به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «مراد ابراهیم» كه گروه استقلال طلب مسلح تحت رهبری اش با دولت فیلیپین توافق نامه صلح امضا كرده و مخالف گروههای تروریستی وابسته به داعش محسوب میشود، دربیانیه ای افزود: تروریستهای وابسته به داعش به دنبال تحت تأثیر قرار دادن جوانان مسلمان عصبانی از فقر در جنوب فیلیپین هستند.
سال گذشته گروه های تروریستی مسلح حامی داعش به بخشی از جزیره «میندانائو» در جنوب فیلیپین حمله كردند كه باعث سقوط شهر «ماراوی» و پنج ماه درگیری نظامی ارتش این كشور با آ نها شد كه در آن زمان جبهه آزادیبخش اسلامی مورو (MILF) و ارتش فیلیپین با یكدیگر در مقابل تروریستها مبارزه میكردند.
جبهه آزادیبخش اسلامی مورو و دولت فیلیپین سال 2014 در كوالالامپور مالزی توافقنامه صلح امضاء كردند.
«مراد ابراهیم» همچنین در این بیانیه كه در شبكه های اجتماعی نیز بازتاب داشت تاكید كرد: گروه تحت رهبری اش همواره در حال مبارزه با نفوذ داعش در میان جوانان فیلیپینی بوده است.
وی در عین حال گفت : در همین حال مردان مسلح داعش از مالزی و اندونزی خود را به سواحل جنوبی جزیره فیلیپین میرسانند.
به گزارش فیل استار رهبر جبهه آزادیبخش اسلامی مورو همچنین در گفت و گو با خبرنگاران فیلیپینی هشدار داد: وضعیت در جنوب فیلیپین به گونهای است كه احتمال دارد درگیری جدیدی همچون ناآرامیهای سال گذشته كه باعث كشته شدن بیش از 1 هزار و 100 نفر شد، رخ دهد.
دولت فیلیپین با استقلال طلبان جبهه آزادیبخش اسلامی مورو در سال 2014 صلح نامهای امضا كرد تا به چند دهه درگیری مسلحانه كه به كشته شدن بیش از 100 هزار نفر در جنوب این كشور منجر شده بود، پایان دهد.
نگرانی درباره گسترش پدیده تروریسم در جنوب شرق آسیا پس از سقوط داعش در خاورمیانه، نخستین بار نیست كه مطرح میشود و در همین خصوص چندی قبل، وزیران دفاع اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) با شناسایی «تروریسم» به عنوان جدیترین خطر منطقه، توافق كردند تا به منظور مقابله با آن با یكدیگر همكاری كنند.
وزیران دفاع «آ.سه.آن» در بیانیه ای مشترك ذكر كردند كه پس از بازگشت تروریست ها از خاورمیانه به كشورهایشان درجنوب شرق آسیا، این منطقه با چالش های مهم امنیتی در مقیاس های وسیع و پیچیده روبه رو شده است.
'رودریگو دوترته' رئیس جمهوری فیلیپین در یكی از نخستین اقداماتش پس از كسب ریاست جمهوری در برنامه اش برای برقراری صلح در كشورش با تعلیق حكم بازداشت 'نو میسواری' موسس و رهبر وقت فراری جبهه ملی آزادیبخش مورو، با وی دیدار و مذاكره كرده بود.
نور میسواری از سال 2013 میلادی به اتهام رهبری یك قیام خونین تحت تعقیب بود، اما دوترته با گفت وگو با وی در مورد نحوه پایان دادن به نزدیك به پنج دهه حركت های استقلال طلبانه مسلمانان در جنوب فیلیپین به توافق همكاری دست یافت.
رهبر وقت جبهه ملی آزادیبخش مورو پس از این دیدار در گفت وگو با خبرنگاران در مالاكانانگ، كاخ ریاست جمهوری فیلیپین، گفته بود: اجازه دهید تا حس خود و قدردانی ام را از رئیس جمهوری اعلام كنم و او نیاز به همكاری ما برای تحقق صلح و شعار مبارزات انتخاباتی خود را دارد. آقای رئیس جمهور، شما می توانید روی ما حساب كنید.
'نور میسواری' جبهه ملی آزادیبخش مورو را سال 1969 تاسیس كرد. مبارزه چند دهه ای استقلال طلبان مسلمان جنوب فیلیپین با دولت مركزی تاكنون بیش از 100 هزار كشته برجای گذاشته است.
تلاش 'بنیگنو آكینو' رئیس جمهوری سابق فیلیپین برای تصویب قانون پایه بانگسامورو (بی.بی.ال) به منظور صلح و ثبات در میندانائو در مجلس سنا این كشور جواب نداد.
پیش نویس این قانون كه سنا خواستار تجدیدنظر در آن شده بود بخشی از توافقنامه صلح جامع بین دولت و جبهه آزادیبخش اسلامی مورو بود كه براساس آن دولت خودمختار بانگسامورو جایگزین منطقه خودمختار مسلمان نشین میندانائو می شد.
دوترته پس از كسب قدرت وعده داد از طریق كنگره طرح 'قانون پایه بانگسامورو' را كه به طور مشترك توسط مقامات دولتی و جبهه آزادیبخش اسلامی مورو نوشته شده را مد نظر قرار دهد.
'دوترته' و رهبران جبهه آزادیبخش اسلامی مورو (میلف) اعلام كردند با توجه به اینكه اصلی ترین جمعیت این كشور را كه كاتولیك های مسیحی تشكیل می دهند، اقلیت های فقیر مسلمان گزینه مناسبی برای هدف قرار گرفتن توسط گروه های افراط گرا هستند.
'مراد ابراهیم' رئیس كنونی 'میلف' در مورد ارتباط گروه تروریستی 'مائوته' با داعش، گفته بود: این افراد گمراه، خلاء موجود را كه با اشتباهات ما در عدم تصویب قانون پایه ایجاد شده بود، پر كرده اند.
جبهه آزادی خواه اسلامی مورو سال 2014 با 'بنیگنو آكینو' رئیس جمهوری سابق فیلیپین پیمان صلحی امضاء كرد كه كنگره از تصویب آن كه خود حاكمیتی نیز بخش اصلی آن بود، سر باز زد.
پس از آن برخی گروه های افراطی فیلیپین با گروه تروریستی داعش بیعت كردند كه حمله به شهر 'مراوی' در اواخر ماه می 2017(خرداد96) از جمله اصلی ترین اقدامات این گروه ها بود.
پیشتر یك منطقه خودمختار در جنوب فیلیپین در سال 1996 كه حاصل توافق مانیل و جبهه آزادیبخش ملی مورو (MNLF) (دیگر گروه مسلح جنوب فیلیپین) بود، شكل گرفت اما این توافق موفق به پایان دادن به خشونت ها و شورش ها در این منطقه نشد.
آساق****241**1599
كوالالامپور- ایرنا – رهبر جبهه آزادیبخش اسلامی مورو (میلف) فیلیپین بتازگی هشدار داد كه شكستهای گروه تروریستی داعش در خاورمیانه باعث شده تا بخشی از این نیروهای تروریستی برای انجام عملیات دیگری پس از بحران مراوی وارد فیلیپین شوند.