۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۴۹
کد خبر: 82804073
T T
۰ نفر
نياز اعتباري 7.5 ميليارد ريالي مطالعات ريز پهنه بندي زلزله در آذربايجان غربي

اروميه-ايرنا- معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي با اشاره به پيشرفت 80 درصدي مطالعات ريز پهنه بندي زلزله اين استان گفت: هفت ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار براي اتمام 20 درصد باقيمانده اين طرح مطالعاتي در استان نياز است.

به گزارش ايرنا، تقي كهوريان روز دوشنبه در جلسه شوراي فني آذربايجان غربي با بيان اينكه مطالعات ريز پهنه بندي زلزله براي توسعه شهري ضروري است، افزود: اين مطالعات از سال 1389 در شهرهاي اروميه، خوي، مهاباد و سلماس آغاز و براي اجراي آن 11 ميليارد و 900 ميليون ريال اعتبار هزينه شده است.
وي با بيان اينكه مديريت و كاهش ريسك مهمترين هدف مطالعات ريزپهنه بندي زلزله است، اضافه كرد: بايد نتايج اين مطالعات به صورت كاربردي در تدوين طرح هاي جامع شهري استفاده شود.
وي اظهار كرد: طرح هاي تفصيلي شهري در اروميه و خوي به اتمام رسيده و در مرحله بررسي قرار دارد.
ناصر حضرتي رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه شوراي فني استان تا به حال در مباحث نظارتي عملكرد خوبي داشته است، افزود: به حداقل رساندن تلفات جاني در مواقع وقوع بلاياي طبيعي از جمله زلزله موارد مهمي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش ايرنا مطالعات ريز پهنه بندي زلزله به صورت بسيار گسترده اي انجام شده است كه توسط آن از وضعيت سطوح زيرسطحي در پهنه شهرها شناخت جامعي حاصل مي شود و بر اساس آن شيوه ساخت و سازها و ميزان طبقات مجاز در اين عرصه قابل استناد و دستيابي است.
تبيين مقدار ريسك، گام نخست در مديريت زلزله و مطالعات ريزپهنه بندي است و در اين مطالعات بايد ميزان خطرات و آسيب پذيري مراكز حساس و زيرساختهاي شرياني به دقت تحليل و محاسبه شود تا با مقاوم سازي و با اقدامات كاهش ريسك از وقوع حوادث احتمالي تاحد ممكن پيشگيري كرد.
در تاريخ آذربايجان غربي، زلزله هاي بزرگي به ثبت رسيده كه از جمله آنها مي توان به زلزله سال 1302 شمسي سلماس اشاره كرد، همچنين بر اساس اين مطالعات، گسل سيلوانا گسل غالب زلزله احتمالي در شهر اروميه است.
بررسي 9 پروژه عمراني، بهداشتي، ورزشي و آموزشي شهرستان شوط از ديگر مصوبات اين جلسه بود.

8135/ 2093
خبر: شهين بيدادرس ** انتشار: صابر چهرقاني