۲ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۲۴
کد خبر: 82838946
T T
۰ نفر

حس مادرانه در بند می شود

۲ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۲۴
کد خبر: 82838946
حس مادرانه در بند می شود

تهران - ایرنا- حس ناب مادرانه گاهی ناخواسته و با اشتباهی به ظاهر كوچك اما سخت جبران پذیر، پشت دیوارهای زندان حبس می شود و با پیوستن به پویش مردمی ' زندان جای مادران نیست' می توان، این حس را دوباره به خانه، مهد اصلی اش برگرداند.

غم از سیمای اش می بارد و با هر رجی كه بر دار قالی می زند، حس مادرانه اش را به بهترین شكل و با نم چشمانش و عرق سرد صورتش ، بر تن این قالیچه حك می كند. مادری كه همه فكر و ذكرش فرزندان در خانه اش است و تمام هم و غم خود را خوشبختی فرزندانش می داند.
آخر او هم مادر است و اگر چه به خاطر خطایش در زندان تحمل حبس می كند، اما فرقی با دیگر مادران ندارد حتی چه بسا بابت دردمندی كه دارد، دلواپس ترین مادر باشد.
نمی دانم آیا تاكنون گذرتان به ندامتگاه نسوان یا بندهای ویژه زنان در زندان های كشور افتاده است یا نه؟
تصویر كشیدن حالت روحی بسیاری از مادران زندانی واقعا غیرممكن است؛ بسیاری از آنان مادرانی هستند كه حس زیبای مادری شان در حبس در حال سركوب شدن است. مادرانی كه مادرانه از داخل بندهای زندان به بیرون از این دیوارهای بلند و خاردار به فرزندانشان می اندیشند و گاهی چنان غرق خیال و فكر به فرزند خود هستند كه دنیای واقعی از دست شان در می رود.
مادری در ذهنم می آید كه همه خواسته های مادرانه اش را در وجودش دفن و خود را از نعمت دیدار فرزندش محروم كرد تا مبادا فرزندش متوجه شود او در حبس است و در مقابل دوستان و هم مدرسه ای ها شرمگین و سرافكنده باشد.
خاطرات از مادران زندانی در ذهنم كم نیست، هر یك با داستانی سراسر غصه. - مادر زندانی عروسك خودبافته را طوری بغل می كرد و برایش لالایی می خواند كه گویی چیزی كه در دستش دارد، دخترك واقعی خودش است.-
مادر دیگری ، پس از گذشت سه سال حضور در ندامتگاه نسوان، نه تنها اجازه نداده فرزند دانشجوی اش متوجه در حبس بودنش شود بلكه با كار كردن در داخل زندان برای اش خرجی هم می فرستد.
همه اینها شمه ای از مشاهدات عینی و واقعی است كه من در كسوت خبرنگار قضایی ایرنا داشته ام؛ شاید خیلی ها بگویند این زنان جرم مرتكب شده اند و حال باید تاوان دهند اما باور كردنی نیست كه بدانیم بسیاری از این زنان تاوان جرم مرتكب نشده و ندانم كاری هایشان را می دهند؛ زنی كه همسرش بدلیل بیكاری شرمنده فرزندانش نباشد، پشت چك های خرید خودرو و درحقیقت پشت چك به بند رفتن خود را امضا می كند، یا خواهری كه بخاطر دلسوزی و مهربانی در حق برادر چنین كاری انجام می دهد؛ حتی مشاهده شد زنی ضامن همسایه اش شد تا مهربانی را در حق همسایه تمام كند اما غافل ازینكه سلول های سرد زندان انتظار او را می كشد!
حالا خوشبختانه دو سال است كه كمپین ارمغان» به منظور آزادی زنان جرائم غیرعمد در راستای اجرای یكی از بندهای تفاهم نامه معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و ستاد دیه در كشور اجرا می شود و پارسال كه از میلاد حضرت زهرا(س) تا میلاد كریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) و روز دختر (سوم مردادماه ٩٥) این طرح برای نخستین بار اجرا شده بود، بسیار موفق بود طوری كه توانست ٢٥٠ زن زندانی جرایم غیرعمد و غیركلاهبردار را به دامان خانواده و كنار فرزندانش برگرداند.
