۹ بهمن ۱۳۹۶، ۱۷:۲۶
کد خبر: 82812687
T T
۰ نفر
فشار آمریكا بر كشورهای آفریقایی برای قطع رابطه با كره شمالی

تهران - ایرنا - روزنامه فایننشال تایمز انگلیس روز دوشنبه گزارش داد كه دولت آمریكا ، كشورهای آفریقایی را برای قطع رابطه نظامی و سیاسی با كره شمالی بشدت تحت فشار قرار داده است.

این گزارش به نقل از «پیتر پام» رئیس مركز مطالعات آفریقای شورای آتلانتیك مستقر در واشنگتن اعلام كرد كه دولت آمریكا به تازگی با اعمال فشار بر كشورهای آفریقایی از آنها خواسته است تا با هدف اعمال فشار مالی بر برنامه های موشكی و هسته ای «كیم جونگ اون» رهبر كره شمالی، روابط تاریخی نظامی و سیاسی خود را با آن كشور قطع كنند.
«وزارت خارجه آمریكا بارها از كشورهای آفریقایی خواسته است تا با اخراج كارگران و دیپلمات های كره شمالی، از تبدیل 13 سفارتخانه پیونگ یانگ در این قاره به مراكزی برای تامین 3 تا 5 درصد درآمد ارزی سالانه آن كشور به ویژه در شرایط تحریم های اقتصادی غرب، جلو گیری كنند».
دولت آمریكا با ادعای اینكه كره شمالی با توسعه موشك های هسته ای خود قصد دارد به خاك آمریكا حمله كند، درعین حال آن كشور را متهم كرده است كه از طریق دیپلمات های خود در آفریقا در قاچاق حیوانات وحشی آفریقایی از جمله شاخ كرگدن درآمد ارزی هنگفتی كسب می كند.
«سپتامبر (شهریور) گذشته بود كه یك تیم كارشناسی سازمان ملل اعلام كرد كه یازده كشور آفریقایی از جمله آنگولا، بنین، بوتسوانا، جمهوری دمكراتیك كنگو، اریتره، مالی، موزامبیك، نامبیا، تانزانیا، اوگاندا و زیمبابوه با دولت پیونگ یانك مناسبات مشكوك نظامی دارند».
براساس این گزارش، اگرچه بسیاری از كشورها تاكنون هیچ واكنش جدی به این دعوت و یا فشار آمریكا نشان نداده اند، اما بعد از سودان، دولت نامبیا در جنوب آفریقا اقداماتی را برای قطع رابطه با كره شمال آغاز كرده است.
«داراگ نویل» كارشناس حوزه آفریقا - كره شمالی در اندیشكده چتم هاوس انگلیس در گفت وگو با فایننشال تایمز گفت كه كشورهای آفریقایی برای مدیریت بر برخی تسلیحات وارداتی از اتحاد جماهیر شوروی سابق همچنان به كمك های نظامی كره شمالی نیازمند هستند، كمك هایی كه هیچ كشور دیگری نمی تواند آن را در اختیار آنها قرار دهد.
به گفته نویل، «كشورهای آفریقایی به خوبی می دانند كه اگر تهدیدی هم از سوی كره شمالی وجود داشته باشد، فقط شامل حال آمریكا، كره جنوبی و ژاپن است نه كشورهای آفریقایی».
«رابرت اسكات» معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریكا در امور كشورهای آفریقایی نیز تاكید كرده است كه دولت اریتره از پاسخ مستقیم به این درخواست واشنگتن سرباز زده است، كشورهای موزامبیك، اوگاندا و جمهوری دمكراتیك كنگو نیز پاسخ مبهمی به این درخواست داده اند و حتی دولت آفریقای جنوبی كه همپیمان اصلی آمریكا و درگاه نفوذ این كشور به قاره آفریقا است تاكنون در این خصوص پاسخ مناسبی به كاخ سفید نداده است.
خاورم **1378** 1324
مترجم :علی نصیری// انتشار دهنده: فردین پازوكی