به گزارش روز یكشنبه ایرنا، بورس در هفته های گذشته، دورانی پر رونق را تجربه كرد، به طوری كه شاخص در مدتی محدود با رشد چند هزار واحدی روبرو شد كه در طول فعالیت 50 ساله بورس بی سابقه بود.
رونق بازار بورس باعث شده كه برخی از نقدینگی های موجود در جامعه به این بخش سرازیر شود كه البته هنوز به رقم قابل توجهی نرسیده است.
بهنام بهزادفر در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار سرمایه و تحولات روزهای گذشته بورس، اظهارداشت: شاخص كل بورس اوراق بهادار برای سومین نوبت در هفته گذشته به شكل پی در پی مثبت بود و با 2.5 درصد رشد به رقم 97 هزار و 900 واحدی رسید درحالی كه در ابتدای هفته جاری افت 0.7 درصدی را تجربه كرد.
این كارشناس بازار سرمایه اضافه كرد: بازدهی بورس تهران از ابتدای امسال تا روز شنبه هفته جاری به 27 درصد رسید كه این رقم نشان می دهد بورس نسبت به همه بازارهای موازی، بازدهی بیشتری داشته است.
وی اضافه كرد: این بازدهی با مجموع بازدهی سال 94 برابری می كند و نشانه آن است كه برخلاف تصورات اولیه، رشد بورس خارج از هیجانات بوده، به ویژه در سال های گذشته نیز بورس عموما رشدهای خود را در مقطع زمانی كوتاهی داشته است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان ساخت :دلایل زیادی برای رشد شاخص بورس وجود دارد و نخستین و مهم ترین دلیل رشد بورس، تغیر حركت نقدینگی از بازار پولی و بانكی به بازارهای موازی است.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه میزان نقدینگی در جامعه به یك میلیون و 400 میلیارد تومان رسیده است، خاطر نشان كرد: با توجه به كاهش سود بانكی و سخت گیری كه در این حوزه می شود، پرداخت سود بانكی بالای 15 درصد، غیر ممكن می شود.
بهزادفر یادآور شد: انتشار شایعات مربوط به اخذ مالیات از سپرده های بانكی نیز به این خروج نقدینگی از بانك، سرعت بیشتری داده است.
این استاد دانشگاه درباره مسیرهای حركت این نقدینگی، گفت: بخشی از این نقدینگی به سراغ بازار سرمایه آمده و بخشی دیگر نیز وارد بازار دلار، سكه و طلا شده است.
به گفته این كارشناس بازار سرمایه، پیش بینی می شود كه مقصد اصلی این بخش از نقدینگی، بازار مسكن باشد كه آمار بانك مركزی نیز نشان دهنده این حركت است.
وی افزود : براساس آمار، تعداد و میانگین ارزش معاملات مسكن در تهران افزایش یافته بطوری كه از نظر تعداد، حدود 50 درصد و از نظر قیمت حدود 15 درصد رشد داشته است.
این استاد دانشگاه افزود: عامل دیگر رشد بازار سرمایه، رشد نرخ ارز است كه برخلاف انتظارات تحلیلگران، قیمت ها كاهش نیافته بلكه تثبیت شده است.
وی اضافه كرد: پایداری و رشد نرخ های جهانی نفت و فلزات اساسی نیز باعث شده است شركت های كامودیتی محور (مرتبط با مواد پایه و معدنی) كه 60 درصد بورس كشور را تشكیل می دهند، محصولات خود را گرانتر فروخته و در نتیجه تعدیل های مثبت بدهند.
بهزادفر گفت: كاهش ریسك های سیستماتیك سیاسی خارجی نیز زمینه رشد بازار را فراهم كرده و ادامه داد، برخی شركت های فلزی، سیمانی و فراورده های نفتی در گزارش های 9 ماهه كه منتشر شده به خوبی ظاهر شدند.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان این كه انتظار داریم كه گروه های شاخص ساز بورس به تعدیل ها و گزارش های مثبت خود ادامه دهند، گفت: می توان پیش بینی كرد كه رشد بازار سرمایه ادامه دار باشد.
به گزارش ایرنا، شاخص بورس دیروز (شنبه) با 687 پله افت به جایگاه 97 هزار و 211 واحدی عقب نشینی كرد.
روز گذشته، یك میلیارد و 124 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 2 هزار و 520 میلیارد ریال در 99 هزار و 559 نوبت خرید و فروش شد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**2022 **1559
خبرنگار:میثم طاهری** انتشار: حسین عضدی فسا
در گفت وگو با ایرنا:
بورس ركورددار بازدهی در بازارهای مالی؛ نقدینگی در جامعه، تغییر مسیر داده است
۱۰ دی ۱۳۹۶، ۹:۲۸
کد خبر:
82780999
تهران- ایرنا- یك استاد دانشگاه معتقد است: بازدهی بورس از ابتدای امسال تاكنون نسبت به همه بازارهای موازی، بیشتر بوده و افزود، مهم ترین دلیل رشدش ، تغییر مسیر حركت نقدینگی از بازار پولی و بانكی به بازارهای موازی از جمله بورس است.