۲۷ دی ۱۳۹۶، ۱۲:۱۹
کد خبر: 82798846
T T
۰ نفر
تامين و تزريق واكسن پيشگيري از بيماري هاي طيور بر عهده مرغداران است

ايلام - ايرنا - مسئول مبارزه با بيماري هاي طيور و زنبور عسل اداره كل دامپزشكي ايلام گفت: تامين واكسن پيشگيري از بيماري هاي طيور بايد توسط خود مرغداران و پرورش دهندگان خريداري و تزريق شود.

دكتر شهرام باسامي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: مرغداران بايد در هر دوره پرورش 45 روزه 6 تا هفت بار از انواع واكسن ها براي جلوگيري از بيماري هاي طيور استفاده كنند.
وي با بيان اينكه بيماري هاي آنفولاآنزا، گامبورو، نيوكاسل و برونشيت از بيماري هاي شايع و بومي در بين طيور استان است، افزود: مرغداران بايد واكسن هاي مبارزه با اين بيماري ها را تهيه كرده تا از بروز تلفات و مرگ و مير در بين مرغ هاي خود جلوگيري كنند.
مسئول مبارزه با بيماري هاي طيور و زنبور عسل اداره كل دامپزشكي ايلام يادآور شد: اين واكسن ها در قالب قطره چشمي، اسپري، آشاميدني و تزريقي است كه در هر دوره جوجه ريزي بايد به تناوب و كرات براي حفظ سلامت و ايمني اين پرندگان در برابر بيماري ها مورد استفاده قرار بگيرد.
باسامي گفت: مرغداران بايد اين واكسن ها را از مراكز بخش خصوصي داراي مجوز خريداري كرده و مقدار و نوع واكسن خريداري شده را در سامانه GIS ثبت و همچنين بايد نسبت به بيمه واحد توليدي خود نيز اقدام كنند.
وي به بروز بيماري آنفولانزا و نيوكاسل در 2 واحد مرغداري شهرستان ايلام اشاره كرد و افزود: بررسي موضوع و نمونه گيري و تشخيص علت تلفات در اين واحدهاي مرغداري گوشتي و نيز مقدار زيان وارده و نحوه پرداخت خسارت ها به اين واحدهاي توليدي توسط دامپزشكي در حال انجام است.
وي با بيان اينكه دامپزشكي طبق بخشنامه ها و قوانين موظف به نظارت مستمر مراكز تهيه و عرضه واكسن طيور است، تاكيد كرد: در اين راستا و مطابق دستورالعمل هاي سازماني هيچ گونه كوتاهي در اين خصوص از سوي دامپزشكي استان صورت نگرفته است.
به گزارش ايرنا، در طول سال هاي اخير تاكنون هيچ گونه موردي از ابتلا طيور گوشتي استان به آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان(H5) كه بيماري مشترك بين انسان و دام است ، شناسايي و مشاهده نشده است.
سالانه 51 هزار و 500 تن توليد گوشت مرغ در ايلام توليد مي شود كه 15 هزار و 600 تن به مصرف استان رسيده و ماهيانه يك هزار و 300 تن و روزانه 43 تن مصرف مي شود.
بيش از 370 واحد مرغداري در استان ايلام وجود دارد.
خبرنگار: زهرا موسوي ** انتشاردهنده: حسن كهزاديان
7172/6119