۱ بهمن ۱۳۹۶، ۱۳:۰۰
کد خبر: 82802937
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

اپیدمی انفلوآنزا در كشور و ضرورت تزریق واكسن

تهران- ایرنا- دبیر انجمن متخصصان بیماری های عفونی و گرمسیری كشور، با اشاره به اپیدمی ویروس آنفلوآنزا در كشور، بر تزریق واكسن آنفلوانزا برای پیشگیری از عوارض خطرناك این بیماری تاكید كرد.

به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از انجمن متخصصان بیماری های عفونی، دكتر مینو محرز با بیان این مطلب كه احتمالا ویروس آنفلوآنزا از طریق افرادی كه جهت سفر زیارتی عتبات به عراق رفته اند، به داخل كشور منتقل شده است، گفت: امسال طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اپیدمی آنفلوآنزا در تمام شهرهای كشور اتفاق افتاده است.
وی اظهار كرد: با توجه به این كه اپیدمی این ویروس در زمستان بیشتر می شود و تا اردیبهشت سال آینده ادامه دارد، هنوز برای تزریق واكسن دیر نیست. همه باید این واكسن را بزنند، حتی افراد سالم برای پیشگیری از ابتلا به عوارض خطرناك این ویروس، باید واكسن تزریق كنند.
متخصص بیماری های عفونی با اشاره به این كه چند نوع ویروس آنفلوآنزا وجود دارد، افزود: آنچه اپیدمی شده، همان آنفلوآنزای فصلی انسانی است.

** مطالب شبكه های مجازی علیه واكسن آنفلوآنزا پایه علمی ندارد
وی با انتقاد شدید از برخی مطالب كه در ارتباط با واكسن آنفلوآنزا در فضای مجازی منتشر می شود، گفت: این گونه مطالب باعث شده است كه امسال، استقبال از تزریق واكسن كمتر شود و شاهد اپیدمی آنفلوآنزا در كشور باشیم؛ در حالی كه موثرترین راه پیشگیری از عوارض خطرناك آنفلوآنزا، استفاده از واكسن است.
محرز با تاكید بر این كه آنفلوآنزا سرماخوردگی نیست، تصریح كرد: آنفلوآنزا یك بیماری ویروسی است كه با تب، درد و سرفه های شدید همراه است و اگر كنترل نشود، می تواند خطرناك باشد.
به گفته وی، این واكسن برای سرماخوردگی نیست و تزریق آن باعث نمی شود كه فرد دچار سرماخوردگی نشود.
محرز با تاكید بر این كه مطالب شبكه های مجازی علیه واكسن آنفلوآنزا پایه علمی ندارد، بر ضرورت تزریق واكسن آنفلوآنزا برای زنان باردار تاكید كرد و افزود: بیماران قلبی، ریوی و افرادی كه بیماری های زمینه ای دارند، باید از این واكسن استفاده كنند.
دبیر انجمن متخصصان بیماری های عفونی و گرمسیری كشور، ادامه داد: باید جلوی تبلیغات علیه واكسن آنفلوآنزا در فضای مجازی گرفته شود؛ زیرا اطلاعاتی به مردم می دهند كه موجب تردید آنها برای استفاده از واكسن این بیماری می شود.

** آنفلوآنزا
آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) شایعترین بیماری ویروسی فصل سرما است كه دستگاه‌ تنفسی ‌را درگیـر می‌كند و شدیدا مسری است. ‌مدت‌ زمان‌ شروع‌ علائم‌ آنفلوآنزا از زمان‌ وارد شدن‌ ویروس‌ به‌ بدن‌ 24 تا 48 ساعت‌ است‌.
ویروس آنفلوآنزا در سال 1918 شیوع پیدا كرد و تا امروز آمار مرگ و میر ناشی از آن سیر نزولی را طی كرده است. به این صورت كه در آغاز فعالیت این ویروس مرگ های دسته جمعی حتی 40 میلیون نفر در یك سال گزارش می شد اما به مرور كاهش یافت. امروزه گونه های جدیدتر این ویروس مانند آنفلوآنزای پرندگان یا آنفلوآنزای خوكی نیز ظهور كرده اند.

** علل و عوارض آنفلوآنزا
ویروس های عامل آنفلوآنزا از سرده اورتومیكسو ویروس ها هستند. این ویروس ها شامل ویروس آنفلوآنزای A، آنفلوآنزای B و آنفلوآنزای C بوده كه در اثر تماس مستقیم یا غیرمستقیم (مثلاً استفاده از لیوان آلوده) گسترش می یابند.
از عوارض آنفلوآنزا خطرناك می توان به سینه پهلو، سینوزیت، عفونت گوش میانی و التهاب مجاری هوایی (برونشیت) و التهاب بافت میانی مغز (آنسفالیت) اشاره كرد.
علمی**1834
تنظیم: ناهید شفیعی **انتشار: محتشمی پور
۰ نفر