به گزارش روز سه شنبه خبرنگار معارف ایرنا سبوه سركیسیان در نشست خبری كمیته اقلیتهای دینی ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: در هر مقطعی همه وظیفه داریم خدمتگزار خدا و خلق خدا باشیم و همانطور كه میدانید این روزها دنیای اسلام و جهان عرب با چالش ها و مصیبتهای بزرگی روبرو است و دلیل اصلی این مسائل صحبتهای كریه رییس جمهور آمریكا درباره انتقال پایتخت اسراییل به بیت المقدس است.
وی افزود: این صحبتها از بدفهمی و كج فهمی وی درباره ملت فلسطین نشات میگیرد و بیت المقدس هیچگاه پایتخت اسراییل نبوده است و همه باید بدانند كه در طول تاریخ، حضرت داود و حضرت سلیمان نیز پایتخت خود را شهر صهیون قرار دادند و صهیون بعدها به نام كوه داود نامیده شد.
سركیسیان با اشاره به اینكه از دوران قدیم و در دوران كنعانیان، بیت المقدس پایتخت فلسطین بوده است گفت: كنعانیان از اعرابی بودند كه فلسطین را ایجاد كردند و بیت المقدس را پایتخت خود قرار دادند. كنعانیان از زمان قدیم با یهودیان گاهی در صلح و گاهی در جنگ بودند و مورخان هیچگاه بیت المقدس را پایتخت یهود معرفی نكردند.
اسقف اعظم ارامنه خاطرنشان كرد: بیت المقدس قبل از ظهور اسلام یكی از شهرهای برجسته برای مسیحیان بوده و بعد از اسلام برای هر سه دین مقدس بوده است و نظر اكثر یهودیان ارتدوكس نیز همین است و در جلسه اخیر قاهره درباره قدس هم یهودیان ارتدوكس حضور داشتند.
به گزارش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی او گفت: وقتی مسلمانان در بیت المقدس ساكن شدند، خلیفه دوم در محل كلیسای رستاخیز دعا نكرد. چون گفت «من این كار را نكردم كه فكر نكنند این مكان متعلق به مسلمین است.» بنا بر این بیت المقدس به عنوان پایتخت فلسطین مكانی مقدس برای هر سه دین است.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در ششم دسامبر سال 2017 برابر با 15 آذرماه در سخنانی در كاخ سفید با یادآوری اینكه بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می شناسد، گفت: از وزارت خارجه می خواهم كه آماده شود تا انتقال سفارت آمریكا از تل آویو به بیت المقدس را آغاز كند.
رئیس جمهوری آمریكا سپس فرمان اجرایی شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را امضا كرد.
این در حالیست كه شهر قدس كه مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جای داده بخش لاینفك فلسطین بوده و یكی از مهمترین اماكن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می آید و از جایگاه و اهمیت ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار است.
قدس شرقی از نظر قطعنامه های سازمان ملل اراضی اشغال شده محسوب می گردد، اقدام آمریكا در به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشكار قطعنامه های بین المللی است.
شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه ای تصویب و تاكید كرد كه «هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن 1967 از جمله در رابطه با بیت المقدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینكه طرف ها در مذاكرات بر سر آن به توافق برسند».
** ایران، تنها كشوری كه همواره در كنار مردم فلسطین بوده
اسقف اعظم ارامنمه با بیان اینكه بعد از پیروزی انقلاب تاكنون، ایران تنها كشور اسلامی بوده كه همواره در كنار مردم فلسطین بوده و از تمامیت ارضی آن دفاع كرده است، گفت: ایران هم برای یهودیان و هم برای مسلمانان احترام قائل است و به بركت جمهوری اسلامی، سیاست این كشور همواره در قبال فلسطین، عدالت طلبانه بوده است.
وی افزود: كسانی دشمن آرامش و دوستی ملتها هستند كه با عینك سیاه به واقعیتها نگاه میكنند.
سبوه سركیسیان افزود: هرانقلابی در سالهای اول مشكلاتی دارد، اما در 38 سال اخیر ایران پیشرفتهای روشنی داشته است و اتفاق هایی كه در ماه گذشته در ایران رخ داد، نشان داد كه مردم و رهبر انقلاب با جدیت مسائل را دنبال میكنند و ایران كشوری با بصیرت است.
وی افزود: دوستان زیادی با من تماس میگرفتند كه آیا این همان بهار عربی است و من میگفتم ملت ایران، بهار را دوست دارد، اما بهار عربی در كشورهای عربی تنها تخریب به وجود آورد و برادر علیه برادر درآمد اما ملت ایران از زمانهای دور اینگونه بوده كه به ارزشها و مقدساتش پایبند بوده و با دست خود كشورش را نابود نمیكند.
اسقف اعظم ارامنه تهران افزود: این یك طوفان گذرا بود كه به لطف خدا كشور از سر خود گذراند و ملت با بصیرت و هوشیاری رهبری زندگی آرام خود را ادامه میدهد و با این احساسات گرم، تبریك خود را به آیت الله خامنه ای، رئیس جمهور و مردم عرض میكنم.
وی افزود: اثبات این مدعا این است كه در طول این سالها چه در دوره صدام و چه در دوره ترامپ كه سیاستهای دیوانه وار اتخاذ میكند، كشور ما مصون بوده است.
سبوه سركیسیان همچنین گفت: برخی كشورها در بین كشورهای همسایه با آمریكا و اسرائیل همكاری میكنند و دچار این جهل هستند و نمیدانند ایرانیان چه ارادتی به كشور خود دارند و تا سالیان طولانی كشور ایران نقش تاثیرگذار خود را خواهد داشت.
فراهنگ**1003**1823 خبرنگار: محمدرضا جعفرملك ** انتشار: طاهره نبی اللهی
تهران - ایرنا - اسقف اعظم ارامنه تهران، بیت المقدس را مكانی تاریخی و قابل احترام برای مسلمانان، مسیحیان و یهودیان دانست و گفت: بیت المقدس در طول تاریخ هیچ گاه پایتخت یهودیان نبوده است.