۳ اسفند ۱۳۹۶، ۱۳:۰۸
کد خبر: 82840247
T T
۰ نفر

ركورد شكنی اشتغال كرمان در دولت تدبیر و امید

۳ اسفند ۱۳۹۶، ۱۳:۰۸
کد خبر: 82840247
ركورد شكنی اشتغال كرمان در دولت تدبیر و امید

كرمان - ایرنا - رئیس جمهوری در سفر بهمن ماه امسال به استان كرمان با افتتاح بیش از 10هزار میلیاردتومان پروژه در یك روز و معادل همین ارزش ریالی پروژه در دست اجرا فرایند اشتغالزایی كرمان در دولت تدبیر و امید را ركورد شكن خواند و بخاطر همین موفقیت ها كرمان را به عنوان پایلوت تفویض اختیار معرفی كرد.

به گزارش ایرنا ،معادن و ثروت های خدادادی استان كرمان ظرفیت بی نظیری را برای اشتغالزایی در این دیار فراهم كرده است.
وجود معادن بزرگی همچون مس، ذغال سنگ و سنگ آهن و مجتمع صنایع مس سرچشمه، گل گهر سیرجان و ذغال سنگ كرمان و بخش كشاورزی و ظرفیت های گردشگری بخش بسیار بزرگی از اشتغال كشور و استان را تشكیل می دهد.
نكته مهم در بحث اشتغالزایی كرمان، ایجاد اشتغال بوسیله شركت های بزرگ و سرمایه گذاری كلان هلدینگ های مطرح است كه تضمین اشتغال پایدار را به دنبال دارد.
با توجه به اینكه استان كرمان یكی از سه استان پایلوت اقتصادی مقاومتی تعیین شده است، طرح های اشتغالزایی بسیاری در آن در حال اجرا است كه شكوفایی اشتغال در این استان را نوید می دهد.
تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید در استان كرمان با یك برنامه ریزی مدون توانست به عنوان سومین استان پایلوت اقتصاد مقاومتی با بهره گیری از 23معین (یاور ) اقتصادی مقتدر نظیر بنیاد مستضعفان ، مس ایران ،گل گهر سیرجان ،شركتهای میدكو ،بانك رسالت و هواپیمایی ماهان و خودرو سازی كرمان در توسعه متوازان مناطق مختلف استان به نتایج قابل قبولی برسد و تائیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری را بگیرد طوریكه رئیس جمهوری در اولین گام استان كرمان را به عنوان الگوی اقتصاد مقاومتی در كشور معرفی كرد و به دنبال آن هم این استان را پایلوت تفویض اختیارات استانها قرار داد.
**ركورد شكنی اشتغال در استان كرمان
استاندار كرمان با اشاره به محقق شدن 80 درصد تعهدات اشتغال دستگاههای اجرایی استان گفت: بر اساس آمار ارائه شده، متوسط اشتغال ایجاد شده در سالهای 75 تا 85، تعداد 23 هزار و 802 نفر و در سالهای 85 تا 90 بیش از 12 هزار و 701 نفر بوده است.
علیرضا رزم حسینی با بیان اینكه در سال 95 اشتغال ایجاد شده در استان كرمان با یك رشد نجومی از دهه های و با یك فاصله زیادی به بیش از 32 هزار و 802 نفر رسیده است افزود: آمار یاد شده منهای شغل هایی است كه از سوی معین های اقتصاد مقاومتی در مناطق هشتگانه استان به صورت مشاغل خرد و خانگی ایجاد شده است.
وی اظهار كرد: در سال گذشته حدود 34 هزار شغل در استان كرمان ایجاد شد كه در سالهای پس از انقلاب یك ركورد در میزان اشتغال كرمان بود.
وی تصریح كرد: نرخ مشاركت اقتصادی در كرمان از 33.5 درصد در ابتدای دولت تدبیر و امید به 37.6 درصد رسیده است و اشتغال ناقص از ابتدای دولت در این استان از 16.3 درصد به 9.3 درصد كاهش یافته است.
استاندار كرمان بیان كرد: دولت بیش از یك هزار و 360 میلیارد تومان به منظور توسعه اشتغال در این استان با تاكید بر خوداشتغالی و اشتغال های خرد در سال جاری اختصاص داده است.
وی گفت: بر اساس آمار موجود در استان كرمان، سر جمع اعتبارات برای ایجاد شغل در این استان یك هزار و 347 میلیارد تومان است كه نسبت به سال گذشته رشد بیش از 2 برابری داشته است.
رزم حسینی تاكید كرد: منابع اشتغال استان در كنار منابع موجود معین های اقتصادی می تواند چندین برابر شده و اشتغال های بزرگ تر و بیشتری را فراهم آورد.
