به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «عباس كشاورز» عصر سه شنبه در حاشيه گشايش پنجمين نمايشگاه تخصصي نهاده هاي كشاورزي تهران كه در محل بوستان گفت وگو در حال برگزاري است، در جمع خبرنگاران درباره حمايتهاي دولت براي واردات يا توليد سموم كم خطر اظهار كرد: واردات آفتكشهاي كم خطر با ارز مبادلهاي صورت ميگيرد.
وي يادآور شد: بين 2 تا سه سال اخير موفق شدهايم، حداقل تعرفه سموم كم خطر را پنج درصد در نظر بگيريم.
به گفته كشاورز، به همين منظور كميته ويژه اي تشكيل شده تا چنانچه وارد كنندگان نسبت به تامين آفتكش هاي كم خطر با مشكلي مواجه شدند، سريع آن را حل كنيم.
معاون زراعت وزارت جهاد كشاورزي استفاده از نهادههايي همچون بذر، كود و سموم مناسب در بخش كشاورزي را پراهميت دانست و تصريح كرد: در برنامه ششم توسعه توجه ويژهاي به توليد و تقويت توان بخش خصوصي در كودهاي زيستي و بيولوژيك شده است.
وي اضافه كرد: در كشور ما سالانه رقمي حدود ٢ ميليون و ٣٠٠ هزار تن انواع كود شيميايي مصرف ميشود كه بين يك تا 1.5 ميليون تن آن كودهاي آلي و بين ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تن آن كودهاي بيولوژيك است.
كشاورز درباره وضعيت استفاده از آفتكشها در كشور ما نسبت به ساير كشورهاي دنيا گفت: اقليم ايران به گونه اي است كه عوامل خسارت در آن امكان طغيان ندارد، اما با مشكلاتي چون سن گندم و ملخ مواجه هستيم.
وي اضافه كرد: البته بخشي از اين مشكلات با تدابير كشاورزان و بخشي با استفاده از آفتكشهاي مناسب كنترل ميشوند.
كشاورز با بيان اين كه كود و سم به نسبت توليد كمتر از نصف مصرف ميشود، افزود: به طوري كه يك درصد كشاورزي دنيا را داريم، اما كمتر از 0.6 درصد آفتكشها را استفاده ميكنيم.
وي درباره حمايت دولت در استفاده از كودهاي بيولوژيك كه آسيب كمتري به محيط زيست ميزنند نيز گفت: كودهاي بيولوژيك در دهه ٧٠ در دستور كار قرار گرفت و در برنامه ششم توسعه به طور ويژه ديده شد تا براي افزايش توليد، به بخش خصوصي واگذار شود.
معاون وزير جهادكشاورزي در امور زراعت با بيان اين كه سهم قابل توجهي در مصرف عناصر آفتكشهاي بيولوژيك ديده شده است، افزود: به طور نمونه تخم پارازيت كه تاكنون دولت آن را توليد ميكرد، اما اكنون توليد انبوه آن به بخش خصوصي واگذار شده است.
كشاورز درخصوص ارائه تسهيلات براي توليد آفت كشهاي بيولوژيك و كم خطر، تصريح كرد: منبع تامين اعتباري ما بانك كشاورزي است كه طرحهاي اولويتدار مانند تجهيز مكانيزاسيون، ايجاد گلخانه ها و پرورش ماهي در قفس با كارمزد كمتر از سه درصد تخصيص داده مي شود.
معاون وزير جهاد كشاورزي اضافه كرد: بنابراين مساعدتهاي لازم براي توليد اين مواد بيولوژيك هم اختصاص داده مي شود.
وي ادامه داد: بنابراين شركتهاي در حوزه توليد آفتكشهاي كم خطر در مناطق روستايي مي توانند از تسهيلات محل اعتباري كه براي ايجاد اشتغال در مناطق روستايي اختصاص يافته، بهره مند شوند.
** منتظر اعلام نرخ خريد تضميني هستيم
معاون امور زراعي وزارت جهاد كشاورزي گفت: وزارت جهاد كشاورزي قيمت پيشنهادي نرخ خريد تضميني را مرداد ماه امسال به دولت ارايه داد و ما نيز در انتظار تصويب دولت هستيم.
به گزارش ايرنا، پنجمين نمايشگاه تخصصي نهاده هاي كشاورزي تهران با حضور ١١٤ شركت توليدكننده داخلي و وارداتي در قالب ٩٨ غرفه در زمينه انواع كود، سم و بذر از امروز تا ششم بهمن ماه به مدت چهار روز در محل دائمي نمايشگاه هاي بوستان گفت وگو در حال برگزاري است.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**٩١٨٦*9132
خبرنگار: هما همت خواه** انتشاردهنده: فرهاد راستي
معاون وزير جهاد كشاورزي خبر داد:
رايزني ايران با كشورهاي پيشرو براي توليد آفتكشهاي كم خطر
۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۸:۵۸
کد خبر:
82805913
تهران - ايرنا - معاون امور زراعي وزارت جهاد كشاورزي از رايزني ايران با كشورهاي پيشرو در بخش كشاورزي براي توليد و واردات آفتكشهاي كم خطر خبر داد و گفت: بخش خصوصي بايد با اين شركتها مشاركت كنند تا بتوان آفتكشهاي كم خطر را در داخل كشور توليد كرد.