به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي، بابك نجار اعرابي بر حركت به سمت توليد ابزارها و خدمات دانش محور تاكيد كرد و گفت: ايران در حوزه علم و دانش به پيشرفت هاي فراواني نايل شده و از سرآمدترين كشورهاي منطقه در امر توليد دانش است.
عضو ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي افزود: براي تامين رفاه و آسايش مردم در جامعه، دانش بايد تبديل به ثروت شود و بهره مندي از آن به مثابه توسعه يافتگي در كشور است، يكي از رمزهاي موفقيت كشور سرمايه گذاري در حوزه علوم و فنآوري است كه با توجه به پيشرفت هاي علمي در حوزه دانش هوش مصنوعي، حركت به سمت توليد ابزارها و خدمات دانش محور مستلزم حمايت، برنامه ريزي و سياستگذاري است.
وي با بيان اين كه نگاه از جنبه فناورانه به هوش مصنوعي به معناي توليد ابزار و ارايه خدمات هوشمندانه است، اظهار كرد: توان يادگيري و تعامل با محيط و قدرت تصميم گيري از قابليت هاي مهم يك سيستم هوشمند هم تراز با انسان به حساب مي آيند، كه در محل تقاطع علوم شناختي و هوش مصنوعي قرار دارد.
**هوش مصنوعي يك فرصت در علوم شناختي
نجار اعرابي بر لزوم تغيير نگاه به ربات ها تاكيد كرد و گفت: وقتي از ربات صحبت مي كنيم منظور ماشيني نيست كه صرفا براي انجام فعاليت هاي سريع تر، با دقت و تكرار پذيري بالا برنامه ريزي شده، بلكه منظور ماشيني است كه توان تعامل با محيط و يادگيري حين انجام كار را دارا است.
عضو ستاد علوم شناختي با اعلام اين كه ماشين هاي هوشمند، قدرت يادگيري دارند، گفت: ربات ها به عنوان ساخته دست بشر داراي مزيت هاي بسياري براي انسان ها در حوزه هاي مختلف همچون حمل و نقل، پزشكي، خدمات و فني و مهندسي هستند.
استاد دانشگاه مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه تهران با اشاره به اين كه هوش مصنوعي يك فرصت در علوم شناختي محسوب مي شود، افزود: هراس از ماشين هاي ساخت انسان ها ( ربات ها) منطقي نيست، زيرا اين ابزارها توسط انسان ها طراحي و برنامه ريزي مي شوند و فعاليت هاي احتمالي خرابكارانه اين ماشين ها نه به دليل ذات آنها بلكه به دليل نوع طراحي و كدگذاري در ارايه خدمات آنها صورت مي گيرد؛ به اين اعتبار اگر هراسي وجود دارد بايد از نحوه كاربرد ماشين باشد نه از خود ماشين.
به گفته وي، بخش عمده اي از تلاش ها در هوش مصنوعي به ساخت آن دسته از سامانه هاي رايانه اي و ربات ها مربوط مي شود كه از توانايي ادراك حسگري شبيه به انسان برخوردارند و هدف نهايي هوش مصنوعي ساخت ماشين هايي است كه در كنش هاي عالي شناختي و تصميم گيري مانند انسان ها عمل كنند، به نحوي كه تمييز آنها از انسان، در محدوده اعمال مورد نظر، ممكن نباشد. اين ماشين ها در يك محيط ناشناخته و در تعامل با محيط، به كمك توان يادگيري، قابليت هاي ادراكي، شناختي و تصميم گيري خود را توسعه مي دهند.
دكتر اعرابي افزود: پيشرفت علم و فنآوري ها در هر دوره اي تاثيرات شگرف و موثر بر زندگي انسان ها، نوع تفكر وانديشه انساني داشته است و سبب توسعه و گسترش دانش و علوم گوناگون، كشف استعدادها و همفكري و همكاري ميان متخصصان و نخبگان در جامعه مي شود.
عضو ستاد توسعه و علوم و فنآوري هاي شناختي گفت: دستيابي به افق هاي روشن در حوزه علوم شناختي مستلزم مشاركت و فعاليت توام با سرمايه گذاري و حمايت هاي همه جانبه در بخش هاي دانشي و فناوري شناختي و هوش مصنوعي است و در اين راستا تلاش هاي وسيعي براي ايجاد ارتباط ميان بخش هاي خصوصي و مراكز دانشگاهي براي توليد ابزارهاي مرتبط با دانش هوش مصنوعي صورت گرفته است.
وي اضافه كرد: همكاري هاي مشترك بين مهندسان، پزشكان، روان شناسان و متخصصان علوم اعصاب در زمينه توليد ابزارهايي براي تحليل و پردازش مغز انسان گسترش يافته تا درك بهتري از فعل و انفعالات مغزي صورت پذيرد و اين نوع همكاري يك تاثير و تاثر متقابل است كه در مسير مقابل با درك بهتر عملكرد مغز منجر به توليد ابزارها و خدمات هوشمندانه تر، انساني تر و شناختي تر مي شود.
علمي**9031**
خبرنگار: عادل پازيار** انتشار: انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
عضو ستاد توسعه علوم شناختي:
تبديل دانش به ثروت نيازمند حمايت و سياستگذاري است
۲۵ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۱۴
کد خبر:
82796546
تهران-ايرنا- عضو ستاد توسعه علوم و فنوري هاي شناختي با اشاره به جايگاه والاي رشد علمي ايران در مقايسه با بسياري از كشورها، گفت: درحال حاضر در توليد دانش در تراز جهاني موفقيت هاي چشمگيري نصيب كشور شده، اما تبديل دانش به ثروت نيازمند حمايت و سياستگذاري است.