**افزایش 245 درصدی متوسط اشتغال
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان گفت: اشتغال استان كرمان در آخرین سرشماری سال 95، نسبت به دوره قبلی سرشماری كه متوسط اشتغال 12 هزار و 701 نفر را نشان می دهد، حدود 245 درصد افزایش داشته است.
سید جعفر رودری افزود: متوسط اشتغال سالیانه بر اساس سرشماری سال 1395، به رقم 31 هزار و 995 شغل رسیده و افزایش چشم گیری داشته است.
وی تصریح كرد: شاغلان استان كرمان در آمار سرشماری سال 1395، به میزان 915 هزار و 75 نفر بودند و متوسط سالانه ایجاد اشتغال طی دوره سال 90 تا 1395 حدود 31 هزار و 995 نفر می باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان گفت: بر اساس آمار طرح نیروی كار مركز آمار، اشتغال ایجاد شده در سال 1395 برابر 46 هزار و 455 نفر بوده و بیمه شدگان تامین سازمان تامین اجتماعی استان نسبت به سال 1394، رشد 1.78 درصدی داشته است.
وی افزود: یكی از شاخص های مناسبی كه می تواند وضعیت بازار كار كشور را بیان كند نرخ اشتغال است و نرخ اشتغال استان كرمان طی سالهای 92 تا 95 از 33.2 به 33.3 درصد افزایش داشته است و حاكی از بهبود سیاست های اشتغالزا در این استان است.
رودری بیان كرد: بر اساس آمار نرخ اشتغال در تابستان 1396 به 40.3 درصد رسیده كه بالاترین مقدار خود در چند سال گذشته تجربه كرده است.
وی گفت: بازار كار، اشتغال و اشتغال زایی در اقتصاد استان كرمان، در دولت یازدهم محور توجه بوده و بدلیل جوان بودن جمعیت و عدم تعادل در بازار كار همواره مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان افزود: طی سالهای اخیر زمینه بازار كار، اشتغال و اشتغال زایی اقدامات مختلفی ازجمله سازماندهی تعاونی های كسب و كار با تاكید بر تعاونی های دانش بنیان در بخش های مختلف، ایجاد تنوع در شیوه تامین مالی شركت های نو پا با تكیه بر مشاركت های مردمی، بهبود اشتغال گروه های كم درآمد بوسیله نهاد های حمایتی و گسترش آموزش های كارآفرینی برای ورود به بازار كار انجام گرفته است.
وی اظهار كرد: همچنین ایجاد شورای محلات و مساجد جهت تحصیل در امر اشتغال جوانان بیكار، راه اندازی طرح حركت و طرح تكاپو، ارتقای تولید و توسعه اشتغال در مناطق روستایی، بخشودگی سود و جرائم تسهیلات، توسعه اشتغال عمومی و اقدامات دولت در جهت رونق تولید از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای رونق بازار كار، اشتغال و اشتغال زایی استان كرمان بوده است.
رودری گفت: علاوه بر افزایش جمعیت شاغل استان كرمان با روند قابل قبول، كیفیت اشتغال این استان نیز در دولت تدبیر و امید ارتقا یافته است.
وی افزود: كیفیت اشتغال به این مفهوم است كه سهم جمعیت شاغل ناقص (كمتر از 44 ساعت كار درهفته) از 11.2 درصد در سال 85 به 5.2 درصد در سال 96 كاهش یافته است كه به منزله بهبود كیفی وضعیت اشغال استان كرمان است. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كرمان اضافه كرد: نرخ مشاركت اقتصادی نیروی كار در استان كرمان طی سالهای 1390 تا 91 روندی كاهشی داشته و نرخ بیكاری نیز طی همین مدت روندی نزولی داشته است.
وی گفت: طبق نتایج آمارگیری نیروی كار مركز آمار ایران در سال 1391، نرخ مشاركت تمامی جمعیت با سن 10 ساله و بیشتر در استان كرمان 33.8 درصد و نرخ مشاركت زنان 10 درصد بوده است.
رودری افزود: در این سال نرخ بیكاری تمامی جمعیت استان كرمان با سن 10 ساله و بیشتر 7.7 درصد، نرخ بیكاری زنان 16.4 درصد، نرخ بیكاری جوانان 15 تا 29 ساله ، 11.8 درصد بود.
وی ادامه داد: در سال 1392 نیز نرخ مشاركت تمامی جمعیت 10 ساله و بیشتر 35.3 درصد كه نسبت به سال 91 رشد 4.5 درصدی را نشان می دهد و همچنین نرخ بیكاری كل جمعیت 10ساله و بیشتر در سال 92 به رقم 6.1 درصد رسیده است.
