مشاور عالي سازمان سنجش آموزش كشور روز سه شنبه به خبرنگار فرهنگي ايرنا گفت: مرحله دوم اعلام ظرفيت رشتههاي جديد و تكميل ظرفيت برخي از كدرشته محلهاي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي در آزمون كارشناسي ارشد ناپيوسته سال 96 از 17 بهمن آغاز شده و با توجه به تمديد فرصت انتخاب رشته، داوطلبان تا ساعت 24 امروز 24 بهمن فرصت دارند در اين مرحله ثبت نام و انتخاب رشته كنند.
حسين توكلي افزود: ظرفيت پذيرش در مرحله تكميل ظرفيت كارشناسي ارشد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي 856 نفر است در حاليكه تاكنون 508 نفر براي پذيرش در اين دوره ثبت نام كرده اند.
وي با تاكيد بر اينكه مهلت ثبت نام در اين دوره ديگر تمديد نمي شود و امروز آخرين فرصت است، از داوطلبان رشته هاي اعلام شده در مرحله تكميل ظرفيت كارشناسي ارشد غير انتفاعي ها خواست تا هر چه سريعتر با مراجعه به سامانه سازمان سنجش آموزش كشور با انتخاب حداكثر 20 كد رشته محل در اين مرحله ثبت نام كنند.
براساس ضوابط تعيين شده، داوطلباني كه در كنكور كارشناسي ارشد سال 96 ثبتنام كرده و در جلسه امتحاني حاضر بودهاند و بر اساس شرايط و ضوابط مندرج در دفترچههاي راهنماي شماره 1 و 2 آزمون كارشناسي ارشد ناپيوسته سال 1396 مجاز به انتخاب رشته هستند، امكان انتخاب رشته در اين مرحله را دارند.
همچنين هر داوطلب منحصرا مجاز به انتخاب كدرشته تحصيلي خواهد بود كه در آزمون كدرشته امتحاني مربوط شركت كرده باشد.
به گزارش ايرنا، چند ساليست كه خالي ماندن چند صد هزار صندلي دانشگاه ها در دوره هاي كارشناسي، به خبر تكراري روزهاي اعلام نتايج كنكور تبديل شده است و هر چند انتظار مي رفت روزي گستره اين ظرفيتهاي خالي به مقاطع تحصيلات تكميلي هم برسد اما انگار اين روز، مقداري زودتر از حد انتظار فرا رسيده است.
نبود فضاي كسب و كار مناسب، متناسب نبودن رشتهها و آموزشها با نيازهاي بازار كار، پايين بودن كيفيت آموزشي و تئوري محوري در رشتههاي دانشگاهي و وضعيت اقتصادي جامعه، تاثيرات مستقيم بر خالي ماندن صندليها و بي ميلي جوانان براي ادامه تحصيل در برخي از مراكز آموزش عالي داشته و دارد.
و به طور طبيعي، موسسات غيردولتي كه دانشجويان آن شهريه پرداز هستند، كشش كمتري در متقاضيان ايجاد مي كند چرا كه پرداخت هزينه هاي تحصيل براي جواناني كه عمدتا هنوز شغلي براي خود دست و پا نكرده اند و خانواده هاي آنها سنگين است.
فعاليت بيش از 2800 موسسه آموزشعالي غيردولتي و غيرانتفاعي در كشور، گسترش شبكههاي دانشگاهي در تمام شهرها و بيتوجهي به لزوم راهاندازي رشتههاي مهارتي و دانشگاههاي نسل سوم، از ديگر علل خالي ماندن صندليهاي دانشگاهها به شمار مي آيد.
مسئولان آموزش عالي و ديگر حوزه هاي مرتبط براي رفع چالش ها، راهكارهايي همچون افزايش كيفيت آموزشي، متناسب سازي رشتهها و دروس با نيازهاي روز جامعه و حركت به سمت ايجاد و گسترش دانشگاههاي نسل سوم يا دانشگاههاي مهارت آفرين را در دستور كار قرار داده اند به اين اميد كه آيندهاي بهتر براي آموزش عالي در ايران رقم بخورد.
فراهنگ **9022**1055
رقيه نوري* زينب كارگر
وقتي ظرفيتهاي تكميل ظرفيت كارشناسي ارشد غيرانتفاعيها تكميل نميشود
۲۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۷:۰۰
کد خبر:
82830811
تهران- ايرنا- به نظر مي رسد زنگ هشدار صندلي هاي خالي دانشگاه ها از مقطع كارشناسي فراتر رفته و صداي آن براي دوره هاي كارشناسي ارشد نيز به صدا درآمده است به گونه اي كه امسال، ثبت نام هاي تكميل ظرفيت كارشناسي ارشد دانشگاه هاي غيرانتفاعي تكميل نشد.