۳ اسفند ۱۳۹۶، ۱۴:۱۲
کد خبر: 82840340
T T
۰ نفر
پروازی ناتمام، چشم های منتظر، تلاش های مستمر

تهران- ایرنا- صبح یكشنبه (29بهمن) خبرناپدید شدن و سپس سقوط هواپیمای مسافربری مسیرتهران - یاسوج كام تمام ایرانیان را تلخ كرد،پروازی ناتمام كه چشم های بسیاری را منتظر گذاشت و بعد از چندین روز هنوز انتقال پیكر جانباختگان پایان نیافته و لحظات سخت و طاقت فرسا استمرار یافته است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، پرواز شماره 3704 هواپیمایی آسمان با 59 مسافر و 6 خدمه پروازی ساعت 8 صبح یكشنبه تهران را به مقصد یاسوج ترك كرد، اما در نزدیكی سمیرم اصفهان سقوط كرد و به دنبال آن ساعت های سخت و پركار و پر از اندوهی را برای كاركنان پزشكی قانونی رقم زد.
این هواپیما از نوع «ای.تی.آر 72» پس از 55 دقیقه از صفحه رادار مركز كنترل خارج می‌شود و پس از مدتی مراجع ذیربط ، سقوط هواپیمای مسافری تهران- یاسوج در سمیرم را تایید كردند.
از همان ابتدا علاوه بر اعزام یك فروند هلی‌كوپتر امدادی از استان فارس، تیم‌های واكنش سریع هلال احمر استان‌های اصفهان، فارس و كهگیلویه و بویراحمد نیز به محل سقوط هواپیمای تهران - یاسوج اعزام شدند.
اما به علت بدی شرایط جوی و صعب العبور بودن مسیر كوهستانی محل سقوط هواپیما، امكان ادامه عملیات جستجو و امدادرسانی از طریق بالگرد اعزامی اورژانس فراهم نبود و روند جست وجو را بسیار كند كرد تا اینكه سرانجام روز سه شنبه، اول اسفندماه بالگردهای سپاه پاسداران، لاشه هواپیما را پیدا كردند.
در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ادامه عملیات انتقال پیكر مسافران هواپیما به علت وزش باد و بارش برف با مشكل مواجه شده است.
پزشكی قانونی به دنبال وقوع این حادثه دلخراش برای تیم های پزشكی قانونی چهار استان اصفهان، فارس، كهگیلویه و بویراحمد و تهران اعلام آماده باش داد.
پزشكی قانونی ظهر دیروز چهارشنبه، نمونه گیری «دی ان ای» از خانواده های مسافران سقوط هواپیما را به منظور تعیین هویت جانباختگان حادثه آغاز و برای نمونه گیری از خانواده جانباختگان در محل سكونتشان اعلام آمادگی كرد.
مدیركل ستاد بحران سازمان پزشكی قانونی كشور گفته است كار تشخیص هویت و معاینه همه پیكرهای جانباختگان هواپیما ATR در یاسوج انجام می شود و نمونه گرفته شده از خانواده های جانباختگان نیز برای تشخیص به استان فارس ارسال می شود.
مدیركل پزشكی قانونی كهگیلویه و بویراحمد نیز شامگاه چهارشنبه گفت: مراحل كدگذاری، عكس‌برداری و نمونه برداری برای آزمایش‌های ژنتیك از نخستین محموله بقایای پیكر جانباختگان سانحه هواپیمای «ای. تی. آر» یاسوج پایان یافت.
امروز امینی توضیح داد: مرحله نخست نمونه گیری ژنتیك 15 خانواده در استان كهگیلویه و بویراحمد، 29 خانواده از تهران، پنج خانواده از مازندران، یك خانواده از كرمانشاه، یك خانواده از لرستان، یك خانواده از اصفهان و یك خانواده از كرمان صورت گرفته است.

**نزاع، بیش از 70 هزار تهرانی را روانه پزشكی‌قانونی كرد
در هفته ای كه گذشت اداراه كل پزشكی قانونی استان تهران اعلام كرد كه از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه امسال 70هزار و 461 نفر به دلیل آسیب های ناشی از نزاع به مراكز پزشكی قانونی این استان مراجعه كردند كه در مقایسه با مدت مشابه سال 95 با 70هزار و 552 نفر، 9 درصد كاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، از كل مراجعه كنندگان به دلیل آسیب های ناشی از نزاع درسال گذشته 45 هزار و 101نفر مرد و23 هزار و 360 نفر زن بوند.
همچنین در آذرماه امسال، 6هزار و 230 مورد بر اثر نزاع به مراكز پزشكی قانونی استان تهران مراجعه كردند.
پزشكی قانونی به مراجعه كنندگان نزاع توصیه كرده است كه ظاهر خون آلود تاثیری در صدور نظریه كارشناسی توسط پزشكی قانونی ندارد و آنچه مبنای صدور نظریه كارشناسی در خصوص جراحات، نوع جراحت و عمق آن است.
همچنین باید افزود كه دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشكی قانونی تعیین نمی‌شود و این هم یكی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است.
برای صدور نظریه كارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشكی قانونی ارائه، معرفی نامه از مراجع قضایی و یا كلانتری الزامی است.

**مسمومیت با قرص برنج مرگ 109 تهرانی را رقم زد
همچنین در این هفته، اداره كل پزشكی قانونی استان تهران اعلام كرد كه از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه امسال 109تن بر اثر مسمومیت با قرص برنج در این استان جان خود را از دست دادند .
مرگ ها ناشی از مسمومیت با قرص برنج در 9 ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (1395) با 101تن فوت شده، 2 درصد افزایش یافته است.
براساس این گزارش، از كل فوت شدگان ناشی از مسمومیت با قرص برنج در 9 ماه امسال، 64 مرد و 39 تن زن بودند.
در آذرماه امسال، 12 مورد فوتی بر اثر مسمومیت با قرص برنج به مراكز پزشكی قانونی استان تهران ارجاع شده است.
آلومینیوم فسفات كه از آن برای ضد عفونی كردن و جلوگیری از آفت زدگی غلاتی چون برنج مورد استفاده قرار می گیرد با نام های تجاری مختلفی همچون كوئیك فوس (Quickphos) و سلفوس (Celphos) وجود دارد كه در ایران به نام قرص برنج مشهور است.
مصرف این قرص ظرف مدت سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و قلب را دچار اختلال می كند و فرد در اثر مرگی دردناك خواهد مرد.
فرد در صورتی كه قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام كند دچار مسمومیت می شود كه اگر سم از بدن او خارج نشود، جانش را از دست می دهد.
اجتمام**2181**1055
**برای آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej