به گزارش ایرنا، اولین دغدغه برای گردشگری كه عزم سفر به جایی را می كند یافتن مكانی برای اقامت شبانه و كیفیت خدمات ارائه شده در اقامتگاه است كه بر ارزیابی گردشگر اثر می گذارد؛ لذا بهبود شرایط اقامت مسافران از مهمترین مولفه های صنعت گردشگری هر منطقه ارزیابی می شود.
به عبارت دیگر زیرساخت هایی مانند هتل و اماكن اقامتی، نخستین گام در جذب گردشگر و مسافر است و در این میان هتل ها وظیفه ای سنگین تر بر دوش دارند، چرا كه نه تنها باید اقامتی خوب و مطابق استاندارد را برای گردشگر فراهم كنند بلكه باید با بهره گیری از كاركنانی كه به استانداردهای روز هتل داری مسلط باشند، كیفیت ارائه خدمات خود را بهبود بخشند.
به بیان دیگر هتل ها نقش بسزایی در ایجاد یك تجربه خوب از سفر برای گردشگران دارند و در این میان گردشگران به عنوان مهمترین سفیران و مبلغان این صنعت می توانند تجربه خوب و حس رضایتمندی خود را با شبكه ارتباطی خود به اشتراك بگذارند و به رونق گردشگری آن منطقه كمك كنند.
اهمیت نقش هتل ها در رونق گردشگری، زمانی دوچندان می شود كه میزبان گردشگران خارجی باشند و به عبارتی كیفیت میزبانی یك هتل، در مواجهه با گردشگران خارجی نمایان می شود و در اینجا دیگر نه فقط رونق گردشگری یك استان كه رونق صنعت گردشگری كشور اهمیت می یابد و نمی توان هیچ قصور و كاستی ای را در ارائه خدمات به گردشگری كه با خود ارزآوری برای كشور به همراه دارد، پذیرفت.
اهمیت كار هتل داران در همدان 2018 به عنوان پایتخت گردشگری آسیا بسیار پررنگ تر از گذشته است چرا كه در یك سال قرار است نه تنها گردشگران داخلی رویدادهای ملی را میزبانی كنند بلكه باید میزبان مهمانان خارجی رویدادهای فراملی باشند.
رویدادهایی چون حضور وزرای گردشگری 34 كشور آسیایی در همدان و نشست سالانه اعضای وابسته به سازمان جهانی گردشگری از مهمترین زمان هایی است كه پیك حضور صاحب نظران صنعت گردشگری دنیا در همدان خواهد بود و این عیاری برای محك خوردن كیفیت هتل های استان است كه اگر از این آزمون، سربلند بیرون آیند می توانند تا سالیان سال از رهاورد آن بهره مند باشند.
*** همدان 2018 عامل رونق هتل های جدید استان
نایب رئیس جامعه هتل داران كشور در این خصوص در گفت وگو با ایرنا گفت: در سال 2018 كه همدان پایتخت گردشگری كشورهای آسیایی درقالب رویدادهای ملی و فراملی است و مهمانان خارجی به این استان می آیند، هتل های همدان آمادگی كامل را برای میزبانی از گردشگران را دارند.
شهرام شیروانی اضافه كرد: در این چارچوب همه هتل های استان شامل هتل های تازه تاسیس و هتل های بازسازی شده و توسعه یافته می توانند نیاز استان را برآورده كنند.
وی افزود: در سال 2018 مسئولان استان باید تلاش كنند با برنامه ریزی صحیح و كارشناسی شده، همدان را علاوه بر داخل به جامعه بین المللی بشناسانند و این استان را از مسیر بودن به مقصد گردشگری تبدیل كنند كه این امر كمك می كند هتل های تازه تاسیس در عرصه گردشگری فعال بمانند و دوام این هتل ها حفظ شود.
رئیس جامه هتلداران همدان اظهار كرد: در حال حاضر تعداد هتل های موجود استان، نیاز گردشگری همدان را مرتفع می كند و اگر بنا است هتل های جدیدی اضافه شود باید با برگزاری رویدادها و برپایی نمایشگاه های محلی و گسترش تبلیغات داخلی و خارجی به رونق هتل های جدید كمك كرد.
شیروانی تاكید كرد: برگزاری رویدادهای ملی و فراملی در سال 2018 شرایط استثنایی را برای هتل های همدان ایجاد كرده است و مسئولان و هتلداران باید تلاش كنند از این یك سال، بهره برداری 10 ساله داشته باشند.
وی توضیح داد: ممكن است در سال جاری میلادی مهمانان زیادی به همدان سفر نكنند اما نتایج این حركت و برنامه ریزی هایی كه صورت می گیرد در چند سال آینده به ثمر می رسد و قابل بهره برداری است.
*** آمادگی هتل داران همدان برای میزبانی از گردشگران خارجی
نایب رئیس جامعه هتل داران در خصوص سطح آمادگی هتل داران همدانی در میزبانی از گردشگران خارجی نیز بیان كرد: هم اكنون در همه بخش ها نیروهای آموزش دیده در هتل های همدان فعالیت می كنند و اغلب مسلط به زبان انگلیسی هستند.