**35 هزار نفر اشتغال در 2 سال اخیر حوزه صنعت، معدن و تجارت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان با اشاره به صدور مجوزهایی در قالب طرح های صنعتی و معدنی طی بیش از 2 سال گذشته گفت: 36 هزار میلیارد تومان پروژه در استان كرمان در حال انجام است و این اعتبار در حوزه صنعت معدن و تجارت طی دولت تدبیر و امید اتفاق افتاده است و همچنین 45 میلیارد تومان مجوز جدید در حوزه صنعت معدن و تجارت صادر شده است.
مهدی حسینی نژاد افزود: طی فرایند كلی این سازمان تاكنون اشتغال در حوزه صنعت بیش از 63 هزار نفر، حوزه معدن بیش از 22 هزار نفر و حوزه بازرگانی 80 هزار نفر و در مجموع حدود 150 هزار نفر در حوزه سازمانی صنعت، معدن و تجارت مشغول بكار شده اند.
وی تصریح كرد: طی 2 سال گشته با تعهد انجام شده برای نخستین بار استان كرمان در یك سال 35 هزار نفر اشتغالزایی را در سامانه رصد ثبت كرده است كه ركوردی برای این استان پس از انقلاب محسوب می شود و بالاتر از میانگین رشد كشوری بوده است.
حسینی نژاد اظهار كرد: از این میزان در حوزه صنعت معدن و تجارت و طی یك سال گذشته بیش از 10 هزار نفر بصورت مستقیم در واحدهای صنعتی و معدنی بهره برداری شده و یا درحال افتتاح ایجاد شده است.
وی تاكید كرد: بر اساس مجوزها در حوزه صنعت 65 هزار نفر اشتغال دنبال می شود و تا پایان برنامه ششم توسعه محقق خواهد شد.
وی با اشاره به وظایف سازمانی صنعت، معدن و تجارت و استفاده از ظرفیت معین های اقتصادی استان كرمان گفت: بر اساس مجوزهایی كه این سازمان صادر می كند در مجموع 11 هزار نفر طی 2 سال گذشته بر اساس سامانه رصد در حوزه سازمانی اشتغال ایجاد شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت: بر اساس پروژه های در دست اقدام نیز حدود 19 هزار نفر طی 2 سال آینده به این اشتغالزایی اضافه می شود و در مجموع حدود 65 هزار نفر طی مجوزهای صادره و 11 هزار نفر در مجوزهای توسعه ای برای اشتغالزایی استان كرمان برنامه ریزی شده است.
**تطابق ورودی بازاركار با اشتغالزایی در كرمان
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان كرمان گفت: وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در سال 94 طرح تكاپو، رسته هایی كه سریع به اشتغال می رسیدند را در استان ها مشخص كرد و در استان كرمان 12 رسته مشخص شده كه با تغییرات بسیار كوچكی اشتغال خوبی ایجاد می كند و برآورد اشتغال نیز در آن دیده شده است.
رضا اسماعیلی افزود: همچنین بیش از چهار هزار شغل از محل تبصره بودجه 96 و تسهیلات بانك ها تاكنون ایجاد شده است.
وی با اشاره به بحث اشتغال روستایی در اشتغال فراگیر گفت: حدود یك میلیارد و 500 میلیون دلار معادل 12 هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اشتغال در روستاها در اختیار بانك ها قرار گرفته كه سهم استان كرمان 400 میلیارد تومان است و امیدواریم چهار تا 6 هزار شغل از این طریق داشته باشیم.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان كرمان اظهار كرد: در بحث های مشاغل خانگی نیز سهم استان كرمان 34 هزار شغل است.
وی ادامه داد: در اشتغال های خرد، كوچك و خانگی نیز با همكاری بهزیستی، كمیته امداد و صندوق كارآفرینی امید نیز اعتبارات بسیار خوبی معادل 300 میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
اسماعیلی با بیان اینكه ورودی بازار كار استان كرمان مشخص شده است افزود: نزدیك به 35 تا 36 هزار شغل ورودی به بازار كار استان داریم كه برای پوشش آن برنامه ریزی كرده ایم.
وی تصریح كرد: بر اساس اظهارات دستگاه های اجرایی استان، در سال 96 حدود 34 هزار و 918 شغل را ایجاد می شود كه به ورودی بازار كار استان بسیار نزدیك بود.
