۲۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۳:۰۰
کد خبر: 82829291
T T
۰ نفر

هند و امارات به دنبال همكاري مشترك در عرصه فضا

۲۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۳:۰۰
کد خبر: 82829291
هند و امارات به دنبال همكاري مشترك در عرصه فضا

دهلي نو - ايرنا - رئيس سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند (ايسرو) در شهر بنگلور اعلام كرد، هند و امارات به دنبال گسترش روابط خود در زمينه هوايي و اكتشاف مشترك فضا هستند.

به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اينترنتي ديفنس نيوز در روز دوشنبه،كي سيوان افزود: يك گروه كاري مشترك ميان آژانس فضايي امارات متحده عربي و سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند( ايسرو) جهت شناسايي زمينه هاي مشترك همكاري از جمله ، برنامه مريخ امارات، ماهواره، عكس برداري خودكار فضايي و غيره تشكيل شده است.
رئيس سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند( ايسرو) تصريح كرد: پس از عمليات موفقيت آميز هند به سوي مريخ كه در سال 2013 انجام شد، دهلي نو مي تواند تجربيات خود را در اختيار امارات قرار دهد.
امارات قصد دارد تا سال 2020 ماهواره 'اميد' خود را به سوي مريخ پرتاب كند.
هند اولين كشور در جهان است كه توانسته است در اولين ماموريت، ماهواره خود را با موفقيت به سوي سياره مريخ پرتاب كند.
سيروان در اين خصوص گفت: عمر ماهواره هند تنها 6 ماه درنظر گرفته شده بود اما اين ماهواره با وجود گذشت 3 سال و چهار ماه از زمان پرتاب هنوز هم در جو مريخ حضور دارد و اطلاعات حساس را به زمين مخابره مي كند.
امارات متحده عربي مدتي است كه برنامه اي بسيار بلند پروازانه در بخش فضايي را دنبال مي كند و حتي به دنبال تاسيس شهرك هايي در كره مريخ است. برنامه هاي فضايي امارات به نوعي از دهه 1970 ميلادي آغاز شد. اين كشور در ابتدا در بحث هاي مطالعاتي فضايي وارد شد و مركز فضايي محمد ابن رشيد در سال 2006 در دوبي آغاز به كار كرد.
اين كشور اولين ماهواره خود را در سال 2006 با كمك موشك روسي به فضا پرتاب كرد. ماهواره Nayif-1 اولين ميكرو ماهواره ساخت امارات بود كه توسط مهندسان اين كشور طراحي و ساخته شده و تنها يك كيلو و 320 گرم وزن داشت. اين ماهواره توسط هندي ها در فوريه سال 2017 ميلادي به فضا پرتاب شد.
امارات اما به دنبال ارسال جستجوگري بدون سرنشين به سمت كره مريخ است. بر اساس محاسبات انجام شده اين جستجوگر در تابستان سال 2020 ميلادي از ژاپن به فضا پرتاب خواهد شد. كل محموله مورد نظر در حدود 1500 كيلوگرم وزن خواهد داشت كه بعد از حدود 7 الي 8 ماه به كره مريخ رسيده و در حدود سه سال در مدار مريخ به مطالعه شرايط جوي اين سياره خواهد پرداخت. نام اين ماموريت 'اميد مريخ' است و اماراتي ها اعلام كرده اند كه هدف از آن تشويق عرب زبان هاي دنيا به حركت در مسير فناوري هاي نو و نوآوري است.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند(ايسرو) در سال گذشته با ثبت ركورد بي سابقه پرتاب 104 ماهواره با يك موشك به فضا از جزيره كوچك 'سريهاريكوتا' در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقباي بزرگي همچون روسيه و آمريكا، تاريخ ساز شد.
جزيره كوچك 'سريهاريكوتا' درصنعت فضايي هند ، حكم دماغه 'كاناورال' در ايالت فلوريداي امريكا را دارد كه تاكنون موشك هاي فضايي وماهواره هاي بسياري از اين جزيره به فضا پرتاب شده است.
سكوي پرتاب موشك جزيره 'سريهاريكوتا' تاكنون با پرتاب بيش از 200 ماهواره از كشورهاي مختلف، ميزبان برنامه هاي جاه طلبانه فضايي هند است.
در بيشتر سفرهاي فضايي و پرتاب فضاپيماها از مبدا هند از راكت پي اس ال وي ( Polar Satellite Launch Vehicle) استفاده مي شود.
يكي از مهمترين دستاوردهاي فضايي هند در سال 2013 ميلادي پرتاب كاوشگر مدارگرد به مريخ با موشك 'پي اس.ال.وي' ازسكوي پرتاب 'سريهاريكوتا' با نام 'مانگاليان' است كه به زبان سانسكريت به معناي 'مسافر مريخ ' بود . اين اقدام هند را در رديف چهارمين كشوري قرار داد كه توانسته است به منظومه شمسي راه يابد.
ماموريت ماهواره مانگاليان شامل اكتشاف گاز متان و دي اكسيد كربن در جو مريخ مي شد تا وجود حيات در سياره همسايه زمين بررسي شود.
آساق**267**وحيده دينداري**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني