به گزارش ايرنا، وبسايت شبكه تلويزيوني سي.ان.ان در هند روز دوشنبه نوشت: هرچند اين كشور كوچك با سواحل شني سفيد و جنگل هاي استوايي تاكنون از نظر ژئوپلتيك منطقه مهمي محسوب نمي شود، اما به نظر مي رسد اكنون نقشي مهم در نبرد هند براي مقابله با افزايش نفوذ چين در اقيانوس هند بازي خواهد كرد.
اواخر ماه گذشته ميلادي، هند قراردادي را با سيشل امضا كرد تا يك پايگاهي نظامي در آن احداث كند.
سي ان ان نوشت: در سال 2016 ميلادي روزانه حدود 40 ميليون بشكه نفت كه معادل اندكي كمتر از نصف كل عرضه جهاني است، از طريق ورودي ها و خروجي هاي اقيانوس هند از جمله تنگه هرمز، تنگه مالاكا و تنگه باب المندب جابه جا شد و به همين دليل هند تلاش مي كند به عنوان يك سياست استراتژيك دسترسي خود به منطقه را امن تر كند. هند اين سياست را در برابر استراتژي مشابهي كه چين به عنوان رقيب قديمي اين كشور در پيش گرفته است اتخاذ كرده است.
در دوره رياست جمهوري شي جين پينگ، نيروي دريايي چين به طور قابل ملاحظه اي گسترش يافت و در مناطقي بسيار دورتر از سواحل اين كشور كه پيش از اين در حوزه نفوذ چين نبودند، مشغول به فعاليت شد.
چين در جولاي سال گذشته اولين پايگاه نظامي خود در خارج از اين كشور را در جيبوتي در نزديكي تنگه باب المندب كه يكي از شلوغ ترين مناطق كشتيراني و جزو سه ورودي مهم اقيانوس هند است، احداث كرد.
اين تنگه كه در كم عرض ترين قسمت خود تنها 29 كيلومتر عرض دارد، درياي مديترانه را از طريق كانال سوئز و درياي سرخ به خليج عدن و اقيانوس هند متصل مي كند.
بازگشايي پايگاه جيبوتي تنها چند ماه پس از اجاره جنجالي بندر هامبانتوتاي سريلانكا توسط چين صورت گرفت، اين بندر تنها 2/22 كيلومتر با خط دريايي اصلي اقيانوس هند كه تنگه مالاكا را به كانال سوئز مرتبط مي كند، فاصله دارد.
چين و هند در مالديو نيز رقابت مشابهي دارند. با وجود اين كه ارتباط نزديكي بين دولت عبدالله يمين رئيس جمهوري مالديو و چين برقرار است، اما محمد نشيد رهبر مخالفان دولت هشدار داده است كه چين قصد دارد در دوره يمين مجمع الجزاير مالديو را خريداري كند.
ماه گذشته 'نشيد' در گفت وگو با خبرنگاران مدعي شد كه بيش از هشتاد درصد از بدهي هاي خارجي مالديو به دليل قرض هايي است كه از چين گرفته است، به همين دليل ممكن است كه مالديو نيز مانند سريلانكا در نهايت مجبور شود زيرساخت هاي خود را در اختيار چين بگذارد تا بتواند بدهي اش را تصفيه كند.
مالديو نيز مشابه سريلانكا از متحدان هند محسوب مي شد، اما در سال هاي اخير و تحت هدايت يمين، اين كشور به چين نزديك تر شده است.
شبك**آساق**1424**1392
ساخت پايگاه نظامي هند در جزاير سيشل براي مقابله با نفوذ چين در اقيانوس هند
۳۰ بهمن ۱۳۹۶، ۲۰:۲۹
کد خبر:
82837834
دهلي نو - ايرنا - هند در تلاش براي مقابله با گسترش نفوذ چين در اقيانوس هند، درصدد ساخت يك پايگاه نظامي در كشور كوچك سيشل نزديك به شرق قاره آفريقاست.