به گزارش امروز (شنبه) ايرنا، پايگاه خبري هاف پست عربي در گزارش خود مي افزايد، عربستان از ابتداي سال ميلادي جديد (2018) نرخ سوخت در اين كشور را به بهانه كاهش مصرف داخلي فرآورده هاي سوختي و تضمين استفاده بهتر از منابع طبيعي ملي، به ميزان زيادي افزايش داد به طوري كه قيمت بنزين 60 درصد افزايش يافت.
وزارت انرژي عربستان اعلام كرده كه افزايش قيمت انرژي در اين كشور را در راستاي برنامه هاي اصلاحات اقتصادي به بهانه افزايش يارانه خانواده هاي نيازمند انجام داده است.
شوراي هماهنگي برق عربستان نيز اعلام كرد كه نرخ جديد برق مصرف خانگي و تاسيسات تجاري از اول ژانويه 2018 اعمال مي شود و افزايش قيمت برق براي مصارف خانگي سه برابر خواهد شد، اما نرخ برق براي مصارف صنعتي و دولتي افزايش قيمت ندارد.
** آيا ميزان حقوق در عربستان كمتر از ديگر كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس است؟
برخي عربستاني ها پس از اعلام اين تصميم ها، با اعتراض به افزايش قيمت حامل هاي سوخت در شبكه اجتماعي توييتر آن را موجب كاهش درآمد عربستاني ها در مقايسه با ديگر كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس دانستند.
عربستاني ها حقوق و سطح زندگي خود را كه بزرگترين كشور توليد كننده نفت حاشيه خليج فارس مي باشد، با ديگر كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس مقايسه مي كنند و اين در حالي است كه جمعيت عربستان از كشورهاي همسايه كمتر است؛ اما درآمد سرانه ديگر كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس بيشتر از درآمد سرانه عربستان است.
به عنوان مثال، جمعيت عربستان در سال 2017 بالغ بر 32 ميليون و600 هزار نفر بود كه معادل 8 برابر جمعيت كويت كه 4 ميليون و 132 هزار نفر در همين سال بود، مي باشد؛ اين در حالي است كه ميزان توليد نفت عربستان نزديك به چهار برابر توليد كويت است.
فعالان شبكه هاي اجتماعي با اشاره به شكايت عربستاني ها از كاهش حقوق خود به بهبود نسبي آن طي سه سال گذشته به جز 2017 نيز اشاره كرده اند.
از سوي ديگر همزمان با بسته اصلاحات اقتصادي عربستان برنامه حساب شهروندان (يارانه) از 11 دسامبر 2017 براي حمايت از خانواده هاي عربستاني آغاز شد.
اين در حالي است كه وزارت كار عربستان اعلام كرد، 3.7 ميليون خانواده عربستاني شامل 13 ميليون نفر درخواست استفاده از يارانه را داده اند كه نيمي از خانواده هاي عربستاني را تشكيل مي دهند، اما دولت با همه درخواست ها موافقت نمي كند.
يارانه عربستان غالبا بالغ بر 300 تا 1300 ريال سعودي (70 تا 300 دلار) مي باشد كه برخي عربستاني ها معتقدند اين مبلغ با افزايش قيمت ها تناسبي ندارد و براي طبقه متوسط جامعه عربستاني، بود و نبود آن فرقي ندارد.
ايمن رمضان يك جوان عربستاني سرپرست خانواده 5 نفري كه داراي حقوق 4 هزار ريال سعودي (1080 دلار) است با اعتراض به مقدار يارانه پرداختي آن را كمتر از 1000 ريال (270 دلار) دانست.
فعالان شبكه هاي اجتماعي با اشاره به اوضاع سخت معيشتي مردم عربستان و مسخره آميز خواندن ميزان يارانه هاي دولتي اين كشور و پايين بودن ميزان حقوق افراد، آن را در مقايسه با افزايش قيمت ها در عربستان چيز قابل ملاحظه اي نمي دانند.
وليد الميمني ديگر شهروند عربستاني كه نگهبان يكي از مراكز تجاري شهر جده مي باشد نيز در گفت وگو با اين رسانه، افزايش قيمت بنزين در عربستان همراه با اجراي ماليات ارزش افزوده از ابتداي سال 2018 در اين كشور را، صدمه بزرگي به شهروندان عربستاني خواند.
وي گفت: حقوق من كه ماهانه 2000 ريال سعودي (570 دلار) است كفاف خرج و مخارج زندگي را نمي دهد و با افزايش قيمت بنزين بايد نيمي از حقوق خود را ماهانه به سوخت خودروي خود اختصاص بدهم و اين در حالي است كه ماهانه مبلغ بسيار كمي يارانه به شهروندان عربستاني براي غلبه بر افزايش قيمت ها تعلق مي گيرد.
اين شهروند عربستاني افزود: با يارانه دولتي حتي نمي شود قبض تلفن و برق را پرداخت كرد.
عربستان از ششم فروردين سال 94 تاكنون با صرف هزينه هاي نظامي سرسام آور يمن را مورد تجاوز زميني، هوايي و دريايي قرار داده كه هزينه هاي هنگفتي براي آل سعود به جاي گذاشته است.
عربستان همچنين در توطئه اي هماهنگ شده با آمريكا و براي ضربه زدن به اقتصاد ايران، روسيه و عراق، با افزايش توليد نفت، قيمت آن را از حدود 130 دلار در هر بشكه (در چهار سال پيش) به حدود 25 دلار در هر بشكه رساند (البته هم اكنون قيمت هر بشكه نفت بيش از 60 دلار است) كه دود اين فتنه بيشتر به چشم خود سعودي ها رفت.
خاورم** 1453*1275
انتشار دهنده: مجيد جعفري
گزارش هاف پست از موج نارضايتي عربستاني ها به افزايش ماليات ها و نرخ سوخت
۱۶ دی ۱۳۹۶، ۹:۴۷
کد خبر:
82786797
تهران- ايرنا- پايگاه خبري هاف پست عربي در گزارشي به موج نارضايتي عربستاني ها از افزايش ماليات ها و نرخ سوخت در اين كشور پرداخت و اعلام كرد كه نرخ سوخت در عربستان از ابتداي سال جاري 60 درصد افزايش يافته است.