به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» امروز(شنبه) در آئین امضای تفاهمنامه مدل های تامین مالی سرمایه جمعی برای كسب و كارهای نوپا و نوین در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی افزود: یكی از اولویت های مهم كشور در آینده پیش رو توسعه اقتصاد دیجیتال است.
به گفته جهرمی، كشورهای مختلف استراتژی ها و برنامه های بلندمدت خود را دنبال می كنند، به طور نمونه كشور هندوستان برنامه ریزی كرده تا سال 2025، معادل 20 درصد از تولید ناخالص داخلی پنج تریلیون دلاری خود را از این محل تامین كند.
وی بیان داشت: یكی از معضلات جدی كشور، بیكاری جوانان بویژه قشر فارغ التحصیل دانشگاهی است كه تعداد زیادی از آنها در عرصه فناوری اطلاعات حضور دارند و از طرفی، ظرفیت های زیادی در كسب و كارهای نوپا وجود دارد كه بسیاری از آنها به مرحله بلوغ رسیده اند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح كرد: وظیفه این وزارتخانه، رفع موانع و حمایت از این كسب و كارهاست كه از جمله آنها موانع فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل ذكر است.
وی ادامه داد: تامین منابع مالی برای سرمایه گذاری، به عنوان یكی از شایع ترین مشكلات برای توسعه اقتصاد دیجیتال كشور مطرح است كه نیازمند نظام تامین مالی مناسب هستند.
آذری جهرمی خاطرنشان كرد: در این پیوند، طرح «تكاپو» از سوی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و با همكاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هشت استان كشور به سرانجام رسیده و تفاهم نامه های مربوطه امضا شده است و به زودی به سایر استان ها نیز گسترانیده خواهد شد.
وی اظهار داشت: برای تامین مالی این طرح ها، همكاری های خوبی بین این وزارتخانه، همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بورس و اوراق بهادار انجام شده و در دولت یازدهم آیین نامه صندوق سرمایه گذاری های خطرپذیر در بورس شكل گرفت كه توانست برای كسب و كارهای نوین تامین مالی انجام دهد.
این عضو كابینه دولت دوازدهم با اشاره به نبود دستورالعمل برای تامین مالی جمعی در كشور، به تفاهم نامه سه جانبه امروز كه برای تامین مالی كسب و كارهای نوپا برنامه ریزی شده اشاره كرد و گفت: سرمایه های خرد 100 تا 500 میلیون ریالی در كشور فراوان است كه در بسیاری موارد صاحبان آنها نمی دانند كه چگونه به سرمایه گذاری بپردازند؛ اما اكنون می توانند به شریك پروژه های نوپا و نوین تبدیل شوند.
وی یادآوری كرد: تامین مالی جمعی در چهار مدل ارائه می شود كه شامل مدل های اعانه (سرمایه گذاری نذری اشتغال با همراهی كمیته امداد امام خمینی)، مدل اختصاص بخشی از محصول آینده در قبال سرمایه گذاری بخشی، مدل شراكت (برخورداری از سهمی از شركت استارتاپی در ازای سرمایه گذاری) و مدل اعطای وام است كه مدل آخر در این تفاهم نامه گنجانده نشده است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065* 1070*6075
خبرنگار: محمد ملك دار *ناشر: زهرا هجینی نژاد
توسعه اقتصاد دیجیتالی اولویت كشور در آینده؛
آذری جهرمی:سرمایه های خرد 100 تا 500 میلیون ریالی به سمت كسب و كارهای نوین هدایت می شود
۲۳ دی ۱۳۹۶، ۹:۳۵
کد خبر:
82793885
تهران - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از هدایت سرمایه گذاری های خرد و كوچك 100 تا 500 میلیون ریالی جامعه و كسب و كارهای نوپا، با امضای تفاهمنامه مدل های تامین مالی سرمایه جمعی خبر داد.