۱۰ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82781377
T T
۰ نفر

طرح تنبلي چشم و ابهام در تعرفه آن در دزفول

۱۰ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82781377
طرح تنبلي چشم و ابهام در تعرفه آن در دزفول

دزفول - ايرنا - طرح تنبلي چشم كودكان در حالي در مهدهاي كودك شهرستان دزفول در حال اجراست كه تعرفه مطالبه شده ،خانواده ها را سر در گم كرده است.

به گزارش ايرنا در راستاي اجراي اين طرح ملي به خانوداه هايي كه كودكانشان در مهد و يا پيش دبستاني با مامور سنجش همكاري نكرده و يا مشكوك تشخيص داده شوند معرفي نامه اي داده مي شود تا به مركز بينايي سنجي تعيين شده در سطح شهر مراجعه كنند.
به گفته برخي خانواده ها در حالي كه تعرفه قيد شده بر روي معرفي نامه هاي بهزيستي بابت سنجش بينايي كودكان با دستگاه 30 هزار ريال قيد شده اما در مراكز سنجش در درمانگاه 70 هزار ريال از خانواده ها دريافت مي شود.
رئيس اداره بهزيستي دزفول روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت:جامعه هدف طرح تنبلي چشم در دزفول امسال حدود 30 هزار نفر مي باشند كه تاكنون اين طرح براي حدود 15 هزار نفر اجرا شده و هنوز هم در روستاهاي صعب العبور و كوهستاني ادامه دارد.
فريدون عبدي با بيان اينكه طرح تنبلي چشم در مهدكودك هاي دزفول امسال از طرح چارت E انجام شده است گفت:بعلت اينكه استفاده از دستگاه در اين طرح هزينه بر بود امسال از چارت براي بينايي سنجي استفاده شد اما چون برخي خانواده ها نسبت به اين امر اعتراض داشتند اجراي اين طرح در حال حاضر در برخي روستاهاي صعب العبور با دستگاه مجهز انجام مي شود.
وي در خصوص ابهام در تعرفه اين طرح نيز گفت:كودكان در سطح يك اين طرح معاينه مي شوند و در صورت موارد مشكوك به بينايي سنجي ارجاع داده مي شوند كه در سطح يك مبلغ 30 هزار ريال و در سطح 2 مبلغ 70 هزار ريال بابت سنجش با دستگاه دريافت مي شود .
وي افزود:گرفتن وجه 70 هزار ريالي در مراكز بينايي سنجي براي كودكان سطح 2 قانوني و مجاز است .
اين در حالي است كه در حال حاضر جهت معاينه در مراكز مهدكودك و پيش دبستاني مبلغ 15 هزار ريال دريافت شده و در صورت مورد مشكوك و يا عدم همكاري كودك با فرد معاينه كننده در حالي كه در معرفي نامه تعرفه 30 هزار ريال نوشته شده از خانواده ها مبلغ 70 هزار ريال دريافت مي شود .
54 مهدكودك در مناطق شهري و روستايي دزفول از مجوز بهزيستي بهره مند هستند به همين تعداد نيز از آموزش و پرورش مجوز دارند.
طرح پيشگيري از تبنلي چشم علاوه بر مهدكودك هاي مجوزدار در دزفول در 2 پايگاه بينايي سنجي در اين شهرستان در حال اجراست.
سال گذشته 24 هزار و 68 كودك در دزفول زير پوشش طرح پيشگيري از تنبلي چشم قرار گرفتند و يك هزار و 703 كودك مشكوك به تنبلي چشم شناسايي شد.
طرح كشوري پيشگيري از تنبلي چشم از سال 74 بصورت پايلوت در برخي استان هاي كشور و از سال 76 بصورت سراسري اجرا شد.
اين طرح در سه سطح انجام مي شود كه در سطح نخست ،فرد معاينه كننده به غربالگري كودكان مي پردازد و اگر مشكل بينايي در آنها تشخيص داده شد به بينايي سنج معرفي مي شوند .
در صورت تشخيص نياز به درمان تخصصي در سطح سه كودكان به چشم پزشك ارجاع داده مي شوند .
نزديك بيني،دوربيني،پائين افتادگي پلك،لوچي يا انحراف چشم و اختلال مادرزادي از شايع ترين عوامل ايجاد كننده تنبلي چشم محسوب مي شوند كه تنها راه درمان ، تشخيص و شناسايي عوامل ايجاد كننده است.
7278/6068
خبرنگار:رقيه كردي-انتشار:محمدعلي فريدپناه