به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا از معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، محدوده عرصه و حريم و همچنين ضوابط مقررات حفاظتي بناها و محوطه هاي تاريخي در كميته حريم آثار ملي غير منقول كه صبح امروز با حضور كارشناسان و صاحبنظران ميراث فرهنگي برگزار شد، مورد تصويب قرار گرفت.
فرهاد نظري در اين باره تاكيد كرد: در جلسه اي كه صبح امروز با حضور كارشناسان و متخصصان ميراث فرهنگي برگزار شد 6 پرونده از استان اردبيل و 4 پرونده از استان همدان ارائه شد.
به گفته وي، محدوده عرصه و حريم حمام قارجاري محمديان، خانه تاريخي صارم السلطنه و مسجدجامع همجوار آن در شهرستان نمين، بناي تاريخي مسجد سرهنگ، بقعه صفوي شيخ بدرالدين تصويب شد. اين درحالي است كه تپه باستاني قلعه بويني در روستاي حسن باروق از محوطه هاي باستاني شهرستان نمين محسوب مي شود كه عرصه و حريم آن مشخص و با تاييد كارشناسان تصويب شد.
مدير كل دفتر ثبت آثار تاريخي كشور اما به 4 پرونده اي كه از استان همدان مطرح شد اشاره كرد و گفت: خانه شهيد مدني كه متعلق به دوره قاجار كه در نزديكي و مجاورت ميدان مركزي شهر و تپه هگمتانه است به همراه پرونده باغ و عمارت نورمحال، آرامگاه بوعلي و برج قربان مطرح شد كه از اين 4 پرونده محدوده عرصه و حريم 3 پرونده تصويب شد. همچنين پرونده برج قربان كه متعلق به دوره ايلخاني است قرار شد كه مورد بازنگري قرار گيرد.
در آثار تاريخي، حريم، محدودهاي است كه متولي اثر تاريخي بر اساس ضوابط قانوني براي حفظ اثر تاريخي تعيين ميكند. حريم آثار تاريخي، باعث حفظ موجوديت و يكپارچگي اثر ميشود.
فرانگ**3079** 1823 دريافت: علي اسدي** انتشار: طاهره نبي اللهي
عرصه و حريم 9 بنا و محوطه تاريخي استان هاي همدان و اردبيل تصويب شد
۱۳ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۴۷
کد خبر:
82784739
تهران - ايرنا - مدير كل دفتر ثبت آثار تاريخي كشور گفت: عرصه و حريم 6 اثر و محوطه تاريخي از استان اردبيل و 3 اثر تاريخي در استان همدان مشخص و با تاييد كارشناسان ميراث فرهنگي مورد تصويب قرار گرفت.