عبارتي در طول درمان متخصص بايد به لحاظ روانشناسي و تغذيه اي بيمار خود درمان كند.
وي افزود : براي مثال مصرف برخي غذاها در انواع سرطان ها آسيب جدي به بافت هاي بدن از جمله كبد وارد ميكند، مشكل فرهنگي مردم ما اين است كه به غلط فكر مي كنند هر نوع طب طبيعي و گياهي مناسب و هر طب شيميايي مضر است. تصور غلطي است كه فكر كنيم محصولات گياهي هميشه كمك كننده است.
وي با بيان اينكه ما بايستي مزايا و معايب طب مكمل را بدانيم ، گفت : در حوزه سلامت سه بخش فيزيكال ،سوشال و روحي و رواني را داريم ، در طب مكمل ما بيشتر به جنبه روحي و رواني بيماران كمك مي كنيم.
عباسعلي اللهياري رييس اسبق كميسيون آموزش مجلس و رييس سازمان نظام روانشناسي نيز گفت : سلامت ابعاد مختلفي دارد طبق تعريف سلامت جهاني از 100 درصد افراد تنها 20 درصد سلامت كامل دارند و 80 درصد به لحاظ رواني در رويايي با اولين بحران و مشكلي دچار انواع بيماري ها چون زخم معده، مشكلات قلبي و عروقي و پوست و مو مي شوند كه غالب آن ريشه رواني دارد.
وي با تاكيد بر اينكه مكانيسم آموزش رواني در كشور ما ناديده گرفته شده ، گفت: اضطراب هاي شديد مثل درگيري و اختلافات خانوادگي و ترس از زلزله موجب اختلال در سيستم ايمني بدن شده و ممكن است با علايم چون زخم معده سال ها فرد را درگير كند.
اللهياري تاكيد كرد: خانواده هاي ما بايد آموزش رواني ببيند و بياموزند در مواقع بحران تفكر منطقي داشته باشند ، غالب افراد در جامعه ما با اولين شكست پرخاشگري از خود نشان مي دهند.
وي با تاكيد بر اينكه در درمان سرطان بايد به پزشكان آموزش بدهيم درمانگري را بالا ببرند و روانشناسي فرد، گذشته، كودكي، و عواطف بيمار را بداند تا بتوان توجه و تمركز بيمار را به سمت توانمندي هايش سوق دهد و طول عمر كيفيت بيمار را افزايش قابل توجهي داد.
دكتر مختاري متخصص ريه به تغيير در تعاريف از بيماري پرداخت و گفت : نام سرطان همه بيماران را مي لرزاند طبق آمار ما 350 هزار مبتلا به سرطان در كشور داريم كه در اين شرايط بايستي درمان هاي مكمل به بيماران سرطاني را براي افزايش كيفيت و اميد زندگي چه براي خود فرد و اطرافيانش بالا برده و همواره توجه به وضعيت اجتماعي ،اقتصادي و خانوادگي بيمار را در اولويت مراحل درمان قرار دهيم.
در اين سمپوزيوم يك روزه موارد مانع در درمان گروهي و يكپارچه بيماران پيچيده سرطاني بررسي شد.
سيام**1058** 1823
۰ نفر