شیروانی ادامه داد: زمانی كه گردشگران خارجی به هتل های استان می آیند برای بازدید از اماكن گردشگری با یك تورگردان محلی و به صورت گروهی با تاكسی های مخصوص هتل در سطح شهر گشت و گذار می كنند تا خاطره ای خوش از همدان برای آنان رقم بخورد.
*** 'خانه مسافرها' به گردشگری همدان ضربه می زنند
وی بیان كرد: حضور كارتن به دست هایی كه در ورودی های همدان با شرایط نابسامان و زننده ایستاده اند و مسافران را در ورودی های شهر به سمت خانه مسافرهای فاقد مجوز هدایت می كنند، بیشترین ضربه را به گردشگری استان می زنند.
وی توضیح داد: چرا كه اغلب این خانه مسافرها در مناطق پایین شهر بوده و با توجه به سطح پایین خدمات و مشكلاتی كه برای مسافران پدید می آورند، خاطره ای بد از سفر به همدان را در ذهن مسافران به جای می گذارند.
شیروانی اضافه كرد: این امر موجب می شود مسافر، رغبتی برای سفر دوباره به همدان نداشته باشد و این وضعیت در خور مهمانان این استان نیست و این خانه مسافرها باید نیاز سنجی و ساماندهی شوند و برای ادامه فعالیت، مجوز های لازم را كسب كنند.
*** 10 هتل در همدان در حال احداث است
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در این ارتباط گفت: هم اكنون 10 هتل در همدان در دست ساخت است كه افتتاح این هتل ها و اتمام بازسازی و نوسازی برخی هتل های قدیمی همدان به افزایش اعتماد به نفس استان برای میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی كمك می كند.
علی مالمیر افزود: هم اكنون بیش از یك هزار و 300 تخت هتلی در استان همدان وجود دارد و این رقم با افتتاح هتل های در دست ساخت به بیش از سه هزار و 500 تخت می رسد.
وی بیان كرد: با افتتاح هتل هایی كه پیشرفت فیزیكی خوبی دارند، ظرفیت تخت هتل های استان به سه برابر افزابیش می یابد و در كنار آن، تاسیسات جانبی همچون اقامتگاه های بومگردی، كمپ های اقامتی و مهمانپذیرها نیز در حال توسعه هستند.
وی بیان كرد: این شرایط فضای رقابتی را در میان اقامتگاه های هتلی و غیرهتلی همدان ایجاد كرده و موجب بهبود ارتباط گیری هتل ها با گردشگران و برگزاری تورها و ارتقای خدمات شده است.
***ظرفیت هتل های همدان مطلوب است
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان اظهار كرد: ظرفیت هتل های استان برای میزبانی از رویداد فراملی انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 و میزبانی وزاری گردشگری 34 كشور آسیایی و اعضای وابسته به سازمان جهانی گردشگری مطلوب است.
مالمیر افزود: در میزبانی رویدادهای فراملی همدان 2018 ، هتل های متعدد استان را با قیمت ها و درجه های مختلف به مهمانان خارجی پیشنهاد می دهیم تا آنها با توجه به معیارهای خود انتخاب كنند كه اقامتشان به چه شكل و در كجا رزرو شود.
وی یادآور شد: در گذشته برای میزبانی رویدادهای ملی و فراملی، همواره نگرانی هایی از بابت زیر ساخت های آن همچون سالن جلسات و هتل مناسب وجود داشت، اما با انقلاب هتل سازی كه در دولت یازدهم در همدان صورت گرفت، این دغدغه ها رفع شده و هم اكنون وضعیت هتلی همدان مناسب است؛ با این وجود جای زیادی برای رشد زیرساخت های همدان وجود دارد.
به گزارش ایرنا، بی تردید در جهان رقابتی امروز، استان با ظرفیتی همچون همدان، دیگر نمی تواند به داشتن بیش از یك هزار و 800 اثر باستانی، منطقه گردشگری و ابنیه تاریخی خود برای جذب گردشگر بسنده كند، بلكه باید بحث ماندگاری گردشگران را بیش از سایر مقوله ها در اولویت قرار دهد و در این میان ارتقای كیفیت زیرساخت هایی همچون هتل ها در افزایش مدت زمان ماندگاری مسافر در این استان نقش اصلی را ایفا می كنند؛ راهبرد مهمی كه در دولت تدبیر و امید گام های اساسی برای تحقق آن برداشته شده است.
1181/2090
گزارش از: الهام تدین**انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی
همدان - ایرنا - رویداد همدان 2018 كه این استان تاریخی را به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای آسیایی معرفی می كند، آزمونی بزرگ برای سنجش زیرساخت های گردشگری و ظرفیت هتل های این استان به منظور میزبانی از گردشگران خارجی است.