دكتر رضا آزادي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: دو عنوان از دستاوردهاي تحقيقاتي پژوهشكده چاي دانش فني توليدرنگ خوراكي از چاي و دانش فني توليد كلوچه فراسودمند از چاي به مرحله تجاري شدن رسيده است .
وي اظهارداشت: وجود صنايع توليد كلوچه و چاي در گيلان دستيابي به هدف توليد محصولي فراسودمند با عمر انباري بيشتر را ميسر مي كند و اضافه كردن چاي علاوه بر افزايش عمر ماندگاري محصولات قنادي بر خواص سلامتي آنها نيز مي افزايد و خصوصيات آنتي اكسيداني ، آنتي باكتريايي ، آنتي موتاژني و كاهنده كلسترول و فشار خون از جمله خواص اين كلوچه فراسودمند به شمار مي آيند.
وي خاطرنشان كرد: استفاده از چاي در فرمولاسيون كلوچه به عنوان محصول جديد ضمن دارا بودن خواص خوراكي مطلوب ،سلامت مصرف كننده را ارتقا مي بخشد.
وي يادآورشد: در اجراي طرح توليد دانش فني كلوچه فراسودمند بين پنج تا 30درصد از دو شكل پودر شده و عصاره آبي چاي سبز به كلوچه افزوده شد و خواص فيزيكوشيميايي ، بازارپسندي و ماندگاري محصول توليد شده اندازه گيري شد و بهترين فرمولاسيون و روش تهيه كلوچه فراسودمند بدست آمد.
وي در مورد رنگ خوراكي از چاي نيز گفت: از بين روش هاي عصاره گيري مورد بررسي در اين آزمايش بهترين حلال با زمان و دماي مناسب براي استخراج رنگ از ضايعات چاي بدست آمد و رنگ بدست آمده تا 60روز قابليت نگهداري در دماي چهار درجه سانتيگراد با ايجاد كمترين تغييرات شيميايي و ميكروبي را نشان داد.
وي افزود:اين رنگ خوراكي در مواد غذايي كه در محدوده پي اچ(PH) اسيدي قرا داشته باشند كاربرد خواهند داشت و كاربرد آن در صنايع غذايي بدون داشتن طعم نامطلوب موجب ايجاد خواص سلامت به دليل وجود آنتي اكسيدان خواهد بود.
وي خاطرنشان كرد:عدم وجود تركيبات شيميايي سنتتيك ، ايجاد خواص آنتي اكسيداني و سلامتي و ايجاد ارزش افزوده براي صنعت چاي از مزاياي كاربردي رنگ خوراكي چاي نسبت به رنگ مصنوعي است .
آزادي اظهارداشت: براي استخراج يك ليتر رنگ خوراكي چاي ، 40گرم ضايعات چاي استفاده مي شود كه با احتساب بازيافت حلال مصرفي، هزينه هاي استخراج رقم قابل توجهي نخواهد بود.
فراسودمند به غذايي گفته مي شود كه علاوه بر تغذيۀ فرد، در پيشگيري از بيماري و حفظ سلامت او نيز مؤثر است.
178 واحد چايسازي در گيلان و مازندران وجود دارد كه در سال جاري تعداد 151 واحد فعال با سازمان چاي بابت خريد برگ سبز چايكاران قرارداد بسته بودند كه بسياري از ضايعات چاي در سال از اين كارخانه به دور ريخته مي شود كه مي توان از آنها به عنوان توليدات با ارزش جانبي استفاده كرد.
108 هزار تن برگ سبز چاي از چايكاران گيلان و مازندران در سال جاري خريد راي شد كه از اين ميزان 24 هزار تن چاي خشك بدست آمد.
استان هاي گيلان و مازندران بين 25 تا 28 هزار هكتار باغ چاي دارند كه 90 درصد اين باغ ها در استان گيلان واقع است.
خبرنگار :نظرپور**انتشار دهنده: بابايي
6029 /6030
لاهيجان-ايرنا- رييس پژوهشكده چاي كشور گفت: دو دستاورد تحقيقاتي در زمينه دانش فني توليد رنگ خوراكي و كلوچه فراسودمند اين پژوهشكده به مرحله تجاري سازي و توليد انبوه رسيده است.