سرمایه گذاری در صنعت فولاد برای تحقق اقتصاد مقاومتی اجتناب ناپذیر است

اصفهان - ایرنا - رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ( ایمیدرو) گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به صنعت فولاد و سرمایه گذاری در این بخش اجتناب ناپذیر و ضروری است.

به گزارش ایرنا، مهدی كرباسیان روز پنجشنبه درآئین بیست و پنجمین سالروز تاسیس فولاد مباركه كه در سالن نگین سپاهان شهر واقع در جنوب شهر اصفهان، افزود: در گذشته در زمینه كنستانتره، آهن اسفنجی و گندله توازن نداشتیم اما در چهار سال گذشته، تولید كنستانتره از 28 میلیون تن با 80 درصد رشد به حدود 50 میلیون تن رسید.
وی همچنین به تولید گندله از 22 میلیون تن به 48 میلیون تن و فولاد از 22 میلیون تن به 33 میلیون تن در چهار سال اخیر و در آینده به 52 میلیون تن اشاره كرد و در سال 2016، میزان تجارت فولاد در دنیا 2 هزار میلیارد دلار بوده كه 43 درصد آن به فولاد مباركه اختصاص داشته است.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین به نقش فولاد مباركه در اشتغال زایی كشور اشاره كرد و گفت: این صنعت زمینه اشتغال 25 هزار نفر به صورت مستقیم و 350 هزار نفر را به شكل غیرمستقیم فراهم كرده است.
كرباسیان مهمترین نكته در موفقیت فولاد مباركه را برنامه ریزی و حركت براساس برنامه و زنجیره در آین شركت عنوان كرد و گفت: فولاد مباركه از سنگ آهن تا محصول نهایی را بصورت زنجیره وار كنترل می كند.
وی یادآوری كرد:در سال91 میزان صادرات فولاد مباركه، 800 هزار تن بوده و امسال به هشت میلیون تن رسیده است كه ارزش افزوده زیادی برای كشور ایجاد كرده است.
كرباسیان، همچنین موضوع آب در فولاد را از اهمیت اساسی برخوردار دانست و گفت: باید از فناوری روز برای كاهش مصرف آب استفاده كنیم و در صورتی كه به مساله آب در صنعت كم توجهی شود تولید و اشتغال با مشكل مواجه خواهد شد.
وی تاكید كرد: صنایع آب بر كشور باید به كنار خلیج فارس و صنایع پایین دستی كه نیاز كمتری به آب دارند به مركز كشور منتقل شود.
كرباسیان در پاسخ به مشكلات مطرح شده درخصوص پلی اكریل و صنایع دیگرنیز گفت: بازاریابی نكته مهم و اساسی در بخش خصوصی است.
وی تصریح كرد: باید صنایع دیگر از فولاد مباركه به عنوان الگو بهره برداری كنند و این امر مورد حمایت وزارت صنعت ، معدن و تجارت قرار خواهد گرفت.
كرباسیان همچنین بر تشكیل شركت های بزرگ در زمینه مس، آلومینیم و ارتقای قدرت چانه زنی آنها تاكید كرد و گفت: این شركت ها مورد حمایت وزارت صنعت قرار خواهند گرفت.
وی افزود: در حوزه معادن در یكسال گذشته ذخایر معدنی كشور 50 میلیارد دلار افزایش یافته است و 2 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن به كشور اضافه شده است.
در پایان این مراسم از تمبر یادبود و اختصاصی فولاد مباركه به مناسبت ربع قرآن تلاش و سرآمدی و عبور از مرز تولید 100 میلیون تن فولاد خام از ابتدای بهره برداری تاكنون رونمایی شد.
همچنین در این مراسم از10 عنوان كتاب در زمینه تجربیات فولاد در مسیر سرآمدی رونمایی شد.
فولاد مباركه كه سنگ بنای اولیه آن در سال 1360 نهاده شد ؛یكی از بزرگ‌ترین واحد صنعتی و بزرگترین مجتمع تولید فولاد در ایران است.
این واحد تولید بزرگ در زمینی به مساحت ۳۵ كیلومتر مربع در نزدیكی شهر مباركه و در ۷۵ كیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان واقع شده‌است.
اولین كوره قوس الكتریكی واحد فولادسازی این مجتمع در مهر ماه سال۱۳۷۰ راه اندازی و در ۲۳ دی سال ۱۳۷۱ خطوط تولید این كارخانه بزرگ توسط رئیس‌ جمهوری وقت افتتاح شد.
7051/ 6022 خبرنگار: علی نعمانی - انتشار دهنده : عمادی