تاكيد استاندار آذربايجان غربي بر افزايش تعامل مسئولان و كشاورزان براي ارتقاي بهره وري

اروميه- ايرنا- استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اينكه راندمان پايين بهره وري در بخش كشاورزي و مصرف بالاي آب از مشكلات مهم اين بخش است، گفت: كشاورزان بايد با افزايش آگاهي و مشاركت با مسئولان دولتي و استفاده بهينه از فرصت ها و امكانات موجود در جهت ارتقاي بهره وري و صرفه جويي حركت كنند.

محمد مهدي شهرياري روز شنبه در آئين تجليل از كشاورزان نمونه آذربايجان غربي افزود: علي رغم وجود 60 هزار هكتار باغ سيب در اين استان، توليد سالانه به ميزان 1.2 ميليون تن است كه در مقايسه با واحد سطح زير كشت بسيار اندك است.
وي بيان كرد: در باغ هاي سيب استان عملكرد در هكتار به جاي 50 تن 20 تن است كه بايد اين شكاف پر شود تا از هدر رفت اين سرمايه عظيم جلوگيري شود.
شهرياري اضافه كرد: كل مصرف آب آشاميدني كشور در اين استان صرف كشاورزي مي شود و اين امر با بررسي هاي انجام شده باعث كاهش بهره وري در اين حوزه شده است.
وي با بيان اينكه سالانه 2 تا سه ميليون مترمكعب از آب موجود در استان هدر مي رود، افزود: نتايج بازديد كارشناسان از اراضي كشاورزي كه به آبياري هاي نوين تجهيز شده اند بيانگر اجرايي نشدن بهينه اين طرح در بسياري از نقاط استان است.
استاندار آذربايجان غربي اضافه كرد: از يك سو بر احياي درياچه اروميه تاكيد مي شود و از سوي ديگر 15 هزار هكتار چغندرقند خارج از برنامه ابلاغي در استان كشت مي شود در حاليكه كشت و ميزان برداشت اين محصول در استان نيز با استاندارد جهاني هنوز فاصله بسياري دارد.
وي با انتقاد از بخش كشاورزي استان افزود: كشاورزي انجام شده در آذربايجان غربي مقرون به صرفه نيست و نمي شود روي آن نام كشاورزي نهاد زيرا ارزش محصول توليدي از 700 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان سالانه سه تا چهار هزار ميليارد تومان است كه زير يك ميليون دلار مي شود.
شهرياري اضافه كرد: مشكلات مالي دولت كه ناشي از مديريت ناصحيح دولت هاي نهم و دهم بوده است پاياني ندارد و بسياري از ثروت كشور به هدر داده شده است.
وي با بيان اينكه كشور بايد تا 30 سال آينده تاوان مديريت هاي ناكارآمد گذشته را بدهد اظهار كرد: كشاورزان و مردم هنوز از سموم غير استاندارد در اين بخش استفاده مي كنند كه ناشي از محدوديت هاي دوره هاي تحريم بوده است.
استاندار آذربايجان غربي بيان كرد: فعاليت موسسات اعتباري كه هم اكنون موجب بروز مشكلات زيادي در كشور شده است نيز در دوره دولت هاي نهم و دهم آغاز شده است.
وي با اشاره به اينكه سموم كشاورزي غير استاندارد موجب بروز برخي مشكلات و بيماري هاي مختلف در آينده مي شود، گفت: استفاده از سموم غير مجاز باعث نابودي نسل هاي آينده مي شود.
شهرياري بيان كرد: اگر مشكلاتي در زمينه واردات سموم در استان وجود دارد بخش كشاورزي اعلام كند تا نسبت به رفع موانع اقدام شود.
امام جمعه اروميه نيز در آيين تجليل از توليدكنندگان برتر بخش كشاورزي استان گفت: پرداخت به بحث كشاورزي از آيات بسيار شاخص و مهم توحيد و خداشناسي در قرآن كريم است.
حجت الاسلام و المسلمين سيدمهدي قريشي افزود: با دقت در مراحل كشاورزي شامل كاشت، داشت و برداشت به مفهوم معاد مي رسيم و غير از مباحث عرفي و طبيعي، نگاهي عارفانه و عالمانه به بخش كشاورزي نياز است تا نگاه ما را عميق كند.
وي با بيان اينكه نياز به تلاش مضاعف براي رفع مشكلات كشاورزان به ويژه در بخش بانكي وجود دارد، گفت: پيوند محيط هاي علمي با محيط هاي كشاورزي لازم است و بايد دانشگاه ها و هيات هاي علمي در اين بخش به ويژه در شاخه هاي پژوهش و آموزش ورود عالمانه داشته باشند.
آذربايجان غربي داراي 700 هزار هكتار اراضي كشاورزي با توليد سالانه 6.2 ميليون تن محصول است.
7125/2093 خبر: طاهره نويد آرين** تنظيم كننده: توحيد محمودپور** انتشار: صابر چهرقاني