۱ بهمن ۱۳۹۶، ۱۴:۲۲
کد خبر: 82803086
T T
۰ نفر
توسعه سواحل مكران درگرو توجه به اقتصاد دريا محور

تهران-ايرنا- دبيرستاد توسعه فناوري و صنايع دانش‌بنيان دريايي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت:دولت قصد دارد ازاقتصاد زمين پايه به اقتصاد دريا محور حركت كند و در اين راه يكي از موضوع‌هاي مكان محور، براي سرمايه‌گذاري كه براي دولت اهميت دارد، سواحل مكران است.

به گزارش روز يكشنبه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، محمد سعيد سيف با تاكيد بر لزوم ايجاد هم‌افزايي و همگرايي بيشتر بين سازمان‌ها در راستاي توسعه سواحل مكران افزود:عملاً شكل‌گيري استفاده از پتانسيل‌هاي مكران نيازمند يك اكوسيستم خاص است و كار بايد از حالت جزيره‌اي‌ به‌ صورت كامل و جامع صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه سواحل مكران يك منطقه حياتي در كشور است و امكاني ژئوپوليتيك دارد كه به‌درستي از آن استفاده‌نشده است، بيان داشت: كشور در سواحل مكران بااتصال به آب‌هاي اقيانوس هند تقريباً استراتژيك ترين سواحل كشور به شمار خواهد رفت چراكه مي‌تواند ما را به‌كل دنيا به‌صورت مستقيم مرتبط كند و فراهم شدن اين امكان نيازمند ورود بخش خصوصي و تهيه موضوع مخارج توسعه است.
سيف بر لزوم ايجاد هم‌افزايي و همگرايي بيشتر بين سازمان‌ها در جهت توسعه سواحل مكران تاكيد كرد و افزود: عملاً شكل‌گيري استفاده از پتانسيل‌هاي ذكرشده نيازمند يك اكوسيستم خاص است، كار بايد از حالت جزيره‌اي‌ به‌صورت كامل و جامع صورت گيرد و با فراهم آوردن بستر مناسب مكاني و خدمات شهري مناسب به مواردي همچون تأمين گاز برق و در كل زيربناهاي لازم بپردازيم چراكه اين موارد لازمه كار است و بايد بدانيم علاوه بر خدمات سخت‌افزاري نيازمند زيرساخت سازي در اين حوزه هستيم.
وي از تعريف پروژه‌هاي فناورانه دريايي با همكاري سازمان‌ها، شركت‌ها و متخصصان فعال در منطقه مكران خبر داد و گفت: با ايجاد بستر مناسب در اين جهت شاهد توسعه اين منطقه، افزايش جمعيت و رونق اقتصادي هر چه بيشتر باشيم.
سيف، با اشاره به برنامه‌هاي ستاد توسعه فناوري و نوآوري صنايع دانش‌بنيان دريايي در خصوص توسعه سواحل مكران بيان كرد: كاربر روي توسعه سواحل مكران بحثي كاملاً علمي است ازاين‌رو علاقه‌مند به هم‌افزايي با دولت و مراكز خواستار كار در سواحل مكران هستيم.
دبير ستاد دريايي معاونت علمي در ادامه تأسيس شركت‌هاي دانش‌بنيان در سواحل مكران را از ديگر برنامه‌هاي ستاد معرفي كرد و گفت: ستاد توسعه فناوري و نوآوري صنايع دانش‌بنيان دريايي از تأسيس شركت‌هاي دانش‌بنيان در سواحل مكران در حوزه‌هايي مانند روش‌هاي جديد شيرين سازي آب، تأمين انرژي در سواحل، پرورش ماهي در قفس، آبزي‌پروري و ... حمايت مي‌كند.
وي توسعه سواحل مكران را بحث بسيار گسترده و مفصلي خواند و گفت: آبزي‌پروري، توسعه بنادر، حمل‌ونقل دريايي ساخت و تعمير كشتي، ساخت انواع شناورها و... تماماً پتانسيل‌هاي بالقوه‌اي‌ به شمار مي‌روند، كه در سواحل مكران وجود دارد و باكار بر روي آن‌ها مي‌توان به توسعه سواحل مكران پرداخت كه با استفاده از آن‌ها مي‌توان به توسعه جوامع انساني در اين مناطق به‌گونه‌اي‌ پرداخت تا از مزاياي دريايي وزندگي در كنار آب بهره‌مند شوند.
دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش‌بنيان دريايي معاونت علمي افزود: يكي از برنامه‌هاي ما اين است كه جلسات كارگروه‌هاي دريايي در استان‌هاي ساحلي برگزار شود كه خوشبختانه در برخي از استان‌ها اين اتفاق افتاده است. بر اين اساس مي‌بايست اطلس‌هاي توانمندي‌ها و فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري دريايي در اين استان‌ها تدوين شود. اين كار موجب آشنايي بخش دولتي و بخش خصوصي با اين توانمندي‌ها خواهد شد.
علمي**9031**1440
خبرنگار: عادل پازيار* انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
۰ نفر