به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» روز شنبه در نشست هم اندیشی با فعالان كسب و كارهای نو (استارتاپ ها) در محل این وزارتخانه، افزود: توسعه ای شدن سازمان فناوری اطلاعات با هدف تسهیل شرایط برای فعالان این بخش انجام می شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینكه فناوری با خود فرهنگ می آورد، خاطرنشان كرد: فناوری در هر زمان تاثیر خود را بر روی فرهنگ ها گذاشته است و این بار هم اتفاق مهمی در حال شكل گیری است كه فناوری زندگی بشری را تغییر خواهد داد.
وی ایستادگی در برابر این موج تغییر را منطقی ندانست و گفت: به نظر من باید هر كسی و هر كشوری در این میان شیوه نامه خود را داشته باشد تا بتواند از تغییرات حداكثر استفاده را كرده و جایگاه خود را تثبیت نماید.
آذری جهرمی جدیدترین فناوری كه اخیرا به بازار آمده و همه با آن مواجه شده اند را «بلاك چین» برشمرد و افزود: بلاك چین با مفاهیمی كه دارد به زودی در جهان مفاهیمی مانند ثبت املاك و اسناد و بانك را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
عضو هیات دولت با تاكید بر اینكه بلاك چین تغییر های شگرفی در آینده جهان رقم خواهد زد ادامه داد: اگر ما این تغییر ها را درك نكنیم دوباره در عرصه رقابت فناوری و فرهنگ بازنده خواهیم بود و مجبوریم مغلوب فناوری و فرهنگی شویم كه بر ما تحمیل می شود.
وی ادغام فناوری و اقتصاد را در شرایط كنونی جدی تر ارزیابی كرد و گفت: این باعث شده است كشورهای جهان در اقتصاد فناوری اطلاعات سرمایه گذاری بیشتری انجام دهند.
آذری جهرمی با بیان اینكه چین و آمریكا سرمایه گذاری جدی در عرصه فناوری اطلاعات كرده اند، افزود: این سبب شده سهم خوبی را در این بازار به خود اختصاص دهند و به نوعی حاكمیت ها در حال از دست دادن قدرت خود و شركت ها در حال افزایش قدرت هستند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: باید دید سهم ما در این عرصه چیست و قرار است چه كاری انجام دهیم و با ایستادگی و مقاومت در برابر این تغییرها سهمی برای خود ایجاد نمی كنیم.
عضو هیات دولت با بیان اینكه دو راه پیش روی ما در این فرایند طراحی شده است، یكی از آنها را تسلیم محض شدن عنوان كرد و گفت: راه دیگر آن است كه در برابر این فناوری ایستادگی كرده و اجازه هیچ كاری داده نشود.
آذری جهرمی با بیان اینكه به طور قطع همه راه ها این دو راه ختم نمی شود ادامه داد: عرصه، عرصه خلاقیت است و ما در ایران در این زمینه بالاتریم.
به گفته وی، برای تحقق فناوری بر اساس چارچوب های خود باید راهبرد، سیاست و برنامه لازم تدوین شود.
وزیر ارتباطات با تاكید براینكه اكنون لازم است اقتصاد دیجیتال را درك كنیم، گفت كه مركز مخابرات ماموریت یافته تا ابعاد این تحول ها را بررسی نماید.
آذری جهرمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت كه باید دنبال سهم و چارچوب خودمان در عرصه فناوری جهانی و سهم منطقه ای داشته باشیم.
وزیر ارتباطات با ابراز تاسف از برخی عملكرد ها كه خواستار مسدود شدن برخی دسترسی های استارت آپ ها به دانش جهانی گفت: این ضد منطق استارت آپی است.
به گفته وی، ساختار حاكمیتی چالاكی لازم را برای رسیدن به این تحولات ندارد كه براین اساس تغییر ساختار از سازمان فناوری اطلاعات رقم خواهد خورد.
آذری جهرمی گفت: سازمان فناوری اطلاعات مطابق اساسنامه جدید، از یك سازمان حاكمیتی به یك سازمان توسعه دهنده تبدیل می شود و در كنار پست بانك و مركز تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات سه گانه ای برای مشاركت در پروژه ها تبدیل می شود.
وزیر ارتباطات به انجام مطالعه در رابطه با نهاد سازی اشاره كرد و گفت: جلسه های متعددی با وزارتخانه های مربوط برگزار شده است تا شركت های دانش بنیان جدید آزمایشی ایجاد شود تا بر اساس مدل های جهانی تا دو سال مورد حمایت قرار گیرد.
وی از طراحی دستورالعمل تامین مالی جمعی خبر داد و افزود: ترجیح بر این است كه گام اول برداشته شود تا نهال در شرایط متناسب رشد كند.
آذری جهرمی گفت: اگر تلاشی برای برداشته شدن موانع پیش روی كسب و كارهای داخلی نشود عرصه به كسب و كارهای خارجی واگذار خواهد شد.
وزیر ارتباطات تاكید كرد: اگر امروز موانع كسب و كارهای داخلی برداشته نشود و آنها نتوانند سهم بازار را بگیرند نیاز مردم منتظر آنها نخواهد ماند.
وی گفت: هر چند به عنوان حاكمیت نسبت به فیلتر كردن هم اقدام شود نیاز مردم راه دیگری خواهد یافت.
آذری جهرمی ادامه داد: اگر كسب و كار داخلی ما نتواند شكل بگیرد و مردم هم حمایت نكنند به جایی نخواهند رسید.
