۲۰ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۴۵
کد خبر: 82791523
T T
۰ نفر

نيم نگاهي به ظرفيت هاي سرمايه گذاري در مرند

۲۰ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۴۵
کد خبر: 82791523
نيم نگاهي به ظرفيت هاي سرمايه گذاري در مرند

تبريز – ايرنا – نيم نگاهي به فرصت هاي سرمايه گذاري و گردشگري در شهر مرند، در حالي كه زنگ آغاز رخداد فرهنگي تبريز 2018 به صدا درآمده، نشان مي دهد كه ظرفيت هاي سودآوري براي سرمايه گذاران در اين شهرستان وجود دارد.

شهر مرند به دليل قرار گرفتن در مسير ترانزيتي آسيا و اروپا و قفقاز، دروازه گردشگري و سرمايه گذاري محسوب مي شود و از موقعيت بي نظير جغرافيايي برخوردار است و اين مهم در كنار زيرساخت هاي موجود هر گونه ظرفيت سرمايه گذاري را توجيه مي كند.

**قدمت هزارساله مرند و ظرفيت گردشگري
عليار راستگو فرماندار شهرستان ويژه مرند در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با تشريح فرصت هاي سرمايه گذاري مرند مي گويد: در حال حاضر اكثر كشورهاي پيشرفته در حال سرمايه گذاري در بخش گردشگري هستند و شهرستان مرند نيز با قدمت هزار ساله و دارابودن ظرفيت هاي گردشگري، مي تواند با جذب سرمايه گذار در اين حوزه، قدمي بزرگ در ايجاد اشتغال زايي و جذب توريسم و فراهم كردن حضور سرمايه گذار بردارد.
وي با بيان اينكه اين شهرستان با دارا بودن سه شهرك سرمايه گذاري آماده ارائه خدمات براي سرمايه گذاران است، اعلام كرد: شهرك قرمزي قشلاق اين شهرستان به مساحت 50 هكتار به عنوان منطقه ويژه اقتصادي به ثبت رسيده كه معافيت هفت ساله ماليات يكي از تسهيلات اين شهرك براي سرمايه گذاران است.
فرماندار شهرستان ويژه مرند در ادامه با اشاره به ظرفيت هاي سرمايه گذاري موجود در روستاها اظهار كرد: ظرفيت هاي سرمايه گذاري و اشتغال زايي روستاها بايد شناسايي و مورد استفاده قرار بگيرد، چرا كه روستاها از مراكز مهم توليد و اشتغال هستند و مهم ترين بخش اشتغال زايي روستاها ايجاد و توسعه صنايع تبديلي براي محصولات كشاورزي است.
وي با مهم ارزيابي كردن توسعه گردشگري در روستاها عنوان كرد: براي توسعه گردشگري در روستاها بايد از تغيير سبك زندگي روستايي به شهري جلوگيري شده و روستاها از بافت سنتي خارج نشوند.
فرماندار مرند با بيان اينكه با روي كار آمدن دولت يازدهم تخصيص اعتبار دهياران سه برابر شده بيان مي كند: دهياران با مديريت خود مي توانند نقش بسيار عمده اي در توسعه پايدار روستاي خود داشته باشند.

**تبديل مرند به قطب سرمايه گذاري
رضا حسيني دبير ستاد سرمايه‌گذاري استان آذربايجان‌ شرقي نيز شهرستان مرند را قلب سرمايه گذاري در استان اعلام و عنوان مي كند: اين شهرستان با دارا بودن تمام ظرفيت هاي سرمايه گذاري در زمينه هاي صنعت، گردشگري، معدن و خدمات مي تواند به قطب سرمايه گذاري در استان تبديل شود.
وي ادامه مي دهد: ايجاد گمرك در اين شهرستان به دليل قرار گرفتن در مسير ترانزيت كالا امري ضروري است و با ايجاد گمرك مي توان از مزاياي خدماتي آن نيز استفاده كرد.
حسيني با اعلام اينكه شهرستان مرند 100 درصد مواد اوليه چيني آلات كشور را تامين مي كند، اظهار مي دارد: اين شهرستان با داشتن معادن خاك چيني و كائولن مي تواند با سرمايه گذاري بخش خصوصي و احداث كارخانه هاي توليد چيني، به دليل قرار گرفتن در نزديكي گمرك جلفا علاوه بر تامين چيني آلات كشور جزو شهرستان هاي صادر كننده چيني آلات مطرح كشور نيز قرار بگيرد.
وي همچنين اظهار مي كند: اين شهرستان با دارا بودن اقليم مناسب كشت محصولات كشاورزي به ويژه كشت زعفران و زردآلو، در زمينه كشاورزي نيز با ايجاد تفاهم نامه بين سرمايه گذاران داخلي و خارجي مي تواند زمينه افزايش اين محصولات و عرضه به بازارهاي جهاني را فراهم سازد.

