به گزارش روز شنبه ایرنا وزارت بازرگانی چین آورده است: این اقدامات آمریكا مصداقی از یكجانبه گرایی تجاری است و هیچ كمكی به آمریكا نمی كند و مسیر توسعه سالم مناسبات اقتصادی را ناهموار می كند.
از جمله این محدودیت ها كه روزنامه ارگانی 'گلوبال تایمز' چین به آن اشاره كرده است جلوگیری از سرمایه گذاری یك شركت چینی در نهاد مالی 'مانی گرام' آمریكاست.
'گایو فونگ' سخنگوی وزارت بازرگانی چین در مصاحبه در پكن گفت ما مشكلی با محدودیت های درست برای سرمایه گذاری نداریم اما این اقدامات آمریكا به بهانه مسایل امنیتی قابل قبول نیست.
به رغم همه این تحولات، چین كماكان در تلاش است تا موضع گیری شدیدی علیه واشنگتن نداشته باشد و 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین هم تلفنی در باره مسایل اقتصادی بین دو كشور با دونالد ترامپ همتای آمریكایی خود گفت و گو كرده است.
وزارت بازرگانی چین بارها به آمریكا در باره اقدامات یكجانبه تجاری كه به روابط اقتصادی دو كشور لطمه می زند، هشدار داده اما هنوز اقدامی تلافی جویانه انجام نداده است.
آمریكا در حال اجرای سیاست های جدیدی است كه بر اساس آن عملكرد اقتصادی شركت های چینی را مورد ارزیابی قرار می دهد تا در صورتی كه با قوانین آن كشور مغایرت داشته باشد بتواند روی صادرات چین به آمریكا تعرفه سنگین تری اعمال كند.
چین بزرگترین شریك تجاری ایالات متحده است در حالی كه ایالات متحده آمریكا دومبن شریك تجاری چین است.
میزان مبادلات تجاری دو كشور در سال 2016 به 519.6 میلیارد دلار رسید در حالی كه این رقم در سال 1979 یعنی زمانی كه دو كشور روابط دیپلماتیك خود را برقرار كردند كمتر از 2.5 میلیارد دلار در سال بود.
در یك دهه گذشته، صادرات ایالات متحده به چین سالانه به طور متوسط 11 درصد افزایش داشته است در حالی كه صادرات چین به ایالات متحده سالانه تنها 6.6 درصد رشد داشته است.
چین دارای مازاد در تجارت كالاها با ایالات متحده است در حالی كه ایالات متحده مازاد تجاری خدمات را با چین حفظ می كند.
طبق گزارش اخیر كمیته ملی روابط ایالات متحده-چین مشاغل ایجاد شده توسط شركت های سرمایه گذاری چینی در سراسر آمریكا از سال 2009 تاكنون 9 برابر افزایش یافته است و به 140،000 نفر در سال رسیده است.
آساق**231**1904**
پكن - ایرنا - چین از اینكه آمریكا محدودیت های گسترده ای برای سرمایه گذاری شركت های چینی در آن كشور در نظر گرفته، ابراز نگرانی و انتقاد كرده است.