۲۲ دی ۱۳۹۶، ۱۲:۴۴
کد خبر: 82793253
T T
۰ نفر

سایت موزه؛ روایتگر هویت تاریخی هگمتانه

۲۲ دی ۱۳۹۶، ۱۲:۴۴
کد خبر: 82793253
سایت موزه؛ روایتگر هویت تاریخی هگمتانه

همدان- ایرنا- ایجاد سایت موزه در مركز پیاده راه میدان امام خمینی(ره) همدان، یكی از مطالبه های جدی فرهنگ دوستان این دیار بود؛ مطالبه ای كه با پیگیری ها و رایزنی های بسیار در نهایت با آن موافقت شد تا این موزه روایتگری از هویت چند هزار ساله دیار هگمتانه باشد.

به گزارش ایرنا، چندی پیش در جریان گود برداری های پیاده راه میدان امام خمینی(ره) شهر همدان، 2 تابوت شكسته سفالی متعلق به دوران اشكانی و تعدادی تكه های سفال متعلق به دوره های مختلف تاریخی از زمان مادها تا دوران اسلامی كشف شد و زمینه استمرار كاوش های اضطراری برای كشف احتمالی دیگر آثار مدفون در این محدوده را فراهم و موضوع احداث سایت موزه برای نمایش آثار باستانی كشف شده را مطرح كرد.
و حالا با كسب موافقت های لازم برای احداث سایت موزه، دغدغه و نگرانی فعالان اجتماعی و دوستداران میراث فرهنگی پایان می یابد و فضایی فراهم می شود تا گردشگران قدم بر پیاده راهی بگذارند كه تاریخ چند هزار ساله را روایت می كند.
حال كه قرار است آثار و فضای كاوش شده در قالب یك سایت موزه حفظ و در معرض بازدید عموم قرار گیرد، می توان امید داشت كه این مجموعه سند افتخار دیگری برای مردم ایران زمین باشد.
از طرف دیگر می توان تصور كرد كه این سایت موزه تا چه حد می تواند گردشگران داخلی و خارجی را با نمایی از شیوه های زندگی مردم دیار هگمتانه در دوره‌ های مختلف تاریخی آشنا كند و مولفه ای تاثیرگذار در برند سازی صنعت گردشگری همدان باشد.
در این ارتباط مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: بر اساس نتایج كاوش های انجام شده در میدان امام خمینی(ره) و ارزش فرهنگی و تاریخی این آثار كه نشان از قرون متمادی نقش آفرینی این كهن شهر در تاریخ ایران زمین دارد، موافقت های لازم برای احداث سایت موزه میدان امام(ره) اخذ شد.
علی مالمیر توضیح داد: در همین ارتباط با توجه به تاثیر شگرف ایجاد سایت موزه بر طرح پیاده راه خیابان بوعلی، میدان امام خمینی(ره) و خیابان اكباتان و نقش آن در توسعه گردشگری استان به ویژه در سالی كه همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 انتخاب شده است، با پیگیری های این اداره كل، ایجاد سایت موزه مورد توافق قرار گرفت.
وی با بیان اینكه موضوع طراحی سایت موزه به مشاور طرح داده شده است در خصوص اعتبار این طرح گفت: از آنجا كه هنوز طرحی تهیه نشده اعتبار آن نیز قابل پیش بینی نیست.
مالمیر ادامه داد: در این راستا لازم است از دغدغه و حساسیت همه علاقمندان به میراث ارزشمند كشور به ویژه هنرمندان، رسانه ها و سازمان های مردم نهاد تشكر كنیم.
رئیس كمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این خصوص اعلام كرد: بعد از كشف اشیای تاریخی و باستانی در حفاری‌ های میدان امام خمینی (ره)، در آخرین تصمیم اجرای سایت موزه نهایی شده است.
كامران گردان افزود: اجرای سایت موزه به سه شكل پیش ‌بینی شده كه با توجه به محوطه 25 متری كاوش ها، یا به صورت شیشه صاف، آثار در معرض دید قرار می ‌گیرد و یا به صورت شیشه هلالی و یا گذاشتن شیشه مربعی روی هر اثر اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به میزان پیشرفت كار در پروژه پیاده‌ راه‌سازی همدان گفت: اجرای پیاده‌ راه خیابان اكباتان با 85 درصد و میدان امام(ره) با 82 درصد پیشرفت فیزیكی در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا، بی تردید جایگاه گردشگری طرح پیاده راه همدان كه قرار بود مكان های تاریخی و ارزشمندی همچون آرامگاه بوعلی سینا، بازار همدان، بافت تاریخی میدان امام خمینی(ره) و تپه باستانی هگمتانه را به هم وصل كند، با احداث 'سایت موزه' صد چندان و به یكی از ظرفیت‌ های گردشگری كشور تبدیل می شود.
به اعتقاد كارشناسان، اجرای طرح سایت موزه، حلقه گردشگری این منطقه از همدان كه یادگاری ارزشمند از تاریخ كهن این دیار است را تكمیل كرده و روایتگری از هویت چند هزار ساله دیار هگمتانه خواهد بود.
1181/2090
گزارش از الهام تدین**انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی
۰ نفر