به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مهدی كرباسیان كه روز سه شنبه در همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار، در مركز همایش های صدا و سیما سخن می گفت، اظهار داشت: واقعیت اینكه باید بازارهای صادراتی و مصرف در منطقه مورد توجه قرار گیرد و نكته اول و آخر این مهم قیمت تمام شده محصول است.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) از كشف 2 میلیارد تن ذخیره جدید سنگ آهن در حفاری به عمق یكهزار و 700 متری سطح زمین توسط شركت تهیه و توزیع مواد معدنی ایران خبر داد و گفت: حفاری اولیه به عمق یكهزار و 900 متر از سطح زمین دستیابی به سنگ آهن را محرض ساخت.
** دعوت از 10 شركت بین المللی معدنی
كرباسیان اضافه كرد: اكنون از 10 شركت معتبر بین المللی فعال در معادن زیر زمینی دعوت به عمل آمده تا در این بخش با ایران همكاری كنند و برای توسعه اكتشاف زیر زمینی فعال شوند .
وی افزود: گسترش فعالیت در زیر زمین می تواند پیامد آن باشد كه جمهوری اسلامی به معادن بیشتری دست پیدا كند.
** تجمیع معادن كوچك سنگ آهن
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: چنانچه ذخایر نفت كم شود، رویكرد به سمت معادن عمیق است و بهره برداری از معادن زیر زمینی سنگ آهن با برنامه های فولاد سازی باید همخوانی داشته باشد و اكنون در افق 1404 به ظرفیت 55 میلیون تنی فولاد خام می اندیشیم.
وی یادآور شد: الحاق معادن كوچك و متوسط سنگ آهن می تواند تا حدودی در مسیر كمبود این بخش نقش موثری داشته باشد و باید به این ترتیب امكان تجمیع را فراهم كرد.
** تلاش فولاد سازان و سنگ آهنی ها در حوزه معادن
كرباسیان از برنامه مشاركت فولاد سازان و مجتمع های سنگ آهن بزرگ برای فعالیت در بخش معدن خبر داد و گفت: این واحد های بزرگ می توانند در حوزه اكتشاف و بهره برداری از معادن متولی شوند.
وی اضافه كرد: سازمان ایمیدرو 250 هزار كیلومتر فعالیت اكتشافی را از سال 93 آغاز كرد و از حالا به بعد این مصرف كنندگان مواد معدنی هستند كه در قالب كنسرسیوم باید وارد عمل شوند و ایمیدرو هم نقش حامی را ایفا خواهد كرد.
** فناوری نقش كلیدی در رونق معدنكاری
رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: امروز مساله رونق بهره برداری از معادن به عنوان یكی از ابزارهای توسعه مورد توجه قرار دارد و این مهم با بهره گیری از فناوری روز میسر است.
وی گفت: فعالیت پژوهشی و تحقیق در گسترش معدنكاری می تواند موثر واقع شود و تخصیص بودجه پژوهشی می تواند رابطه صنعت را با مراكز علمی و دانشگاهی پیوند بزند.
كرباسیان خاطرنشان ساخت: طراحی 'پرد' برای تولید آهن اسفنجی كه در كارخانه های فولاد شادگان (خوزستان)، میانه ( آذربایجان شرقی ) و نی ریز ( فارس ) عملیاتی و اجرا شد یكی از نتایج پژوهشی در این بخش است.
* ریل مشكل اصلی فولاد
كرباسیان معتقد است: امروز مشكل اصلی بخش فولاد سازی كشور، نبود خطوط ریلی است، اكنون در كوتاه زمان چندین واحد گندله، كنسانتره سنگ آهن در منطقه سنگان خراسان رضوی فعال شده و اكنون این دغدغه مطرح است كه چگونه 13 میلیون تن بار به وسط كشور انتقال پیدا كند.
وی تاكید كرد: چالش جدی مساله جاده و ریل است كه این مواد اولیه به كارخانه فولاد سازی انتقال پیدا كند و ضعف زیر ساخت در این بخش نگران كننده است.
* دولت برای تامین زیر ساخت امتیاز بدهد
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: رفع كمبود ها و نیازمندیهای صنعت فولاد و زنجیره مربوط به آن با امتیاز دادن از سوی دولت قابل رفع است، از جمله تخفیف یا حذف مالیات از جمله راهكارها می تواند باشد.
وی تصریح كرد: جلب و جذب سرمایه گذاران با تخصیص امتیازهای ویژه می تواند مشوق آنها باشد و اكنون باید در این زمینه تدبیر شود .
* صادرات ناجی فولادسازی
كرباسیان گفت: بازار داخلی كشور امكان جذب فولاد تولیدی را نداشت و صادرات در حقیقت این بخش را نجات داد و نام ایران را در عرصه بین المللی مطرح ساخت .
وی افزود: دولت دوازدهم با ساماندهی و فعال سازی ستاد زنجیره فولاد زمینه حضور بخش خصوصی را فراهم ساخته و تدوین سیاست ها با نظر بخش خصوصی صورت می گیرد.
* رفع چالش اقتصاد كشور
رییس هیات عامل ایمیدرو معتقد است: امروز این واقعیت مورد پذیرش است كه چالش اقتصاد كشور را می توان با بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی برطرف ساخت .
وی گفت: نوسان قیمت نفت همواره سیاست های پیش بینی شده در زمینه تولید را دستخوش تغییر قرار می دهد، اما سرمایه گذاری خارجی تكلیف تولیدات را روشن می سازد .
به گزارش ایرنا در 9 ماهه منتهی به آذر امسال 6 میلیون و 370 هزار تن انواع محصولات فولادی به ارزش 2 میلیارد و 340 میلیون دلار صادر شد كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد 23 درصدی را نشان می دهد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام *1559*
تنظیم : حسین عضدی فسا **انتشاردهنده: فرهاد راستی
كرباسیان: بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی از الزامات توسعه كشور است
۱۰ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۲۶
کد خبر:
82813831
تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینكه امروز باید بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی را به عنوان الزامات توسعه كشور مورد توجه جدی قرار داد، گفت كه رقبای ایران در این زمینه تلاش های گسترده ای را انجام می دهند.