۲۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۰۸
کد خبر: 82831979
T T
۰ نفر

طرح غربالگري افسردگي زنان در ايلام اجرا مي شود

۲۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۰۸
کد خبر: 82831979
طرح غربالگري افسردگي زنان در ايلام اجرا مي شود

ايلام - ايرنا- مدير كل دفتر بانوان و خانواده استانداري ايلام از اجراي طرح غربالگري افسردگي در بين زنان اين استان خبر داد.

به گزارش ايرنا، مريم شادي وند روز چهارشنبه در نشست تخصصي سلامت اجتماعي با تاكيد بر مسايل اجتماعي(اعتياد و طلاق) در سالن اجتماعات اداره كل بهزيستي ايلام افزود: افسردگي ريشه بسياري از آسيب هاي اجتماعي بوده و به همين دليل طرح غربالگري افسردگي در زنان اين استان بزودي اجرا خواهد شد.
وي طلاق و اعتياد را آسيب هاي اجتماعي مهم و رايج در استان ايلام اعلام كرد و گفت: بررسي و مقابله با مقوله اعتياد به عنوان يك بيماري و يكي از آسيب هاي مهم اجتماعي بيشتر از طلاق حائز اهميت است.
وي ادامه داد: مساله طلاق نيز نيازمند نگاه خاص است و با وجود تاكيدهايي كه بر روي اين مساله وجود دارد در بدترين شرايط راه حل بهتري خواهد بود.
وي گفت: در زمان بروز اختلاف بين زن و شوهر بايد مشاوران و نهادهاي تاثيرگذار ورود پيدا كرده و با مديريت شرايط، آنها را به سمت هم انديشي و رفع اختلاف هدايت كنند.
مدير كل دفتر بانوان و خانواده استانداري ايلام تشكيل بانك اطلاعاتي ويژه زنان، تخصصي كردن خدمات دفتر بانوان با تشكيل كميته هاي زير مجموعه و تشكيل اتاق فكر و مشاوره تخصصي در امور زنان را از برنامه هاي در دست اجراي اين حوزه برشمرد.
مدير كل بهزيستي ايلام نيز در اين آيين گفت: كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي در جامعه نيازمند رويكرد بومي نگري بوده و در هر منطقه بايد متناسب با شرايط آنجا مورد بررسي قرار گيرد.
زهرا همتي با بيان اينكه آسيب هاي اجتماعي در هر منطقه بر اساس شرايط جغرافيايي متفاوت است ادامه داد: اگرچه نميتوان برخي آسيب هاي اجتماعي را به صفر رساند ولي بايد براي كنترل و كاهش آنها اقدام شود.
وي به اهميت مقوله سلامت اجتماعي در كشور اشاره كرد و گفت: در برنامه ششم توسعه بهزيستي به نوعي متولي سلامت اجتماعي بوده و اين مساله مسئوليت اين سازمان را دو چندان مي كند.
وي با بيان اينكه سلامت اجتماعي وابسته به فرهنگ و در ابعاد مختلف اجتماعي، فرهنگي و جسمي مطرح است افزود: بخش مهمي از سلامت اجتماعي به زنان برمي گردد چراكه اگر اين قشر از سلامت اجتماعي لازم برخوردار نباشند خانواده ها به بحران كشيده خواهند شد.
وي گفت: هنوز نگاه كلان علمي به حوزه سلامت اجتماعي نشده در صورتيكه اين مهم مي تواند بروي مسايل اقتصادي هم تاثيرگذار باشد.
در ادامه اين نشست صديقه پيري از اعضا هيات مديره انجمن جامعه شناسي دفتر دانشگاهي ايلام پيرامون آسيب هاي اجتماعي استان ايلام با محوريت طلاق مطالبي را ارايه كرد.
وي با اشاره به بالا بودن نرخ طلاق هاي زودهنگام در استان ايلام گفت: يكي از مهم ترين علت هاي اين موضوع عدم وجود دوره نامزدي و نداشتن اين فرآيند قبل از عقد رسمي عنوان كرد و گفت: اين مساله موجب شده برخي زوج ها در اين استان شناخت كاملي قبل از ازدواج از هم نداشته باشند.
وي احيا دوره نامزدي را مهمترين راهكار در اين زمينه اعلام كرد و گفت: روند ازدواج هاي سنتي و تاثير كنشگرهاي سنتي در اين استان بايد جاي خود را به ازدواج هاي آگاهانه و با شناخت قبلي بدهد.
در ادامه اين نشست بهروز سپيدنامه ديگر عضو هيات مديره و از جامعه شناسان استان گزارشي از عملكرد اين انجمن را ارايه كرد.
همچنين عشرت خوشبخت از جامعه شناسان استان پيرامون آسيب هاي اجتماعي استان با تاكيد بر اعتياد مطالبي را ارايه كرد.
در اين نشست جمعي از مسئولان محلي، نهادهاي مردم نهاد و مشاوران امور بانوان دستگاه هاي اجرايي استان حضور داشتند.
خبرنگار:آزاده خرم**انتشار دهنده : شهريار حيدري فر
7171/6034