۸ بهمن ۱۳۹۶، ۱۴:۵۴
کد خبر: 82811216
T T
۰ نفر
فرماندار بانه: زيرساخت هاي بازارچه سيرانبند تكميل مي شود

سنندج - ايرنا - فرماندار شهرستان بانه گفت: در راستاي اجراي طرح پيله وري و انتقال مبادلات مرزي از معابر موقت مرزي تمام زيرساخت هاي بازارچه سيراننبد بانه تا هفته آينده تكميل مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا محمد فلاحي روز يكشنبه در نشست با سرمايه گذاران و فعالان اقتصادي شهرستان بانه افزود: هم اكنون بسياري از زيرساخت ها از جمله فيبر نوري و گمرك براي اجراي طرح پيله وري در بازارچه سيرانبند بانه فراهم است و تا هفته آينده همه امكانات مورد نياز فراهم خواهد شد.
وي با بيان اينكه 50 درصد تحولات مرزي به سياست هاي داخلي وابسته است گفت: بيش از 50 درصد تحولات در تجارت مرزي به سياست هاي خارجي بستگي دارد و هرگونه تغيير و تحول در اين زمينه در معيشت مردم تاثير خواهد گذاشت.
وي اضافه كرد: در سيستم جهاني تجارت خارجي كولبري جايگاه ندارد در اجراي طرح پيله وري كرامت، عزت و منافع مرزنشينان حفظ مي شود.
وي تاكيد كرد: براي معيشت مرزنشينان بايد فرصت هاي كار و توليد فراهم شود و علاوه بر تجارت مرزي در زمينه توليد هم فعاليت داشته باشند و وابستگي مرزنشينان را به تجارت مرزي كاهش دهيم.
فلاحي، بيش از 70 در برنامه هاي فرمانداري در راستا كولبري بوده صدور دفترچه هاي كولبري بيشترين مشكلات را براي سيستم اداري ايجاد كرده و دفترچه هاي كولبري عادانه توزيع نشده بود و زمينه را براي سودجويي دلالان و فرصت طلبان فراهم كرده بود.
وي گفت: اجراي طرح پيله وري يك برنامه ملي دولت براي ساماندهي مبادلات مرزي است و استان و شهرستانها اجرا كننده اين طرح هستند.
وي با اشاره به تخفيف پنج ميليون ريالي عوارض گمركي براي پيله وران افزود: اين تخفيف براي تشويق پيله وران و در راستاي حمايت و ساماندهي تجارت مرزي است.
فلاحي يكي از آسيب هاي مهم بازار را عرضه بي كيفيت كالاها عنوان كرد و يادآور شد: در معابر موقت مرزي نظارت بر كالاهاي وارداتي انجام نمي شود و كالاهاي كه وارد مي شوند با استانداردهاي تعريف شده مطابق ندارد و اين مهم سبب بد بيني مشتريان مي شود.
وي اظهار كرد: تاكنون بيش از 200 روستاي شهرستان بانه تحت پوشش طرح پيله وري قرار گرفته و 9 هزار سرپرست خانوار در سامانه ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، شهرستان بانه 2 معبر موقت گله سوره و هنگه ژاله را دارد كه در اين معابر موقت كولبران فعاليت مي كنند در اين 2 معبر موقت بيش از 6 هزار كولبر روزانه كالا وارد كشور مي كنند.
مرز سيرانبند دومين مرز رسمي استان كردستان كه در 25 كيلومتري شهر بانه و در بخش ننور واقع شده و صادرات كالا در مرز سيرانبند بانه در سال جاري با لحاظ ارزش ريالي 126 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته و مصالح ساختماني، آهن، شيشه، پوكه، مصنوعات پلاستيكي، ميوه و تره بار كالاهاي هستند كه از مرز سيرانبند بانه به اقليم كردستان عراق صادر مي شود.
طرح حذف كولبري و اجراي طرح پيله وري و يا ساماندهي مبادلات از معابر موقت مرزي به مرزهاي هاي رسمي از چند سال قبل در دستور كار دولت قرار گرفته و در نخستين جلسه هيات وزيران در مرداد ماه سال جاري به پيشنهاد مشترك وزاتخانه هاي كشور، امور اقتصادي و داراي، صنعت، معدن تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز به استناد به اصل 138 قانون اساسي آيين نامه ساماندهي مبادلات بازارچه هاي غير رسمي و موقت مرزي را در دستور كار دولت قرار گرفت و مهر ماه سال جاري در هيات دولت تصويب و ابلاغ شده است.
بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج واقع شده است.
7469/ 3020
خبرنگار:زينب طلايي**انتشار: عبدالله رحماني