عضو هیات دولت به ماموریت مهم تدوین سند استراتژی كشور در اقتصاد دیجیتال با حمایت دولت اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: اهمیت این موضوع هنوز برای جامعه نخبگان نیز روشن نشده است.
به گفته وی، سهم فناوری اطلاعات در نظام بودجه ریزی مشخص نیست و این یعنی هدف مشخصی در این عرصه نداریم.
آذری جهرمی تاكید كرد: باید در بودجه سال آینده بخش فناوری اطلاعات فصل و تكلیف داشته باشد.
وزیرارتباطات با بیان اینكه قرار نیست 500 میلیارد وام به همه داده شود، گفت: بخشی از منابع به صندوق خطر پذیر وارد خواهد شد.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود از فضای رسانه ای ایجاد شده برای بی اعتماد كردن مردم به سرویس های بومی انتقاد كرد و گفت: باید در عرصه پیام رسان ها اعتماد عمومی مردم را جلب كنیم چرا كه تبلیغات رسانه ای ایجاد شده در زمینه این سیستم های بومی باعث بی اعتمادی مردم شده است كه این موضوع باید حل شود.
وی به اتكاء كسب و كارها به شبكه پیام رسان اشاره كرد و گفت: نباید نظام اقتصادی ما به زیرساختی پیوند بخورد كه به هر حال ممكن است در حال تهدید باشد. درست مانند گوگل و اپل كه كسب و كارهای ما را تحریم كردند و اگر این اتفاق برای تلگرام نیز رخ دهد، تكلیف چیست. هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد كه نظام اقتصادی كشور را روی این زیرساخت پیاده كند.
آذری جهرمی با تاكید بر اینكه باید روی شبكه های پیام رسان اعمال حاكمیت صورت گیرد، ادامه داد: در همه جای دنیا احكامی برای این موضوع وجود دارد. به عنوان مثال اگر روی این پلتفرم كلاهبرداری صورت گیرد و پولی برداشت شود این پلتفرم پاسخگو نیست اما در همه جای دنیا در این زمینه احكام قانونی وجود دارد.
وزیر ارتباطات با بیان اینكه چه بخواهیم چه نخواهیم آینده كشور به سمت اقتصاد دیجیتالی در حركت است، خاطرنشان كرد: برای رشد اكوسیستم استارت تاپ ها در ایران نیازمند تعامل هستیم و با برخورد رادیكالی مشكلی حل نمی شود.
وی با اشار به راه اندازی شبكه ملی اطلاعات و تاكید بر اینكه هدف از راه اندازی این شبكه دیوار كشیدن و محدود كردن نبوده است، گفت: همه موانع موجود در سر راه كسب و كارهای نوپا را می پذیریم اما توسعه این بخش نیازمند حركت مرحله به مرحله است.
آذری جهرمی تاكید كرد: در همین حال برخوردهای لحظه ای، ثانیه ای و احساسی را نمی پذیریم.
رسول سراییان معاون وزیر ارتباطات نیز در سخنانی از تداوم برگزاری چنین نشست هایی خبر داد و گفت كه این نشست ها برای این است تا بتوان با یك تعامل و همفكری این محیط را كه یك محیط پویا، چابك و پرتغییر است به نحو احسن مدیریت كرد تا از فرصت كسب و كارهای نوپا در حوزه اشتغال بهره برد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در بخشی از سخنان خود دغدغههایی مطرح شده صاحبان كسب و كارهای نوپا را سرمایهگذاری، استمرار ارائه خدمات، مالیات و تامین مالی شركتها برشمرد و ادامه داد: مقرر شده است در جلسه دیگری كه در این زمینه برگزار می شود در فضایی متقابل و تعاملی مسائل و چالشهای این حوزه را حل كنیم.
وی خاطرنشان كرد: بنای ما بر شفاف عمل كردن است و اینكه بتوانیم در فضایی بدون تبعیض به كسب و كارهای نوپا كمك كنیم.
سراییان به سایتهایی كه از ترافیك نیمبها بهره میبرند، اشاره كرد و گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی 500 سایت را برای اعمال ترافیك نصف قیمت اعلام كرده است. در سازمان فناوری اطلاعات نیز پرتالی تهیه شده و به سازمان تنظیم مقررات اعلام كرده ایم كه هر شخصی ادعای تولید محتوای داخل دارد و میخواهد از تخفیف 50 درصد استفاده كند، در صورت تایید می تواند مشمول تخفیف 50 درصد شود.
در این جلسه همچنین كسب و كارهای نوپا و استارت تاپ ها مشكلات خود از جمله بیمه، مالیات، نبود سرمایه در دسترس، مشكلات ثبت شركت ها، فیلترینگ كسب و كار، نبود مجوز تفكیك جرم كاربر از ارائه دهنده خدمات و نبود اعتماد كاربر از سرویس ایرانی را مطرح كرده و اعلام كردند كه این موانع باعث ایجاد اختلال در رشد كسب و كارهایشان شده است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام *2078*1070*2025
خبرنگار: محمد مهدی بهرامی* انتشار دهنده: لیلا جودی
آذری جهرمی: سازمان فناوری اطلاعات به سازمانی توسعه ای تبدیل می شود
۳۰ دی ۱۳۹۶، ۱۵:۲۳
کد خبر:
82801999
تهران - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینكه سازمان فناوری اطلاعات از سازمانی حاكمیتی خارج می شود، گفت: با تصویب این موضوع در هیات دولت، این سازمان به یك سازمان توسعه ای تبدیل خواهد شد.