**پتانسيل هاي گردشگري مرند
سعيد ابراهيمي مدير امور سرمايه گذاري و گردشگري شهرداري مرند با اشاره به فرصت هاي سرمايه گذاري در حوزه گردشگري و ورزشي مي گويد: تله كابين يوموري تپه (تپه شهدا) در ورودي شهر مرند در بهترين نقطه آب و هوايي آذربايجان با چشم انداز زيبا واقع شده كه ميزان برآورد سرمايه گذاري اوليه 700 ميليارد ريال است كه سرمايه در 60 ماه قابل برگشت خواهد بود.
وي رستوران يوموري تپه را از ديگر فرصت هاي سرمايه گذاري شهر مرند عنوان كرده و اظهار مي كند: تپه شهداي مرند در سال هاي گذشته به محلي براي حضور شهروندان و گردشگران استان تبديل شده كه احداث رستوران در محوطه اين تپه، سودآوري زيادي براي سرمايه گذاران درپي خواهد داشت.
مدير امور سرمايه گذاري و گردشگري شهرداري مرند همچنين تجهيز و بهره برداري پارك ميشوباغي را به سرمايه گذاران پيشنهاد داده و ابراز مي دارد: اين موقعيت در همجواري پارك ميشو باغي دانشگاه آزاد و دانشكده فني و مهندسي قرار گرفته و علاوه بر نزديكي به شهر در تابستان محل حضور خانواده هاي مرند به حساب مي آيد.
وي مساحت زمين را 15 هزار مترمربع و سرمايه اوليه را 30 ميليارد ريال برآورد مي كند.

**فرصت هاي سرمايه گذاري در حوزه حمل و نقل و ترافيك
ميكائيل صادقيان مديرامور حمل و نقل شهرداري مرند نيز به خبرنگار ايرنا مي گويد: شهر مرند در حوزه حمل و نقل و ترافيك داراي فرصت هاي بسياري براي سرمايه گذاري است كه از آن جمله مي توان به جايگاه سوخت تك سكويي اشاره كرد كه با بهره برداري از پمپ بنزين هاي تك سكويي با همكاري و سرمايه گذاري بخش خصوصي، مشكل عرضه بنزين در مناطق مختلف شهر برطرف و براي سرمايه گذار سودآوري خواهد داشت.
وي احداث پاركينگ طبقاتي را از نيازهاي ضروري مرند دانسته و عنوان مي كند: به دليل تراكم زياد خودرو در مرند و نياز شديد شهر به پاركينگ طبقاتي و حمايت قانوني و تخفيفات شهرداري، احداث پاركينگ براي مشاركت كننده داراي سودآوري خواهد بود، همچنين خيابان هاي محدوده مركزي شهر مدتي است كه زير پوشش طرح پاركبان قرار گرفته و نزديك 600 جايگاه آماده سرمايه گذاري جهت نصب دستگاه پاركومتر است كه سرمايه گذاران با سرمايه اوليه سه ميليارد ريالي مي توانند نسبت به آن اقدام كنند.
صادقيان تجهيز و بهره برداري پارك ترافيك را پيشنهاد كرده و اظهار مي دارد: پارك ترافيك مرند محلي مناسب براي آموزش و بازي كودكان مرندي است كه در سال هاي گذشته از رونق بسزايي برخوردار بود.
مديرامور حمل و نقل شهرداري مرند در ادامه احداث نمايشگاه خودرو و صنايع وابسته، راه اندازي پاركينگ خودروهاي سنگين به جهت قرار گرفتن شهر مرند در امتداد جاده ابريشم، ايجاد مجتمع تعميرگاهي در جهت ساماندهي مشاغل مزاحم و راه اندازي ايستگاه دوچرخه با هدف ترويج فرهنگ دوچرخه سواري را از ديگر فرصت هاي سرمايه گذاري در بخش حمل و نقل و ترافيك شهر مرند برشمرد.
همچنين بهرام عاقلي مدير عامل سيما و منظر و فضاي سبز شهرداري مرند با برشمردن فرصت هاي سرمايه گذاري مرند در حوزه مبلمان شهري عنوان مي كند: تبليغات محيطي در شهر مرند از پروژه هاي سودآور است كه شهرداري براي ساماندهي اين صنعت در نظر دارد با مشاركت بخش خصوصي چهار دستگاه تلويزيون شهري و 12 دستگاه بيلبورد شهري و استندهاي تبليغاتي را در ميادين اصلي و بلوارهاي شهر نصب كند كه يك فرصت خوب براي سرمايه گذاران در اين حوزه به شمار مي رود.
وي بر ضرورت احداث ايستگاه هاي تاكسي و اتوبوس در شهر مرند تاكيد كرده و مي افزايد: ايستگاه هاي تاكسي و اتوبوس از مبلمان كاربردي شهري است و پراكندگي آن ها در سطح شهر و محدوده مركزي مرند مي تواند محلي براي تبليغات محيطي به حساب آيد.