فعالیت این كمپین با هدف پیشگیری و كاهش وقوع جرایم غیرعمد وغیر كلاهبرداری دربین زنان از طریق جلب كمك های پایدار، پیشنهاد اهدای داوطلبانه پنج رقم آخر فیش های حقوقی كاركنان دستگاههای اجرایی، تعامل و همكاری در برگزاری دوره های آموزشی، گردهمایی های استانی و كشوری و انجام طرح های مشترك پژوهشی با هدف شناسایی دلایل و عوامل ارتكاب اینگونه جرایم منعقد شد.
٩٠ درصد زنان در حبس، هیچ سابقه كیفری قبلی ندارند و جرم بیشتر آنان به صدور چك مربوط است چكی كه همسران، دوستان یا وابستگان آنان امضا كرده اما این افراد ضامن بودند.
به گزارش ایرنا، در این كمپین كه با عنوان ارمغان آزادی برای زندانیان زن جرایم غیرعمد تشكیل شده است، هنرمندان حضور پررنگی داشته‌اند كه در جمع اعضای این مجموعه می‌توان از چهره‌ های مختلف هنری بویژه حضور بازیگران نام آشنایی چون ترانه علیدوستی، سحر دولتشاهی اشاره كرد.
علاوه بر گفت ‌وگوهای پراكنده چهره ‌های متعدد سیاسی و اجتماعی، آن چه قابل توجه است، اكانت توئیتر تعداد زیادی از هنرمندان سینما و تلویزیون كشورمان و اختصاص صفحه شخصی اینستاگرام جمعی از فرهنگیان ملی به این طرح و اهداف بانیان این كمپین حمایتی است. آن چه در بیشتر این نقل‌ ها می‌توان مشاهده كرد، تلاش خودجوش چهره ‌های مردمی برای تفكیك دادن بدهكار از بزهكار زندانی است.
عمده پست‌های ارسالی در شبكه‌های اجتماعی هم به بیان جملاتی از این دست اختصاص یافته است كه «‏نیكوكاران برای مشاركت در امر آزادی زندانیان زن غیرعمد واجد شرایط، می‌توانند با شماره گیری كد دستوری #101*780* به كمپین حمایتی پویش ارمغان پوسته و همیار ستاددیه در راستای رهایی بسیاری از زنان و مادرانی باشند كه ناخواسته و به دور از هر سوءنیت مجرمانه‌ای روانه زندان‌ شده‌اند».
این پویش در سال گذشته مراسم پایانی و گلریزان زیبایی داشت كه در آن ترانه علیدوستی، بازیگر سینما برای حمایت از زنان زندانی، كارت خانه سینما و گردبند خودش را به حراج گذاشت. درست شبیه اقدامی كه شقایق دهقان و سحر دولتشاهی كردند آن‌ ها هم جواهرات خودشان را به منظور كمك به آزادی زندانیان واجد شرایط ستاددیه به فروش رساندند.
امیر نعمت بنی‌ آدم، خیر مدرسه‌ساز ایرانی و برگزیده جایزه صلح جهانی فیلیپین، دستبند سفیر پویش ارمغان آزادی برای آزادی زندانیان زن را با رقمی معادل 75 میلیون ریال خریداری كرد و با قدردانی از این اقدام انسان دوستانه خرید خودش را به سحر دولتشاهی هدیه كرد. پیمان قاسم خانی، نویسنده، بازیگر و كارگردان سینمای ایران هم گردنبدی را كه شقایق دهقان در این جمع با هدف دستگیری از نسوان جرایم غیرعمد فروخته بود خریداری و مجدد در قالب یك هدیه به همسر خود و این بازیگر با اخلاق تلویزیون، پیش‌ كش كرد.
امسال این پویش با نام ' زندان جای مادران نیست' با همكاری ستاد مردمی دیه و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه دارد و قرار است در این طرح، ٢٠٠ زن زندانی جرایم غیرعمد و غیركلاهبردار با كمك همه نوع دوستان، نیكوكاران و نیك اندیشان آزاد شوند.
اجتمام**٧٣٢٩ ** 1418
گزارش از لیلا اسماعیل نژاد
۰ نفر