به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی روز شنبه در جمع خبرنگاران در تبریز با اشاره به ضرورت تمركززدایی در حوزه های مختلف افزود: هرآنچه در استان ها می توان انجام داد، باید در خود استان انجام گیرد و نیاز نیست مجوزها از مركز صادر شود.
وی ادامه داد: همت و نگاه جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمركززدایی است و كارگروه تفویض اختیارات به استان ها شكل گرفته و تمام خدمات احصا شده است.
صالحی همچنین با اشاره به نقش بسیار مهم آذربایجان در تاریخ، فرهنگ و هنر ایران زمین ، اظهار كرد: بدون آذربایجان نمی توان ایران را شناخت؛ ایران مدیون رشادت مردم این خطه و مدیون فرهنگ و هنر آذربایجان است.
وی گفت: تفاهم نامه همكاری بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری آذربایجان شرقی در زمینه فرهنگ و هنر منعقد شده كه چشم اندازی برای برنامه های فرهگنی و هنری در سه سال آینده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعهدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه سال آینده در آذربایجان شرقی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه وزارتخانه متقبل شده 280 میلیارد ریال در این مدت برای ساخت تالار فرهنگ و ارشاد اسلامی تبریز پرداخت كند.
وی اظهار كرد: این وزارتخانه متعهد شده برای تكمیل و تجهیز موزه هنرهای معاصر تبریز نیز كه یكی از مطالبات اصحاب فرهنگ وهنر استان می باشد در طی سه سال 150 میلیارد ریال هزینه كند.
صالحی افزود: بر اساس این تفاهم نامه مجتمع های فرهنگی در پنج شهرستان استان ایجاد و برای تكمیل مجموعه فرهنگی تاریخی مقبره الشعرا نیز 12 میلیارد ریال از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می شود.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین متعهد شده هزینه سیستم دیجیتالی سالن هایی كه آمادگی تبدیل شدن به سالن سینما را دارند را پرداخت كند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار كرد: در بخش های زیر ساختی آذربایجان شرقی نیز مدیریت ارشد استان تعهداتی را متقبل شده و در مجموع تلاش می شود آنچه كه شایسته فرهنگ و هنر آذربایجان است، انجام گیرد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان گفت: تد وین رسم الخط واحد تركی آذربایجانی از موضوعاتی است كه در این بیناد در حال انجام است.
صالحی ادامه داد: شیوه نامه و مداخل دانشنامه آذربایجان نیز توسط این بنیاد تنظیم شده و نگارش كتاب والیان آذربایجان نیز در حال اتمام است.
وی اظهار كرد: بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان فرصتی برای معرفی و شناساندن فرهنگ و هنر آذربایجان است و باید مردم حس كنند كه بنیاد از خودشان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان كرد: 30 میلیارد ریال برای حمایت از برنامه های فرهنگی آذربایجان شرقی توسط وزارت ارشاد در سه سال آینده پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه تبریز در سال میلادی جاری پایتخت گردشگری جهان اسلام است، گفت: این رویداد اتفاق بسیار مهمی برای كشور و استان است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سهم خود را در این حوزه ایفا می كند تا از این فرصت ملی برای عرضه قابلیت ها و ظرفیت های فرهنگی و هنری استفاده شود.
صالحی ادامه داد: در این راستا جشنواره های مختلف ملی و بین المللی از جمله جایزه پروین اعتصامی، جشنواره بین المللی آواها و نغمات قرآنی، جشنواره هنرهای تجسمی جوان و جشنواره مطبوعات با حضور كشورهای همسایه در تبریز 2018 در این شهر برگزار می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان سفر 3 روزه خود به استان آذربایجان شرقی در نشست شورای اداری و آئین افتتاح غیررسمی برنامه های رویداد تبریز 2018 شركت و سخنرانی كرد.
وی همچنین روز گذشته پیش از خطبه های نماز جمعه تبریز سخنرانی و همراه با مردم این شهر در راهپیمایی همراهی با ولایت شركت كرد.
برنامه سفر دكتر صالحی به آذربایجان شرقی كه با دیدار جمعی از فعالان فرهنگی هم همراه بود، امروز با برگزاری نشست خبری به پایان رسید.
خبرنگار: مینا بازگشا**انتشاردهنده: عزیزی راد
6120/518
صالحی: 20 درصد منابع فرهنگی وزارت ارشاد باید در استان ها هزینه شود
۱۶ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۳۹
کد خبر:
82787311
تبریز- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه نباید منابع فرهنگی و هنری كشور فقط در تهران هزینه شود، گفت: 20 درصد بودجه معاونت های این وزارتخانه باید به استان ها پرداخت شود و به دنبال افزایش شیب این پرداختی تا 50 درصد هستیم.