۹ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۳۴
کد خبر: 82779867
T T
۰ نفر

برداشت 20 كيلوگرم زعفران در قم

۹ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۳۴
کد خبر: 82779867
برداشت 20 كيلوگرم زعفران در قم

قم- ايرنا - مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي قم،گفت: در سال جاري از 15 هكتار زمين كشاورزي 20 كيلوگرم زعفران برداشت شد و سياست توسعه كشت زعفران در قم در سال هاي آينده ادامه مي يابد.

مسلم ابراهيمي روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار ايرنا، بيان كرد: در سال هاي اخير به دليل تغيير شرايط اقليم و كاهش منابع آبي، راهبرد تغيير الگوي كشت در استان قم مورد توجه جدي قرار گرفته و در همين رابطه كشت زعفران به عنوان كشت جايگزين در زمين هاي كشاورزي استان انتخاب شده است.
وي با اشاره به اين كه مدت زمان زيادي از كاشت زعفران در چرخه كشاورزي استان قم نمي گذرد، افزود: سال گذشته سطح زيركشت زعفران در قم حدود 10 هكتار بود كه اين ميزان در سال جاري به 15 هكتار رسيد و اكنون بيش از 50 بهره بردار در جريان توليد اين محصول فعاليت مي كنند.
وي ادامه داد: در سال جاري 20 كيلوگرم زعفران با سطح كيفيت بسيار عالي در مناطق مختلف قم برداشت شد و اميد است با توجه به موقعيت مناسب استان قم براي كشت اين محصول در سال هاي آينده كشت آن توسعه يابد و بتوان با اقدام هاي كارشناسي ميزان برداشت زعفران از هر هكتار را افزايش داد و به حدود 10 كيلوگرم رساند.
ابراهيمي گفت: ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي در كنار زمين هاي كشت زعفران كه در زمينه فرآوري و بسته بندي اين محصول فعاليت مي كنند، مي تواند موقعيت خوبي براي اشتغالزايي و بالا رفتن ارزش اقتصادي كشت زعفران در قم باشد.
وي بيان كرد: براي كشت هر هكتار زعفران به طور متوسط به 500 ميليون ريال سرمايه گذاري نياز است كه با برداشت محصول در سال اول، اين هزينه تامين مي شود و از سال دوم به بعد روند سود دهي گياه زعفران تا 6 سال آغاز مي شود و بهره برداران مي توانند از هر هكتار خود به طور متوسط بين 3 تا 10 كيلوگرم زعفران برداشت كنند.
وي ادامه داد: زعفران گياهي است كه براي ادامه حيات خود به آب كمي احتياج دارد و در طول دوره رشد، حدود پنج مرتبه آبياري مي شود، بنابراين براي كشت در استان قم كه با كمبود منابع آبي دست به گريبان است، مزيت دارد.
اين كارشناس سازمان جهاد كشاورزي قم، گفت: خاكي كه گياه زعفران در آن كشت مي شود نبايد درصد شوري بالايي داشته باشد و هرچه بافت خاك سبك باشد، كيفيت محصول بالا مي رود.
وي بيان كرد: كارشناسان سازمان جهاد كشاورزي قم در همه مناطق استان آماده اند تا مشاوره هاي لازم براي كاشت اين محصول را در اختيار كشاورزان بومي قرار دهند و در مراحل مختلف كاشت، داشت و برداشت در كنار بهره برداران باشند.
تغيير الگوي كشت و كشت گياهان دارويي و كم آب بر به دليل برخورداري از مزاياي اقتصادي و سازگاري با اقليم در دستور كار جهاد كشاورزي قم قرار گرفته و حدود 300هكتار از زمين هاي كشاورزي استان براي كشت اين گياهان اختصاص يافته است.
گسترش سطح زير كشت گياه زعفران از اولويت هاي سازمان جهاد كشاورزي قم براي رشد اقتصادي بيشتر استان در بخش كشاورزي و اشتغالزايي مردم مناطق روستايي است.
حدود 10 قلم گياه دارويي در استان قم شامل نعنا فلفلي، نعنا معمولي، شويد، به ليمو، بابونه، زيره سبز، بيد مشك، گل محمدي و زعفران كشت مي‌شود.
در بخش كشاورزي كل اراضي قابل كشت قم معادل 104 هزار و 730 هكتار است كه اين رقم 46 صدم درصد كل اراضي قابل كشت كشور مي باشد؛ مجموع كشت سبز استان قم شامل 20 هزار هكتار باغ و 42 هزار هكتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هكتار كشت جو، پنج هزار و 675 هكتار كشت گندم آبي، 2 هزار و 346 هكتار كشت كلزا و بقيه سطح زير كشت به محصولات يونجه، ذرت، پنبه و صيفي جات اختصاص يافته است.
ميزان متوسط توليد بخش كشاورزي قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعي و باغي، يك هزار و 208 تن آبزيان و 320 هزار تن محصولات دامي است.
طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1395، استان قم داراي 127 روستا با جمعيت بالاي 20 خانوار است؛ جمعيت ساكن مناطق روستايي قم بيش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگي مي كنند.
7405/ 6133/خبرنگار: سيد محمد ابراهيم جنابان ** انتشار دهنده: انتشاردهنده: جعفرمسلمي