۲۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۴:۳۸
کد خبر: 82830620
T T
۰ نفر
توسعه پايدار سواحل جنوبي در كنفرانس بين المللي خليج فارس بررسي مي شود

تهران- ايرنا- چهارمين كنفرانس بين المللي خليج فارس با هدف بررسي توسعه پايدار در سواحل جنوبي ايران به ويژه منطقه مكران و با توجه به چالش هاي زيست محيطي و فرهنگي اين مناطق برگزار مي شود.

رييس پژوهشكده هواشناسي روز سه شنبه در مورد چهارمين كنفرانس بين المللي اقيانوس شناسي به خبرنگار علمي ايرنا گفت: اين كنفرانس با شعار توسعه پايدار منطقه مكران، چالش ها و راهكارها توسط سازمان هواشناسي كشور با همكاري سازمان جهاني هواشناسي، وزارت راه و شهرسازي و انجمن علمي هواشناسي ايران، 28 و 29 بهمن در كتابخانه ملي برگزار مي شود.
دكتر عباس رنجبر ادامه داد: هدف از برگزاري اين كنفرانس بحث و بررسي بيشتر در مورد توسعه پايدار در منطقه خليج فارس، سواحل جنوبي ايران به ويژه منطقه مكران با توجه به چالش هاي زيست محيطي و فرهنگي است.
دبير علمي اين همايش در مورد محورهاي آن توضيح داد: اين همايش در 6 محور اصلي هواشناسي دريايي و اقيانوس شناسي فيزيكي، مهندسي دريايي، فناوري هاي نوين علوم دريايي اقيانوسي، بهره برداري از منابع دريايي، محيط زيست دريايي، فرهنگ و اقتصاد دريا برگزار مي شود.

***دريافت 150 مقاله و برگزاري 3 كارگاه تخصصي
دبير اجرايي اين كنفرانس نيز در مورد برنامه هاي آن گفت: اعتلاي نام خليج فارس و بستر سازي فرهنگي در اين زمينه در سطح بين المللي، ايجاد فضاي مناسب براي ارائه آخرين دستاوردهاي علمي و پژوهشي در زمينه علوم و فناوري هاي دريايي در داخل و خارج كشور در راستاي توسعه پايدار خليج فارس، زمينه سازي براي يافتن راهكارهاي مناسب در جهت حل مشكلات اقتصادي، زيست محيطي، حمل و نقل دريايي، آلودگي هوا و دريا، تاثير تغيبر اقليم، مديريت يكپارچه سواحل در خليج فارس اهداف اين كنگره است.
دكتر بهزاد لايقي افزود: براي افتتاحيه از رييس سازمان حفاظت از محيط زيست، فرمانده نيروي دريايي ارتش و سپاه پاسداران، رييس سازمان بنادر و مدير عامل شركت كشتيراني دعوت كرده ايم. همچنين ميهمانان خارجي از هند و آلمان داريم. رييس مركز منطقه اي هشدار طوفان هاي حاره اي و هواشناسي دريايي هند ميهمان كنفرانس هستند كه در زمينه هواشناسي دريايي تخصص دارند و از دانشگاه هامبورگ آلمان كارشناسان و اساتيد دانشگاه در رشته مختلف اقيانوس شناسي و شاخه هاي مخلتف فيزيك، شيمي و بيولوژي دريا حضور دارند.
وي ادامه داد: همچنين ميزبان اساتيد داخلي در رشته هاي محيط زيست و شيلات هستيم كه در زمينه هاي مرتبط از تاثير تغيير اقليم بر هواشناسي دريايي تا مدار ساحلي، مدل سازي عددي اقيانوس شناسي، پايش هواشناسي دريايي، مهندسي سواحل و پايش پارامترهاي دريايي در سواحل مكران سخنراني مي كنند.
عضو هيات مديره انجمن علمي هواشناسي در مورد مقالات رسيده به اين كنفرانس توضيح داد: ١٥٠ مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شد كه بعد از داوري ٧٥ مقاله براي ارائه در همايش انتخاب و از اين تعداد ٢٥ مقاله به صورت شفاهي و ٥٠ مقاله در قالب پوستر ارائه مي شود، ١٠ مقاله نيز در همايش ارائه مي شود كه 5 مقاله به صورت شفاهي و پنج مقاله پوستر خواهد بود.
مدير كل مركز امور جوي و اقيانوسي سازمان هواشناسي ادامه داد: سه كارگاه با موضوعات پايش سواحل مكران، آشنايي با مدل هاي عددي اقيانوس شناسي و مقابله با سيلاب هاي ساحلي در مناطق پالايش و استخراج گاز در عسلويه نيز برگزار مي شود. در اين همايش بيشترين تمركز روي بحث شناخت پارامترهاي فيزيكي و پيش بيني آنها نسبت به دوره هاي قبل است.

***ضرورت توجه به خصوصيات زيست محيطي منطقه در توسعه پايدار
وي با تاكيد بر اهميت توجه به خصوصيات زيست محيطي منطقه براي توسعه آن نيز گفت: مقالاتي در زمينه پيامدهاي زيست محيطي، اجتماعي و اقتصادي همچنين توجه به شرايط اقليمي پيش از ارائه الگوهاي توسعه مانند تامين آب شيرين شرب، تعيين كاربري هاي صنعتي با توجه به محيط زيست، ظرفيت پذيرش آلايندگي در آب و هوا بر اساس شرايط محيطي از جمله اين موارد است كه در كنفرانس مطرح مي شود.
لايقي با ابراز اميدواري درباره تاثيرگذاري نتايج اين كنفرانس در سياستگذاري هاي توسعه منطقه نيز گفت: دستاوردهاي كنفرانس مبناي برنامه ريزي و سياستگذاري هاي آينده در اين منطقه قرار گيرد و توجه ها را به ديگر ظرفيت هاي آن از جمله گردشگري جلب كند.
به گزارش ايرنا، مُكران از نظر تاريخي سرزميني ساحلي در جنوب شرقي ايران و جنوب غربي پاكستان و گسترده در طول خليج عمان از رأس ‌الكوه در غرب جاسك تا لاس بلا در جنوب غربي ايالت بلوچستان پاكستان‌ است.
يكي از مهم‌ترين قابليت‌هاي اين منطقه، مجاورت آن با آب‌هاي آزاد بين‌المللي در سراسر مرز جنوبي، همسايگي مستقيم با كشورهاي پاكستان و افغانستان و به طور غيرمستقيم با كشورهاي آسياي مركزي (از تركمنستان) است كه يك راه اين كشورهاي محصور در خشكي (جز پاكستان) به درياهاي آزاد محسوب مي‌شود.
استان سيستان و بلوچستان در مسير دو كريدور از سه كريدور ترانزيتي بزرگ دنيا قرار دارد.
علمي**9157**9014
خبرنگاران: شوشتري**عبدالله پور**انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر