به گزارش روز دوشنبه 'فرانس پرس'، چندين موسسه بين المللي به كشورهاي خاورميانه و غربي كه ميزبان صدها هزار پناهجوي سوري هستند، نسبت به اجبار پناهجويان براي بازگشت به كشورشان در حاليكه درگيري ها و خشونت ها همچنان در سوريه ادامه دارد، هشدار دادند.
اين موسسات از جمله شوراي نروژي پناهندگان و 'سازمان نجات كودكان' از مسايلي كه باعث نگراني در خصوص بازگشت پناهجويان سوري به كشورشان در سال 2018 شده، گزارش دادند.
در گزارش اين موسسات آمده كه زندگي صدها هزار پناهجوي سوري با ادامه خشونت ها و حملات هوايي همچنان در خطر قرار دارد .
طبق اين گزارش، با تغيير شرايط جنگ در سوريه برخي كشورهايي كه ميزبان پناهجوياني از اين كشور هستند، در سال 2017 به فكر بازگرداندن آنها به سوريه افتاده اند.
721 هزار پناهجوي سوري در سال 2017 و 560 هزار نفر از آنها در سال 2016 به سوريه بازگشته اند.
اما بر اساس گزارش اين موسسات بين المللي، در مقابل هر پناهجويي كه به سوريه بازگشته سه نفر جديد به دليل خشونت ها از منازل خود فرار كرده اند.
برآوردهاي سازمان ملل متحد نسبت به فرار 1.5ميليون نفر از مناطق خود در خاك سوريه در سال 2018 هشدار داده اند.
طبق گزارش فرانس پرس، جنگ سوريه از سال 2011 تا كنون 340 هزار نفر كشته برجا گذاشته و بيش از نيمي از جمعيت سوريه نيز در داخل خاك اين كشور يا خارج از آن آواره شده اند.
تركيه سه ميليون پناهجوي سوري را در خاك خود پذيرفته، اما اكنون سعي مي كند تا آنها را به اردوگاههايي در داخل مرزهاي سوريه منتقل كند.
لبنان كمتر از يك ميليون و اردن 630 هزار پناهجوي سوري را پذيرفته اند و در حال حاضر مرزهاي خود را بر روي پناهجويان جديد بسته اند. سه درصد اين پناهجويان نيز به كشورهاي غربي وارد شده اند.
'يان ايگلند' رئيس موسسه نروژي پناهندگان درخصوص بازگشت پناهجويان سوريه به كشورشان گفت: هنوز خشونت ها و حمله به بيمارستان ها و مدارس حتي در 'مناطق كاهش تنش'، ادامه دارد و هنوز شرايط براي بازگشت مردم سوريه به كشورشان امن نيست.
موسسات بين المللي نسبت به اقدامات برخي كشورهاي غربي همانند دانمارك و آلمان براي اجبار پناهجويان براي بازگشت به سوريه، ابراز نگراني كرده اند.
طبق گزارش اين موسسات بستن مرزها و بازگرداندن اجباري از اقداماتي است كه كشورهاي هم مرز سوريه براي بازگرداندن آوارگان سوري به كشورشان در پيش گرفته اند.
'هله تورنينگ اشميت' رئيس سازمان نجات كودكان نيز نسبت به بازگرداندن كودكان سوري به اين كشور درحالي كه هنوز شرايط امن نيست، هشدار داد.
وي گفت: بسياري از مناطق سوريه هنوز امن نبوده و حملات هوايي و موشكباران ادامه دارد و مراكز خدمات اساسي همانند بيمارستان ها و مدارس تخريب شده اند.
خاورم**9366**1651
مترجم:صغري رحيمي
مخالفت سازمان هاي بين المللي با بازگشت اجباري پناهجويان سوري به كشورشان
۱۶ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۲۷
کد خبر:
82820516
تهران - ايرنا - خبرگزاري فرانسه گزارش داد: سازمان هاي بين المللي نسبت به اجبار پناهجويان سوري براي بازگشت به كشورشان هشدار دادند.