۲۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۷:۱۱
کد خبر: 82830832
T T
۰ نفر
كاهش 75 درصدي هزينه هاي درماني مردم آذربايجان غربي با اجراي طرح تحول سلامت

اروميه- ايرنا- رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: با اجراي طرح تحول سلامت، هزينه هاي درماني مردم استان 75 درصد كاهش يافته و به 15 ميليارد ريال در سال رسيده است.

جواد آقازاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تا پيش از اجراي طرح تحول سلامت و تهيه رايگان كيف بهداشتي در بيمارستان ها براي بيماران بستري، هزينه سالانه بيماران در استان به بيش از 60 ميليارد ريال مي رسيد كه در چهار سال گذشته اين رقم 45 ميليارد ريال كمتر شده كه اين امر نتيجه دورانديشي دولت تدبير و اميد و اجراي كامل طرح تحول سلامت است.
وي اضافه كرد: در حال حاضر از محل اعتبارات طرح تحول سلامت هشت بيمارستان در شهرستان هاي اروميه، خوي، چالدران، مياندوآب، نقده و اشنويه در دست احداث است.
وي بيان كرد: با بهره برداري از اين طرح ها سرانه تخت هاي بستري به حدود 1.4 تخت به ازاي هر يكهزار نفر افزايش مي يابد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: علاوه بر اين در راستاي اجراي طرح هاي هتلينگ و نوسازي بيمارستان ها از آغاز طرح تحول سلامت، يك هزار و 800 ميليارد ريال اعتبار در استان هزينه شده است.
آقازاده افزود: همچنين در راستاي اين طرح بيمارستان هاي استان به 50 دستگاه آمبولانس با 150 ميليارد ريال اعتبار اختصاصي تجهيز شده است.
به گزارش ايرنا در ابتداي فعاليت دولت تدبير و اميد، بخش بهداشت و درمان آذربايجان غربي از شاخصه هاي به مراتب پايين تر از ميانگين كشوري برخوردار بود و بارقه اميد براي بهبود آنها به چشم نمي خورد.
طرح تحول نظام سلامت به عنوان يكي از مهم ترين طرح هاي تاريخ بهداشت و درمان كشور، بسياري از شاخصه هاي درماني را در آذربايجان غربي بهبود بخشيده و در حقيقت نسخه اي از جنس تدبير مسئولان براي گسترش عدالت درماني است.
با اجراي طرح تحول سلامت، ابتدا پرداختي از جيب مردم و ارائه خدمات اورژانسي به شهروندان در مراكز درماني سر و سامان يافت و سپس مسئولان به بهبود نرم افزاري و سخت افزاري بخش هاي مختلف درماني در شهرهاي بزرگ، شهرهاي كوچك و حتي روستا اهتمام ورزيدند.
كاهش پرداختي مردم به كمتر از 10 درصد، ارائه داروي بيماران بستري در بيمارستان ها در داخل مراكز درماني، بهبود هتلينگ بيمارستان هاي بزرگ، احداث مراكز جامع سلامت، راه اندازي ده ها خانه بهداشت جديد با استفاده از دستگاه هاي بروز، اعزام پزشكان متخصص و فوق تخصص به شهرستان ها و شهرهاي محروم و اختصاص بودجه هاي ميلياردي براي اتمام طرح هاي بهداشتي درماني نيمه تمام از جمله اين اقدامات در چهار سال گذشته بود.
جديدترين خبر خوش درخصوص توسعه بخش بهداشت و درمان آذربايجان غربي، افزايش تعداد تخت هاي بيمارستاني به ازاي هر يكهزار نفر در آذربايجان غربي بود كه نشان دهنده كار مداوم در اين بخش است.
شاخص تخت هاي بيمارستاني به ازاي هر يكهزار نفر جمعيت، مهمترين شاخصه در كشورهاي مختلف درخصوص توسعه بخش درمان است كه مي تواند نتيجه برنامه هاي درماني نهادهاي مسئول را به خوبي بازگو كند.
8137/2093
خبر: سيده فاطمه سجادي ** انتشار: صابرچهرقاني