وی با اشاره به اجرای طرح كارورزی برای دانش آموختگان جویای كار بیان كرد: این طرح از سال جاری آغاز شده و تاكنون ادامه دارد و پیش بینی می شود بیش از 50 درصد از متقاضیان كارورزی در همان واحد مشغول به كار و حدود 30 درصد هم بصورت خوداشتغالی وارد بازار كار شوند و برای مابقی نیز باید برنامه ریزی كنیم.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان كرمان تصریح كرد: 20 هزار میلیارد تومان در زمینه اعتبارت از محل بودجه های 96 و 95 و از محل منابع داخلی بانكها، برای توسعه اشتغال در كل كشور اختصاص یافته كه سهم استان كرمان حدود 618 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: با بودجه اختصاص داده شده به كرمان و بر اساس طرح تكاپو، رسته های شغلی انتخاب شدند كه بیشترین اشتغال را در این استان ایجاد می كنند كه پیش بینی ما حدود 15 هزار شغل است.
**اشتغال برای بیش از 3 هزار نفر در بخش كشاورزی كرمان
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد كشاورزی با بیان اینكه تعهد این سازمان در بخش اشتغالزایی در سال زراعی جاری یكهزار و 413 نفر بوده است گفت: این سازمان امسال تاكنون موفق به اشتغالزایی برای سه هزار و 157 نفر در بخش كشاورزی شده است.
علی جاویدی افزود: اشتغال ایجاد شده در بخش كشاورزی استان كرمان با توجه به تمهیدات، تلاش ها و تسهیلات ارائه شده در بخش كشاورزی به واحدهای تولیدی بیش از 2 برابر تعهد است.
وی تاكید كرد: بیش از 200 درصد اشتغال در بخش های مختلف جهاد كشاورزی استان كرمان طی سال جاری ایجاد شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد كشاورزی تصریح كرد: تسهیلات پرداخت شده در بخش های صنایع تبدیلی، شیبلات دام و طیور و غیره بوده است.
وی گفت: ملبغ هزینه شده در راستای اشتغالزایی طی سال جاری در كرمان 186 میلیارد تومان از محل منابع صندوق توسعه ملی و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و رونق تولید، مكانیزاسیون كشاورزی، بند الف و ب تبصره 18 در سال 1396 تامین شده است.
** اشتغال در بخش های دیگر استان
مدیركل راهداری و حمل و نقل استان كرمان گفت : از ابتدای دولت یازدهم تاكنون 356 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در بخش ناوگان حمل و نقل مسافربری جاده ای این استان سرمایه گذاری شده است.
خداداد مقبلی افزود: این سرمایه گذاری موجب ایجاد اشتغال برای حدود چهار هزار نفر شده است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان گفت: حجم سرمایه گذاری در بخش گردشگری این استان در آینده نزدیك به سه هزار میلیارد تومان می رسد كه نوید بخش شكوفایی صنعت گردشگری در آینده نه چندان دور است.
محمود وفایی افزود: در حال حاضر 2 هزار نفر در صنعت گردشگری فعالیت دارند و حدود 90 هزار صنعتگر صنایع دستی نیز مشغول به كار هستند.
مدیركل كمیته امداد امام خمینی (ره) استان كرمان گفت: طی هشت ماه امسال سه هزار و 513 شغل با اعتباری بالغ بر 530 میلیارد ریال برای مددجویان این نهاد ایجاد شده است.
یحیی صادقی افزود: حدود یكصدهزار خانواده كرمانی از خدمات كمیته امداد امام خمینی (ره) بهره مند هستند و 6 هزار خانواده در استان كرمان در سال جاری با ایجاد شغل و دریافت 500 میلیارد ریال تسهیلات در این استان به خودكفایی رسیده اند.
*حوزه اشتغال بانوان استان كرمان
مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری كرمان گفت: بیش از 500 پروژه اشتغالزا و كارآفرینی سال گذشته در حوزه بانوان و امور خانواده استانداری كرمان مورد حمایت قرار گرفته و اجرایی شده است.
فاطمه سادات حسینی افزود: در 2 سال اخیر برای 2 هزار زن سرپرست خانوار این استان در این بخش با كمك كمیته امداد اشتغالزایی انجام شد.
آنچه كه از این گزارش حوزه های اقتصادی بر می آید بخوبی می توان به نقش تاثیر گذار حركتهای ضربتی و در عین حال مبتنی بر برنامه ریزی انجام گرفته شده تیم اقتصادی دولت در استان كرمان در زمینه سازی برای ورود با اقتدار بخش خصوصی ضمن ایجاد فرصت های شغلی نوید بخش این هست كه در سایه استفاده از ظرفیت به میدان آمده بخش خصوصی و حمایت های دولتی در رفع موانع سرمایه گذاری كه در قالب پایلوت قرار گرفتن این استان در حوزه تفویض اختیار رخ داده حركتهای مهمی در تقویت بنیه اقتصادی كشور و معیشت و اشتغال استان پهناور كرمان انجام خواهد گرفت .
7347/7420/ 5054