به گزارش ايرنا، علي كارگزار روز دوشنبه در مراسم افتتاح پروژه هاي مخابراتي استان افزود: از اين تعداد 2 هزار و 577 روستا داراي تلفن ثابت در منزل، 2 هزار و 786 روستا داراي تلفن همراه اول و يكهزار و 833 روستا داراي اينترنت پرسرعت مي باشند و باقي روستاها توسط ساير خطوط مخابراتي پشتيباني مي شوند.
وي اظهار كرد: جمعيت استان 6.5 ميليون نفر است كه از اين تعداد 2 ميليون و 600 هزار نفر مشترك تلفن ثابت هستند و هم اكنون تلفن ثابت براي 2 ميليون و 340 هزار نفر با ضريب 36.5 درصد فعال مي باشد.
وي گفت: يكهزار و 292 مركز تلفن در سراسر خراسان رضوي، مشتركين تلفن ثابت در استان را پشتيباني مي كنند.
مشاور مديرعامل شركت مخابرات ايران افزود: در مجموع 14 هزار و 829 كيلومتر فيبرنوري در خراسان رضوي ايجاد شده كه از اين مقدار هشت هزار و 189 كيلومتر فيبرنوري روستايي و 6 هزار و 640 كيلومتر فيبرنوري شهري است.
وي اظهار كرد: هم اكنون 940 دهياري و يكهزار و 895 نهاد و دستگاه دولتي در اين استان به شبكه ديتاي پرسرعت متصل هستند.
وي گفت: اقدامات ويژه اي براي تلفن همراه در اطراف حرم مطهر رضوي انجام گرفته و تمام بخشهاي اين منطقه به فيبرنوري مجهز شده اند.
كارگزار افزود: طي دهه پاياني صفر امسال با ارتباط بي سابقه شبكه همراه در اين منطقه مواجه شديم به طوري كه در اين ايام 692 هزار مشترك تلفن همراه در اطراف حرم مطهر رضوي با كمترين اختلال خدمات رساني شدند.
وي از اتمام عمليات ارتقاي شبكه مخابراتي 3G و 4G در 73 شهر اين استان خبر داد و اظهار كرد: عمليات ارتقاي شبكه با سرعت هاي زياد از سال 95 آغاز شد و پس از آن در تمام شهرستان هاي استان اجرا گرديد.
وي گفت: اينك هر73 شهر استان خراسان رضوي با مساعدت مسئولان كشور به شبكه تلفن همراه اول متصل شده اند.
كارگزار افزود: در حوزه نصب آنتن هاي بي.تي.اس در طول يك سال گذشته 623 آنتن با سرمايه گذاري سه هزار و 110 ميليارد ريال در استان نصب و راه اندازي شده است.
وي اظهار كرد: همزمان با دهه فجر نيز 727 پروژه مخابراتي با هزينه سه هزار و 900 ميليارد ريال در استان به بهره برداري رسيد كه از اين تعداد 19 پروژه مربوط به تلفن ثابت با ايجاد پنج هزار و 256 پورت، 26 پروژه مرتبط با ديتا و ADSL مشتركان خانگي با ايجاد 2 هزار و 652 پورت، 16 پروژه مرتبط با FTTH و 28 پروژه VDSL اينترنت پرسرعت و ديگر پروژه هاي مخابراتي است.
مدير عامل شركت ارتباطات سيار نيز در اين مراسم گفت: از ابتداي دهه فجر سال گذشته تا امروز 2 هزار و 700 ميليارد ريال براي شبكه 3G و 4G در استان خراسان رضوي سرمايه گذاري شده است.
حميد فرهنگ افزود: از ابتداي دولت يازدهم پنج هزار و 310 ميليارد ريال در حوزه همراه اول در اين استان سرمايه گذاري شده است.
مدير امل شركت ايرانسل نيز در اين نشست گفت: عمده شهرهاي استان خراسان رضوي زير پوشش شبكه نسلهاي 3، 4 و 4.5 ايرانسل قرار گرفته اند و ايرانسل در 37 شهر اين استان فعال است.
عليرضا قلمبر دزفولي افزود: مجموع سرمايه گذاري هاي انجام گرفته و در دست اجرا در حوزه ايرانسل در خراسان رضوي تاكنون 17 هزار ميليارد ريال است و خراسان رضوي بعد از استان تهران بيشترين سرمايه گذاري ايرانسل را دارد.
وي اظهار كرد: در راستاي اجراي طرح تكاپو و توافق نامه اي كه با استانداري خراسان رضوي و شهرداري مشهد منعقد شده است، اولين جلسه توجيهي و آموزشي با حضور شركت هاي دانش بنيان در دوم بهمن ماه در شهرداري مشهد برگزار شد.
وي گفت: در دهه فجر امسال اينترنت پرسرعت ايرانسل در 177 روستاي كشور راه اندازي شده است.
وي افزود: همچنين ايرانسل براي اولين بار در كشور با سرمايه گذاري 500 ميليارد ريال آخرين سيستم هاي پرداخت خود را فعال كرد كه اولين بهره بردار آن شهرداري مشهد در خطوط اتوبوسراني و قطار شهري است كه اين سيستم جايگزين 'من كارت' خواهد شد.
خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
7489 / 6053
مشهد- ايرنا- مدير مخابرات منطقه خراسان رضوي گفت: تاكنون 2 هزار و 980 روستاي اين استان به انواع ارتباطات مخابراتي مجهز شده اند.