**عمران شهري مرند؛ پيشنهادي براي سرمايه گذاران
سجاد فرج زاده معاون عمران و فني شهرداري مرند هم احداث مجتمع چند منظوره شهيد باكري را به سرمايه گذاران معرفي كرده و تصريح مي كند:اين پروژه مي تواند به صورت تجاري مسكوني و تفريحي احداث شود، نيازي كه اين روزها در شهر مرند به شدت احساس مي شود.
وي همچنين مي گويد: بحث تفكيك زباله در مبدا و بازيافت مواد با ارزش موجود در زباله شهري و استفاده مجدد از آن ها از جهات مختلف بهداشتي، زيست محيطي، اقتصادي، اشتغال زايي و... قابل سرمايه گذاري است، براين اساس احداث شهرك بازيافت در محل دفن زباله هاي شهرداري مرند به سرمايه گذاران توصيه مي شود.
فرج زاده به سوغات و توليدات محلي شهرستان مرند اشاره كرده و عنوان مي كند: با توجه به تجارت و توليد خشكبار در اين شهرستان به عنوان قطب تجارت خشكبار، احداث مجتمع تجاري خشكبار ضروري به نظر مي رسد كه با سرمايه اوليه 100 ميليارد ريال مي توان اقدام به احداث اين پروژه كرد.
معاون عمران و فني شهرداري مرند با بيان اينكه كارگاه هاي مختلف مبل در شهر مرند فعاليت مي كنند، ابراز مي دارد: مجتمع تجاري و كارگاهي مبل با توجه به تعداد زياد كارگاه هاي مبل در اين شهر و نزديكي به منطقه آزاد ارس و ماكو، داراي ظرفيت بالقوه اي براي سودآوري اقتصادي است.
وي همچنين مجتمع اقامتي، تفريحي و گردشگري نوح نبي(ع) و موزه دكتر حسن نصيري، تجهيز كشتارگاه به صورت نيمه صنعتي، احداث غرفه هاي تجاري در باغ رضوان و سالن چمن فوتسال را ازجمله فرصت هاي سرمايه گذاري در حوزه عمران شهري مرند عنوان مي كند.
به گزارش ايرنا، اقتصاد مرند بيشتر بر پايه كشاورزي است و در سال هاي اخيردر كنار توليد محصولاتي همچون سيب و زردآلو گرايش به توليد پسته و زعفران افزايش يافته كه نشانگر ظرفيت عظيم سرمايه گذاري در اين حوزه است.
شهر مرند از ديرباز مهد علم و دانش بوده و نخبگان و فرهيختگان زيادي را به جهانيان معرفي كرده و در حال حاضر با وجود مراكز علمي و دانشگاهي از جمله دانشكده فني و مهندسي، پيام نور و آزاد اسلامي داراي سرمايه انساني قابل توجهي است.
مرند يكي از شهرهاي بزرگ و مهم استان آذربايجان شرقي در 65 كيلومتري شمال غرب تبريز واقع شده‌است.
مرند با دارابودن 156 هزار نفر جمعيت بر اساس سرشماري سال 1395 خورشيدي و با 28 كيلومتر مربع مساحت، سومين شهر پرجمعيت استان پس از تبريز و مراغه و دومين شهر بزرگ استان پس از تبريز محسوب مي‌شود.
تنظيم: پرويز انصاري ** انتشار: رستگار
3071/6183