۲۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۴۴
کد خبر: 82830709
T T
۰ نفر
بيش از 25 هزار نسخه صوتي و تصويري تلاوت در شبكه قرآن نگهداري مي شود

تهران- ايرنا- مدير شبكه قرآن و معارف سيما از آرشيو صوتي و تصويري تلاوت در رسانه ملي به عنوان يكي از بزرگ‌ترين ذخاير معنوي ماندگار ياد كرد و گفت: بيش از 25هزار آرشيو صوتي و تصويري در شبكه قرآن تهيه شده كه جزء بزرگ‌ترين ميراث‌هاي ماندگار جهان است.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار معارف ايرنا از شبكه قرآن و معارف سيما، محمدحسين محمدزاده در نشست بررسي دستاوردهاي قرآني انقلاب اسلامي در سازمان اوقاف و امور خيريه با بيان روند فعاليت هاي قرآني در 37 سال گذشته گفت: اولين اقدام اساسي قرآني در زمينه تاسيس يك شبكه شنيداري براي پخش قرآن كريم تلاوت و آموزش در سال 62 با تاسيس راديو قرآن صورت گرفت كه اين كار با توصيه مقام معظم رهبري (رئيس جمهوري وقت) انجام شد و اين موضوع يكي از اقدامات فوق العاده ويژه رسانه ملي و انقلاب اسلامي بود.
وي افزود: 22 بهمن سال 62 يعني روز راه‌اندازي راديو قرآن، يك يوم الله است و به اذعان اساتيد، راديو قرآن پرورش‌دهنده نوجوان آن دهه‌ها بوده كه همان نوجوانان امروز به اساتيد قرآني تبديل شده‌اند.
محمدزاده افزود: در سال 70 به توصيه مقام معظم رهبري براي اينكه تلاوت‌هاي پخش شده داراي نظام نظارتي و ارزيابي شود، شوراي عالي قرآن تاسيس شد و از آن روز ويژگي مميزي را به خوبي ايفا كرده و تعاملات و همكاري هاي خوبي داشته‌ايم.
مدير شبكه قرآن و معارف سيما همچنين گفت: در سال 86 راديويي با نام راديو معارف به زبان انگليسي تاسيس شد كه بعدها نام آن به نداي اسلام تغيير يافت و تاسيس شبكه قرآن و معارف سيما در اواخر دهه 70 از ديگر اقدامات قرآني رسانه ملي است و از آن سال تاكنون فعاليت هاي رسانه اي در حوزه علوم قرآني ادامه دارد.
وي تاسيس شوراي تخصصي معارف سازمان صدا و سيما از اوايل دهه هشتاد را از ديگر فعاليت‌هاي قرآني رسانه ملي معرفي كرد و گفت: از سال 93 نيز شوراهاي تخصصي سازمان صدا و سيما به شبكه‌هاي تلويزيوني تخصصي در آن حوزه واگذار شده است.
دبير شوراي معارف سيما افزود: با توجه به اهميت بحث معارف در حوزه تلويزيون از اواخر دهه 80 شورايي در معاونت سيما با عنوان شوراي معارف سيما طراحي شد كه هماهنگي ها در مورد حوزه معارف قرآني در اين شورا سياست‌گذاري و به ديگر شبكه‌ها ابلاغ مي‌شود.
وي افزود: در سال 91 با توجه به علاقه خاص جامعه قاريان براي شنيدن تلاوت قرآن، راديو تلاوت تاسيس شد كه اين راديو خيلي زود جاي خود را در دل بسياري از مخاطبان پيدا كرد و جزء شبكه‌هاي شنيدني سازمان به حساب مي‌آيد و البته تاسيس راديو تلاوت هيچ وقت يك تهديد براي راديو قرآن نبوده است.
محمدزاده همچنين گفت: در ماه مبارك رمضان امسال معاونت صدا، فركانسي در نظر گرفت تا در فصول مختلف فضاهاي منطبق با علاقه‌مندي مخاطبان را طراحي كند، مثلا در دهه فجر با عنوان راديو انقلاب، در محرم به راديو محرم يا راديو اربعين به ارائه برنامه مي‌پردازد و امسال اين فركانس براي پخش برترين تلاوت‌هاي ترتيل قرآن اختصاص يافت و اين راديو به عنوان راديو ترتيل نامگذاري شد.
مدير شبكه قرآن و معارف سيما در ادامه گفت: اواخر دهه 70 طرح فراگير آيه‌هاي زندگي در راديو قرآن طراحي شد و از سال 78 با همان فرمت اما با عناوين ديگر اجرا و مورد استقبال بسيار زياد قرار گرفته است.
وي افزود: پنج سال است كه با مشاركت شبكه قرآن همين طرح فراگير را در قالب طرح قرآني داريم و اين طرح از 11 سال قبل با عنوان طرح قرآني 1441 شروع شد و امسال هم طرح قرآني بشارت 1451 برگزار مي‌شود.
فراهنگ**1003**1055
خبرنگار: محمدرضا جعفرملك**انتشار: زينب كارگر