تیم ملی هندبال ایران پیشتر با كسب عنوان سومی شانزدهمین دوره رقابت های قهرمانی آسیا در بحرین، برای نخستین بار به مسابقه های قهرمانی سال 2015 جهان در قطر صعود كرد.
هندبالیست های كشورمان كه با 2 پیروزی در مرحله نخست هجدهمین دوره این رقابت ها در كره جنوبی مقابل تیم های ازبكستان و ژاپن گام به مرحله دوم گذاشته بودند، روز گذشته با نتیجه 26 بر 23 مقابل عربستان سعودی و امروز (سه شنبه) با حساب 28 بر 25 مقابل میزبان طعم تلخ شكست را چشیدند و از صعود به جمع چهار تیم برتر رقابت ها و مسابقه های قهرمانی جهان بازماندند.
تیم ملی هندبال ایران در مصاف با كره جنوبی هم مانند دیدار با عربستان سعودی عملكردی عجولانه و بی برنامه داشت كه این موضوع با توجه به زمان اندك اختصاص یافته به آماده سازی تیم و هماهنگی بازیكنان با یكدیگر قابل پیش بینی بود.
بدون شك یكی از عوامل كسب نتایج ضعیف تیم ملی هندبال ایران در كره جنوبی ضعف كادر فنی است، اما اینكه پس از ناكامی همه تقصیرها به طور صرف متوجه سرمربی خارجی تیم ملی شود، منصفانه نیست؛ باید توجه كرد كه این كادر كه یكی از اقوام رئیس فدراسیون هم در آن حضور دارد توسط مدیریت سنتی فدراسیون هندبال انتخاب شده است.
علی رضا رحیمی كه پیشتر 18 سال بر كرسی ریاست فدراسیون هندبال تكیه زده بود، 17 اسفند 1395 بار دیگر به فدراسیون بازگشت و در نخستین گفت و گوی خود پس از پیروزی در انتخابات گفت كه به دنبال باندبازی نیست و با برقرار كردن شایسته سالاری در فدراسیون ، بهترین مربی خارجی را برای تیم ملی جذب می كند؛ اما آیا به وعده ها عمل شد؟
ماه های ابتدایی دوره جدید مدیریتی فدراسیون هندبال با استعفاهای سریالی، رئیس فدراسیون به بهانه هایی از جمله بدهی ها و كمبود اعتبار مالی فدراسیون به سرعت گذشت تا اینكه 17 آبان 1396 بوروت ماچك اسلوونیایی برای سومین بار به عنوان سرمربی تیم ملی ایران انتخاب شد.
ماچك در نخستین تجربه خود به عنوان سرمربی تیم ملی ایران، مقام نایب قهرمانی بازی های آسیایی سال 2010 در گوانگ ژو چین را به ارمغان آورد و در دومین تجربه خود با تیم كشورمان به مقام چهارمی بازی های آسیایی اینچئون كره جنوبی و بیست و یكمی قهرمانی جهان در سال 2015 در قطر رسیده بود.
این مربی اوایل دی ماه و در فاصله كمتر از یك ماه به آغاز مسابقه های قهرمانی آسیا و انتخابی قهرمانی جهان در كره جنوبی به ایران آمد و اردوی آماده سازی تیم ملی برای حضور در این رقابت ها در تالار هندبال آغاز شد.
هندبالیست های كشورمان سپس با حضور در اردوی 12 روزه اسلوونی، انجام 2 دیدار مقابل تیم های باشگاهی این كشور و حضور در تورنمنت چهار جانبه قطر و دیدار با تیم های عمان، الجزایر و قطر عازم كره جنوبی شدند.
تیم ملی هندبال ایران در حالی در مسابقه های قهرمانی آسیا و انتخابی قهرمانی جهان در كره جنوبی شركت كرد و ناكام ماند كه اكثر بازیكنان اصلی آن در عضویت تیم های باشگاهی اروپا هستند و از آن به عنوان نسل طلایی هندبال ایران یاد می شود.
با این وجود بازیكنان مطرحی از جمله سجاد ندری به دلیل مصدومیت و رحیم مومنی زاده، سعید برخورداری و احسان ابویی به دلیل آنچه نظر سرمربی و مسائل فنی عنوان شده از تیم ملی كنار گذاشته شدند اما به گفته برخی پیشكسوتان برجسته كشورمان از جمله محمدنقی ناری، متاسفانه سرمربی در تیم ملی همه كاره نیست و افراد دیگری در انتخاب تركیب نقش دارند.
مسئولان فدراسیون هندبال فارغ از ضعف مشهود در كادر فنی فنی، باید بدانند كه دوره آماده سازی یك ماهه تیم ملی برای حضور در رقابت های مهم و سرنوشت سازی چون قهرمانی آسیا و انتخابی قهرمانی جهان گذشته و كسب نتیجه در چنین رویدادهایی نیازمند شایسته سالاری به معنای واقعی و نه در شعار، برنامه ریزی مدون، برگزاری اردوهای مستمر و انجام دیدارهای تداركاتی با تیم های مطرح جهان است.
مهمترین رویداد پیش روی هندبال ایران پس از مسابقه های قهرمانی آسیا و انتخابی قهرمانی جهان در كره جنوبی، بازی های آسیایی سال 2018 میلادی است از 27 مرداد تا 11 شهریور 1397 در شهر جاكارتا كشور اندونزی برگزار می شود.
امید می رود رئیس فدراسیون هندبال با بررسی همه جانبه مسائل، پرهیز از باندبازی، بهره گیری از نظرهای كارشناسان و منتقدان، مقابله با بازیكن سالاری و التزام عملی به موضوع شایسته سالاری، زمینه ساز تشكیل تیم ملی قدرتمندی برای حضور در بازی های آسیایی جاكارتا شود و به این صورت، ناكامی های فدراسیون و تیم ملی هندبال ایران در سال های اخیر پایان یابد.
تیم هندبال ایران آخرین دیدار خود در مرحله دوم رقابت های قهرمانی آسیا و انتخابی قهرمانی جهان را فردا (چهارشنبه) مقابل عمان برگزار می كند و پس از آن باید برای كسب مقام های پنجم تا هشتم به مصاف سایر حریفان برود.
این رقابت ها از 28 دی ماه با حضور 14 تیم از ژاپن، ایران، ازبكستان، بحرین، عمان، استرالیا، كره، امارات متحده عربی، هند، بنگلادش، قطر، عربستان، چین و نیوزلند به میزبانی كره جنوبی آغاز شده است و تا هشتم بهمن ماه ادامه دارد.
چهار تیم برتر این رقابت ها به مسابقه های قهرمانی سال 2019 جهان به میزبانی مشترك آلمان و دانمارك صعود می كنند.
مجتبی حیدرپور، امین كاظمی، افشین صادقی، امین یوسفی نژاد، مهرداد صمصامی، جلال كیانی، میلاد مسائلی، محمد قاسمی، مهدی بیجاری، سلامان بربط، علی رحیمی، الله كرم استكی، سجاد استكی، سید علیرضا موسوی، محسن باباصفری، شاهو نصرتی، سعید حیدری راد و پویا نوروزی نژاد 18 بازیكن تیم ملی هندبال هستند كه در این دوره از رقابت های قهرمانی آسیا حضور دارند.
7532 / 2047/ یادداشت از: سعید صادقی مقدم** انتشار: عباسقلی اشكورجیری
یزد - ایرنا - مدیریت سنتی و استعفاهای پیوسته در صدر فدراسیون هندبال نتیجه ای جز ناكامی تیم ملی ایران در هجدهمین دوره رقابت های قهرمانی آسیا در كره جنوبی نداشت و رویای جهانی شدن دوباره هندبال كشورمان را هم بر باد داد.